Ο Alex K (κατά κόσμον Αλέξης Καλοφωλιάς) είναι ένας άνθρωπος που έχει αφήσει το στίγμα του στα rock’n’roll δρώμενα της πατρίδας μας. Συνιδρυτής των ιστορικών πλέον Last Drive και μέλος των Earthbound και Holy Strangers αποτελεί μια φιγούρα που εμπνέει σεβασμό.

Σαν μουσικός που είναι δεν έχει συχνά τη δυνατότητα να εκτελεί χρέη DJ, αλλά την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου θα βρεθεί στον Ιπποπόταμο, όχι για καφέ αυτή τη φορά, αλλά για να παίξει μερικές από τις αγαπημένες του μουσικές, οι οποίες μπορεί και να σας εκπλήξουν.

Είμαστε περήφανοι που θα είναι μαζί μας γι’ αυτά τα γενέθλια κι ακόμα πιο περήφανοι επειδή κάτι τέτοιο συμβαίνει σπάνια. Μαζί του σε χρέη ταπεινού support act ο Μανώλης Κιλισμανής, έτσι για να θυμηθούν τα νιάτα τους.

Μια βραδιά maximum rock’n’roll!

40 ΧΡΟΝΙΑ (ΠΟΛΛΑ) ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ!

Ήταν Ιανουάριος του 1978, όταν άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του ο Ιπποπόταμος. Στο νεοκλασικό ισόγειο της οδού Δελφών (τότε ήταν ακόμη άσφαλτος και όχι πεζόδρομος) και σε μια εποχή που ο κόσμος διψούσε για καλή ροκ μουσική ξεκίνησε μια πορεία που διαρκεί μέχρι σήμερα.

Ο “Ιπποπόταμος”, όλα αυτά τα χρόνια, έγινε στέκι καλλιτεχνικό, φοιτητικό, χώρος συνάντησης ανθρώπων κάθε ηλικίας και “φυλής”, σημείο αναφοράς για το πρώτο ραντεβού. Σήμερα, όντας πια ένα από τα 5 παλιότερα μπαρ της Αθήνας και με αδιάλειπτη λειτουργία για 40 χρόνια, αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης.

Έγινε 40, λοιπόν! Και το γιορτάζει! Ξεκινώντας από τις 18 Ιανουαρίου, από τα decks του Ιπποπόταμου θα εμφανιστούν μουσικοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, dj’s από μπαρ της Αθήνας. Σημαντική θέση θα έχουν και οι ιστορικοί dj’s του μπαρ που θα περάσουν για να θυμηθούν τα παλιά παίζοντας και πάλι στο αγαπημένο τους μαγαζί. Εκτός από τα μουσικά ετοιμάζονται και εικαστικά χάπενινγκ που θα ζωντανέψουν το παρελθόν στους τοίχους του Ιπποπόταμου.

40 χρόνια τώρα, 3 γενιές Αθηναίων έχουν περάσει λίγες ή πολλές στιγμές της ζωής τους στα δωμάτια και τη μπάρα του Ιπποπόταμου. Το ταξίδι συνεχίζεται και σας περιμένει όλους!