Το Φεστιβάλ που καθιέρωσε την Τζαζ στο Αγρίνιο και έδωσε στην πόλη μια νέα πολιτιστική ταυτότητα, οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στις «Ίριδες» στη μαγευτική λίμνη Τριχωνίδα, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, στις 9 το βράδυ.

Συμμετοχές:


Katja Hyunjung ji Quartet

Το κουαρτέτο της πιανίστριας Hyunjung Ji (Νότια Κορέα) δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 στη Χάγη της Ολλανδίας αποτελούμενο από τον Βέλγο σαξοφωνίστα Laurent Barbier, τον Ιταλό drummer Jacopo Zanette και τον Έλληνα κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη. Μετά από αρκετά tour σε Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία και Ελλάδα το κουαρτέτο έκανε το πρώτο recording session στα studio του Κονσερβατορίου της Χάγης τον Μάιο του 2013 και στις αρχές του 2015 αναμένεται η κυκλοφορία του ντεμπούτου album της μπάντας. Η μουσική του κουαρτέτου είναι κυρίως modern jazz original συνθέσεις καθώς και διασκευές γνωστών παραδοσιακών jazz κομματιών.

Katja Hyunjung Ji-piano (South Korea)

Laurent Barbier-alto saxophone (Belgium)

Jacopo Zanette-drums (Italy)

Grigoris Theodoridis-doublebass (Greece)

Augustas Baronas Trio

Ο Λιθουανός Drummer Αugustas Baronas μετά από μία επιτυχημένη καριέρα ως Jazz drummer στην ανατολική Ευρώπη σε μικρή ηλικία ήδη μετακόμισε στην Ολλανδία έτσι ώστε να διευρύνει τις γνώσεις του στην παραδοσιακή Jazz δίπλα στον βετεράνο των bop drums Oλλανδό Erik Ineke. Από το 2010 που βρίσκεται στην Ολλανδία έχει παίξει με διάφορα σχήματα στα περισσότερα Jazz clubs και Φεστιβάλ της κεντρικής Ευρώπης και το 2013 σχημάτισε το δικό του τρίο με δύο ανερχόμενους Έλληνες μουσικούς της Jazz,τον Δημήτρη Βερδίνογλου στο πιάνο απόφοιτο του Βασιλικού Κονσερβατορίου της Χαγής και τον Αγρινιώτη Γρηγόριο Θεοδωρίδη στο Κοντραμπάσο επίσης κάτοικο της Ολλανδίας και ενεργό μέλος της Ολλανδικής και Ελληνικής Jazz σκηνής. Τον Μάρτιο του 2014 το τρίο έκανε με επιτυχία την πρώτη του ηχογράφηση με Original συνθέσεις από όλα τα μέλη της μπάντας.

Augustas Baronas-drums (Lithuania)

Grigorios Theodoridis– electric and upright bass

Dimitris Verdinoglou-fender rhodes and piano

Παράλληλες Εκδηλώσεις:


Έκθεση Φωτογραφίας του Χ. Πετρούλα, από το 3ο Αγρίνιο Jazz Festival, 1-30 Σεπτεμβρίου 2014, στο Coffee-Bar Τρυποκάρυδος, Πεζόδρομος Ηλία Ηλιού

Live Jazz βραδιά @ Bistro 17 Marpessa Hotel

Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 θα απολαύουμε modern jazz original συνθέσεις του διεθνούς κουαρτέτου της Katja HyunJung Ji καθώς και διασκευές γνωστών παραδοσιακών jazz κομματιών!!