Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Art Brut – Outsider Art: Η ετερότητα ως καθρέφτης της ταυτότητας που οργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (ΕΜΠΕ) και ο ΟΠΑΝΔΑ θα πραγματοποιηθεί Ομαδική φωτογραφική έκθεση στον “Ηώς Χώρος Τέχνης“.

Οργάνωση-Επιμέλεια: Στέφανος Πάσχος Φωτογράφος, Καθηγητής Φωτογραφίας

Συμμετέχουν

Αχιλλέας Αγγελόπουλος, Μαρία Γουδή, Ιωάννα Γρηγοριάδου, Ερωτόκριτος Καλούδης, Κωνσταντίνος Καρανίκας, Αθηνά Καστρίτη, Ηλίας Κουνενής, Ηλίας Λόης, Μιχαήλ Ματσούκας, Κασσάνδρα Ηλιάνα Μπαζοπούλου, Δημοσθένης Μπίτρας, Κωνσταντίνος Τούντας, Χριστίνα Τσεκλημά, Γιώργος Σκουλούδης

Η Φωτογραφία ως κάτι απόλυτα οικείο μας εισάγει ωστόσο στον τόπο των ερωτημάτων και των μυστικών της ύπαρξής μας σαν καθρέφτης που αποφεύγει το βλέμμα μας ενώ ταυτόχρονα το συγκρατεί.

Η Φωτογραφία ως μεταφυσικό κλειδί επιχειρεί να μας παρασύρει σε μία συζήτηση για την πραγματικότητα ενώ ταυτόχρονα ανοίγει την πύλη για τις πιο δικές μας μα και τις πιο ξένες αγωνίες του ανθρώπου: τον χρόνο, τον θάνατο, το νόημα, την όραση, την σχέση μας με την ετερότητα του εαυτού μας.

Η Φωτογραφία ως μία διαβολική αποσύνδεση της ταυτότητας, θα έλεγε ο Barthes, είναι η απόλυτη ζώνη της ετερότητας που ωστόσο κατοικεί εντός μας και εκφράζεται με την εικόνα που είμαι ο άλλος-εγώ.

Φώτης Καγγελάρης