Το Μουσικό Εργαστήρι «Φτιάχνω Μπάντα» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 ετών, τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους μαθητές. Τα παιδιά μαθαίνουν κιθάρα (ηλεκτρική, ακουστική, κλασική), πιάνο, αρμόνιο, κρουστά και φωνητικά στο πλαίσιο ενός συγκροτήματος και έρχονται σε επαφή με την ποπ, ροκ, αλλά και την ελληνική «έντεχνη» μουσική σκηνή.

Τα παιδιά γνωρίζουν το μαγικό κόσμο της μουσικής, βελτιώνουν τις ακουστικές, οπτικές και γλωσσικές τους δεξιότητες, γίνονται πνευματικά δραστήριοι και καλλιεργούν τη φαντασία και δημιουργικότητά τους ,αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους με κάτι που τους ευχαριστεί και τους διασκεδάζει.

Στο εργαστήρι «Φτιάχνω Μπάντα» τα παιδιά παίζουν μουσική μέσα στο σύνολο, γεγονός που ενθαρρύνει την ομαδικότητα και τα βοηθά να καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες, ωφέλιμες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και την προσωπική τους επιτυχία αργότερα. Μέσα στην ομάδα τα παιδιά συνεργάζονται και να αλληλεπιδρούν. Αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας, καθώς δέχονται και δίνουν εποικοδομητική κριτική και μαθαίνουν έτσι πως κανείς δεν είναι τέλειος, ενώ υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης. Μαθαίνουν να έχουν πειθαρχία, υπομονή και σεβασμό προς τους άλλους. Γίνονται καλοί ακροατές, αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και κοινωνικοποιούνται.

Παίζοντας μουσική στο πλαίσιο ενός συγκροτήματος μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν καλύτερα το άγχος και να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το στρες που βιώνουν καθημερινά. Βελτιώνουν τη μνήμη και τον συναισθηματικό τους έλεγχο και πάνω από όλα μαθαίνουν ευχάριστα ένα όργανο και διασκεδάζουν!!!

Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε μια μπάντα!!!

Έναρξη Εργαστηρίου με δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα-γνωριμίας το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12.00 στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας.