Το TEDxKids@Ilissos είναι αφιερωμένο στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν για παιδιά και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά το Σάββατο στις 12 Δεκεμβρίου, στο χώρο του PIERCE – The American College of Greece. Με θέμα «Μια φορά και έναν καιρό…» μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Στην εκδήλωση παιδιά και ενήλικες αναλαμβάνουν ρόλο ομιλητή με κοινό σημείο αναφοράς την ανταλλαγή ιδεών που αξίζει να διαδοθούν (Ideas Worth Spreading for Kids). Από τους χώρους της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της τέχνης θα διαδώσουν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά με θεματικές ενότητες όπως: Τεχνολογία, Περιβάλλον, Αναπηρία, Καλλιτεχνικά και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Στόχοι του TEDxKids@Ilissos είναι:

• να αποτελέσει την πρώτη δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών σε ζητήματα που αφορούν τα παιδιά,
• να μπλέξει δημιουργικά γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες του χώρου του παιδιού,
• να γίνει η αρχή για μια νέα TEDx συνήθεια.

To 1ο TEDxKids υπόσχεται μια ξεχωριστή εκδήλωση:

• TEDx ομιλίες από παιδιά και ενήλικες.
• Ταυτόχρονη αναμετάδοση των ομιλιών μέσω livestreaming.
• Παράλληλα εργαστήρια δημιουργίας σε συνεργασία με έμπειρους εμψυχωτές και επαγγελματίες.
• Κεντρικό φουαγιέ με τους χορηγούς και συνεργάτες μας που θα λειτουργεί ως χώρος networking, ξεκούρασης και φαγητού.

Περισσότερες Πληροφορίες για το TED και το TEDx

To TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε πρίν από 25 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Technology, Entertainment, Design (Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη) αν και πλέον η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ευρύτερη θεματολογία, καθώς παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες ιδέες ανεξάρτητα από τον τομέα εφαρμογής τους.

Το TEDx ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED, όπου το «x» δηλώνει την οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων και περιλαμβάνει διαλέξεις, videos και ζωντανές παρουσιάσεις. Tο πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο του διοργανώθηκαν περισσότερες από 10000 εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϋ, το Τόκιο, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και η Αθήνα.