Ο Σκοτεινός τόπος της Τζίλιαν Φλιν κυκλοφορεί το βιβλίο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της Γωγώς Αρβανίτη.

Η Λίμπι Ντέι ήταν επτά όταν η μητέρα και οι δύο αδελφές της δολοφονήθηκαν στην αποκαλούμενη Σατανιστική Σφαγή του Κίνακι. Εκείνη κατάφερε να διαφύγει και να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του δεκαπεντάχρονου αδελφού της τον δολοφόνο. Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα η δυσλειτουργική Λίμπι, προκειμένου να επιβιώσει, πουλά την ιστορία της.  Έτσι αναγκάζεται να ανατρέξει στο παρελθόν, να ξαναζήσει τα γεγονότα από την αρχή, βήμα προς βήμα, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως τελικά η σωτηρία της απέχει πολύ ακόμη.

Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 9 Ιουλίου 2015 από την Odeon.

Μεγάλα βιβλία, μικρές τιμές.

Βιβλία για κάθε τσέπη.

Το ελληνικό pocket είναι πραγματικότητα.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν βιβλία τσέπης με την αυθεντική έννοια του όρου: βιβλία δηλαδή γνωστών συγγραφέων που έκαναν ήδη μια πετυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά με την κανονική τους έκδοση και αρκετό χρόνο μετά την έκδοση αυτή επανακυκλοφορούν σε μικρό σχήμα, σε πολύ χαμηλή τιμή (5,50 έως 6,65 €).

Η Gillian Flynn (Τζίλιαν Φλιν) ήταν επί χρόνια τηλεκριτικός στο αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly μέχρι που αφοσιώθηκε στη συγγραφή. Σήμερα ζει στο Σικάγο. Το πρώτο της βιβλίο Αιχμηρά αντικείμενα δημιούργησε τεράστια αίσθηση διεθνώς, αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, ενώ χάρισε στη συγγραφέα του τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger. Το δεύτερο μυθιστόρημά της Σκοτεινός τόπος, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία, την καθιέρωσε ως μια από τις σημαντικότερες νέες συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ. Το 2012 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της Το κορίτσι που εξαφανίστηκε, που εκτόξευσε τη φήμη της. Ένα από τα πλέον επιτυχημένα βιβλία της τελευταίας δεκαετίας παγκοσμίως, μεταφέρεται στον κινηματογράφο σε σενάριο της ίδιας της συγγραφέα και σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από είκοσι πέντε χώρες