Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο, Η κρυφή πόρτα του Αλέξη Πανσέληνου.

Ενώ η πόλη παρακμάζει και καταστρέφεται, ένας άντρας πασχίζει να διασώσει κάποια ψήγματα ευτυχίας κλεισμένος στο μικρό του διαμέρισμα. Έχει απομακρυνθεί από τους παλιούς του φίλους, έχει χωρίσει από τη γυναίκα του και βιοπορίζεται κάνοντας μεταφράσεις. Φιλοδοξία του: να εκδώσει κάποτε ξανά ένα βιβλίο δικό του.

Πολιορκημένος από τις απειλές της καθημερινότητας, με τα λεφτά του να τελειώνουν και τη φθορά της ηλικίας να πλησιάζει, θέλει να εξασφαλίσει την ύπαρξή του μικραίνοντας τον ορίζοντά της ώστε να μην εκτίθεται σε κίνδυνο. Όμως η συναισθηματική του απάθεια κινδυνεύει από μιαν απρόσμενη εισβολή μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Το ξεχασμένο παρελθόν του επιστρέφει σαν απειλή και εκτροχιάζει τη ζωή του.

Ο Αλέξης Πανσέληνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και δικηγόρησε ως το 1997. Εμφανίστηκε το 1982 με τη συλλογή Ιστορίες με σκύλους. Ακολούθησαν η βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Μεγάλη Πομπή (1985), τα μυθιστορήματα Βραδυές μπαλέτου (1991), Ο Κουτσός Άγγελος (2002), Ζαΐδα ή Η καμήλα στα χιόνια (1996, επανέκδοση από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2011) και ένας τόμος με δοκίμια (Δοκιμαστικές πτήσεις) το 1993. Επίσης, η συλλογή διηγημάτων Τέσσερις ελληνικοί φόνοι (2004), μεταφράσεις ξένης λογοτεχνίας όπως Ο Βλακοχορτοφάγος του John Barth (1999) και το αυτοβιογραφικό Μια λέξη χίλιες εικόνες (2004). Το μυθιστόρημά του Σκοτεινές επιγραφές τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω 2012.