Ανακοινώθηκε η επίσημη πρεμιέρα της κινηματογραφικής μεταφοράς του «Χιονάνθρωπου» του Jo Nesbo με τον Michael Fassbender στον ρόλο του Χάρι Χόλε.

Η επόμενη νέα περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον διάσημο ντετέκτιβ έρχεται το φθινόπωρο του 2016.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ

Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ

Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του.

Η κινηματογραφική μεταφορά του Χιονάνθρωπου, της έβδομης και δημοφιλέστερης ίσως περιπέτειας με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, έχει πλέον και επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Οκτωβρίου 2017. Σε σκηνοθεσία του σουηδού Tomas Alfredson (Tinker Taylor Soldier Spy, Άσε το κακό να μπει) και με τον Martin Scorsese να συμμετέχει στην παραγωγή, η ταινία φαίνεται πολλά υποσχόμενη και συνιστά την καλύτερη είδηση για τους εκατομμύρια φανς του απόλυτου σταρ της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo.

Τα γυρίσματα θα λάβουν χώρα εξολοκλήρου στη Νορβηγία -στις πόλεις Όσλο και Μπέργκεν- και έχουν ξεκινήσει ήδη εδώ και λίγες μέρες, από τις 18 Ιανουαρίου 2016. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές βρίσκονται σημαντικά ονόματα, όπως η υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα 2014 Rebecca Ferguson και η πολυβραβευμένη μούσα του Lars von Trier Charlotte Gainsbourg. Εκείνο όμως που έχει ενθουσιάσει περισσότερο τους απανταχού Nesbomanics είναι η επιλογή του Michael Fassbender (υποψήφιου για Όσκαρ Α΄ Αντρικού Ρόλου 2016) για τον ρόλο του Χόλε, ενός από τους διασημότερους και πιο σύνθετους σύγχρονους λογοτεχνικούς ήρωες.

Ο Michael Fassbender ως Χάρι Χόλε στα γυρίσματα του Χιονάνθρωπου.

Ο Χάρι Χόλε είναι ο καλύτερος επιθεωρητής της νορβηγικής αστυνομίας και ο χειρότερος δημόσιος υπάλληλος όλων των εποχών. Ψηλός, ξανθός με κοντοκουρεμένο μαλλί και στα πρόθυρα του αλκοολισμού, φιλοδοξεί να αντιληφθεί τη φύση του κακού αλλά και την ουσία της αγάπης, και βρίσκεται συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού. Στον Χιονάνθρωπο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και σε μορφή pocket, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πρώτο σίριαλ κίλερ της Νορβηγίας, έναν δολοφόνο μοιχαλίδων γυναικών που αφήνει πάντοτε έναν χιονάνθρωπο στη σκηνή του εγκλήματος.

Και αν η κινηματογραφική πρεμιέρα του Χιονάνθρωπου σας φαίνεται ακόμη πολύ μακριά, σας έχουμε κι άλλα καλά νέα: Ο Jo Nesbo παραδίδει σύντομα την ενδέκατη περιπέτεια του αγαπημένου ήρωα, η οποία θα κυκλοφορήσει στα νορβηγικά και σχεδόν ταυτόχρονα στα ελληνικά το φθινόπωρο του 2016. Ετοιμαστείτε.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν όλα τα βιβλία του Jo Nesbo.

Στη σειρά Χάρι Χόλε: Η νυχτερίδα, Οι κατσαρίδες, Ο κοκκινολαίμης, Νέμεσις, Το αστέρι του διαβόλου, Ο λυτρωτής, Ο χιονάνθρωπος, Η λεοπάρδαλη, Ο φαντομάς,  Αστυνομία. Κυκλοφορούν επίσης: Κυνηγοί κεφαλών, ένα συναρπαστικό θρίλερ, το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, Ο γιος, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πανέξυπνη πλοκή, η διλογία Αίμα στο χιόνι και Περισσότερο αίμα, καθώς και η σειρά παιδικών βιβλίων με ήρωα τον Δόκτορα Πορδαλό. Τα αστυνομικά του βιβλία κυκλοφορούν και σε e-book (e-pub).