Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μέσω του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2016» αναδεικνύει και προβάλλει για μια ακόμη χρονιά τον ιδιαίτερο πολιτισμό του νησιού.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, με εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και τις ηλικίες: συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, εκθέσεις, παραδοσιακές βραδιές και φεστιβάλ θα σας ταξιδέψουν στην τέχνη και τον πολιτισμό με φόντο την αρχοντική Ερμούπολη, τη γραφική Άνω Σύρο και τα πανέμορφα χωριά μας.

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε και τη φετινή μας πρωτοτυπία, το Πρώτο Ρεμπέτικο Φεστιβάλ, «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», σε μια προσπάθεια να τιμήσουμε τον μεγάλο Συριανό δημιουργό και θεμέλιο λίθο της λαϊκής μουσικής στην Ελλάδα, τον αλησμόνητο Μάρκο Βαμβακάρη.

Σας προσκαλούμε όλους να μας συνοδεύσετε και φέτος σε αυτό το πολιτιστικό μας ταξίδι, καθώς από τη δική σας στήριξη και αποδοχή αντλούμε δύναμη για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα.

Η Θωμαή Μενδρινού, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, αναφέρει:

Με το πολιτιστικό πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός 2016» προσδοκούμε να σας ταξιδέψουμε στον κόσμο της Τέχνης και του Πολιτισμού, τονίζοντας την πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική διαδρομή που έχει διανύσει η Σύρος εδώ και αιώνες.

Κάθε χρόνο φροντίζουμε να εμπλουτίζουμε και να ανανεώνουμε το πολιτιστικό μας πρόγραμμα, προσελκύοντας όλες τις ηλικίες και ικανοποιώντας όλες τις προτιμήσεις, πάντοτε με γνώμονα την υψηλή αισθητική και το σεβασμό προς την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.

Με μεγάλη υπερηφάνεια εγκαινιάζουμε το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου, «H Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, προκειμένου να τιμήσουμε τον μεγάλο Συριανό δημιουργό και θεμέλιο λίθο της λαϊκής μουσικής στην Ελλάδα, τον Μάρκο Βαμβακάρη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού, τους εργαζομένους και όλους όσοι είναι δίπλα μας σε αυτή την συλλογική προσπάθεια.

Σας προσκαλούμε σε ένα μαγικό ταξίδι στον Πολιτισμό!

Θωμαή Μενδρινού
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Το αναλυτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016 μπορείτε να το δείτε εδώ http://www.syrosisland.gr/event/syros2016/