Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το βιβλίο, Νυχτερίδα στην τσέπη. Είκοσι αφηγήσεις του Θοδωρή Ρακόπουλου.


«Σ’ αυτό το νησί όπου έχω διοριστεί ο μόνος άλλος κάτοικος είναι ο εραστής σου, που ζει στην άλλη πλευρά, στη μόνη παραλία. Άνω Μεριά τη λέμε στους χάρτες, αυτός πάλι τη λέει Μαρίνα. Πράγματι, εκεί είναι η μαρίνα του νησιού. Κάθεται όλη μέρα εκεί, άεργος φυσικά. Δηλαδή η αλήθεια είναι πως έχει ανοίξει μια κάβα κρασιών για τους σκαφάτους του Αιγαίου. Θα γίνει, λέει, μεγάλη επιτυχία, από Μάη και μετά, που έρχονται οι Ιταλοί, θα δεις, λέει».

«Δεν γνωρίζω καλά την πολιτεία σας. Την έχω –τρόπον τινά, σας έχω– επισκεφθεί γύρω στις τέσσερεις με πέντε φορές μόνο. Η συγκεκριμένη που θα αφηγηθώ ήταν από τις συντομότερες. Και προβαίνω στην αφήγηση τούτη επειδή μου το ζητήσατε επανειλημμένα, γνωρίζοντας πως δεν θα είναι οι σχέσεις μας ίδιες μετά από αυτήν. Αλλά έστω».

Είκοσι ιστορίες με ανθρώπους, ζώα και πτηνά σε σκοτεινά τρίγωνα. Ιστορίες που τοποθετούν, αθόρυβα, μια νυχτερίδα στην τσέπη του αναγνώστη.

Σχέδιο εξωφύλλου: Μ. Πεταλάς


Ο Θοδωρής Ρακόπουλος γεννήθηκε το 1981 στο Αμύνταιο. Έγραψε τα βιβλία:

Φαγιούμ (Μανδραγόρας, 2010), Ορυκτό δάσος(Νεφέλη, 2013) και Η συνωμοσία της πυρίτιδας(Νεφέλη, 2014). Για το πρώτο τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Μετέφρασε Φίλιπ Λάρκιν. Ποίησή του έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες. Διατηρεί το μπλογκ Η Αφρική με οποιοδήποτε άλλο όνομα. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Bergen (τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας) στη Νορβηγία.