Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 η γκαλερί «7» παρουσιάζει την καινούργια δουλειά με 30 έργα [αυγοτέμπερες] ποικίλων διαστάσεων της ζωγράφου Φωτεινής Στεφανίδη, με τίτλο «Ερωτικό εικονοστάσι».

Η Φωτεινή Στεφανίδη λέει για την δουλειά της:

«Γυναίκες, άγουρες έφηβες, θεές, νύμφες. Θεοί, ήρωες αθάνατοι, νεαροί και ώριμοι θνητοί από θεϊκές γενιές, βασιλιάδες, πρίγκιπες αλλά και βοσκοί, αγρότες, κυνηγοί. Έλληνες. Ο έρωτας τους μεταχειρίστηκε. Τον χάρηκαν ή τους δοκίμασε. Τον άρπαξαν διψασμένοι ή τον αρνήθηκαν. Έζησαν τρανά ή χάθηκαν. Τις πιο πολλές φορές έκαναν απογόνους που κι αυτοί βεβαίως αγάπησαν. Μια ατέλειωτη αλυσίδα ερωτοχτυπημένων που η άκρη της φτάνει μέχρι το δωμάτιο της ζωγράφου και αφήνει επάνω στις ζωγραφιές μισοπιωμένο το κρασί, τα φρούτα φρεσκοσερβιρισμένα, το γάλα με το μέλι, τον καφέ, τον έρωτα να αχνίζει στο φλιτζάνι. Και σχηματίστηκε εκεί, ανάμεσα στο τότε και στο τώρα, με τον πατέρα των θεών να φορά λευκό πουκάμισο, τις Μαινάδες ή τις Ωκεανίδες ντυμένες με τα τωρινά, τις θεές μεταμορφωμένες σε κορίτσια της γειτονιάς και τον έρωτα να τριγυρνά με μακό φανελάκι.»

Η Φ. Στεφανίδη γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Την πρώτη επαφή με την τέχνη είχε κοντά στον πατέρα της, τον ζωγράφο Γιάννη Στεφανίδη. Το 1986 ολοκλήρωσε σπουδές ζωγραφικής στην ΑΣΚΤ, με δασκάλους τον Γ. Μόραλη Δ. Μυταρά.

Από το 1988 έως σήμερα έχει στο πραγματοποιήσει 19 ατομικές εκθέσεις, στην Ελλάδα, Βέλγιο & Γερμανία.

Από το 1986 έως σήμερα έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές-ομαδικές στην Ελλάδα και στην Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο, Κίνα. Έχει επίσης επιλεγεί να πάρει μέρος σε πολλές διεθνείς εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογράφησης και χαρακτικής  (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Σλοβακία, Σερβία, Ινδία, Κίνα, Περσία, Ιαπωνία κ.α.). Για την προσφορά της στον τομέα του σχεδιασμού βιβλίου και της εικαστικής εικονογράφησης -όπου έχει παρουσιάσει περίπου 100 εκδόσεις- όπως και της χαρακτικής, έχει αποσπάσει 22 ελληνικές (τρία κρατικά βραβεία, βραβεία ΙΒΒΥ, ΕΒΓΕ, κ.α.) καθώς και διεθνείς διακρίσεις[ Μπρατισλάβα, Βελιγράδι, Μπολόνια, Τόκιο] και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους διεθνείς διαγωνισμούς Andersen, Lindgren και BNF.

Στα πλαίσια της έκθεσης κυκλοφορεί το βιβλίο από τις εκδόσεις Στεφανίδη “Έρος μυθόπλοκος” της Φωτεινής Στεφανίδη.