Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβρης, Reworks. 3 λέξεις με διαφορετική σημασία άρρηκτα πια συνδεδεμένες με μια ακόμη λέξη. Γιορτή!

Κάθε Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη αναπνέει διαφορετικά από την συνήθη καθημερινότητα της. Γίνεται το επίκεντρο, μια μοναδική μουσική γιορτή στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ανοίγει τις πύλες της σε χιλιάδες επισκέπτες από όλη την χώρα και τον κόσμο, οι οποίοι ταξιδεύουν προς την Θεσσαλονίκη και γίνονται ένα μαζί με το κοινό της. Όλοι μαζί ακούν και βλέπουν από κοντά το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, τις νέες μουσικές τάσεις από ανερχόμενα ονόματα, αλλά και την εξέλιξη της Ελληνικής μουσικής σκηνής μέσα από τη παρουσίαση καλλιτεχνών της χώρας. Το μέσο για όλη αυτή την διαδικασία είναι το Reworks.

Μέχρι σήμερα το φεστιβάλ φιλοξένησε και παρουσίασε το έργο περισσότερων από 850 καλλιτεχνών και σχημάτων. Σταθερά στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβρη τα τελευταία 8 συνεχόμενα χρόνια στο RA, το Reworks σταθερά διατηρεί την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη στον φεστιβαλικό χάρτη παγκοσμίως. 10 χρόνια γεμάτα από μοναδικές στιγμές, χαμόγελα, χέρια στον αέρα, χορός… η απλά Reworks.

Φέτος το φεστιβάλ προσδοκά σε αυτή του την έκδοση να καταστήσει την Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά σε σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό. Σταθερά συνεχίζοντας να αναπτύσσεται η 11η έκδοση του φεστιβάλ θα διαρκέσει 4 ημέρες. Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη τον Απρίλη τον Απρίλιο και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο και Σκόπια η 11η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού φεστιβάλ Reworks θα πραγματοποιηθεί από τις 17-20 Σεπτεμβρίου 2015.

Σήμερα το φεστιβάλ παρουσιάζει τους πρώτους καλλιτέχνες και σχήματα που θα παρουσιαστούν στο 3ο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη. Eνα ειδικό πρότζεκτ θα παρουσιαστεί φέτος όπου θα φιλοξενηθούν τα ονόματα που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους τα προηγούμενα 10 χρόνια του Reworks. Οι Tale of Us, o Dubfire, οι Modeselektor, η Ellen Allien, οι Pan-Pot και ο Art Department αφήσαν το δικό τους στίγμα και θα είναι κοντά μας στην 11η έκδοση του φεστιβάλ. Κοντά σε αυτούς θα παρουσιαστούν επίσης καλλιτέχνες για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη καθώς και ένα πλούσιο πρόγραμμα Ελλήνων δημιουργών και καλλιτεχνών.

Line up και ειδικά προτζεκτ / Τα πρώτα ονόματα

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Οι Tale of Us για πολλούς το πιο επίκαιρο και πολυζητημένο δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Dubfire το ένα μισό των θρυλικών Deep Dish σε ένα ειδικό πρότζεκτ, Tα δίδυμα θαύματα Modeselektor & Pan-Pot από το Βερολίνο αγαπητό όσο λίγα στην χώρα μας, η θρύλος της Γερμανικής Techno Ellen Allien θα φιλoξενηθούν μαζί με μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς όπως τον Ιρλανδό Mano Le Tough και τους Καναδούς Αrt Department, Carlo Lio και Maher Daniel, την εκλεκτική Nastia. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν επίσης στην Ελλάδα ο άνθρωπος πίσω από την Mute Records Daniel Miller, οι Rival Consoles, Παράλληλα για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών. Τα πρώτα ονόματα για το Reworks 2015 είναι:

Dubfire (SCI+TEC, Η.Π.Α)

Tale of Us (Life and Death, Iταλία)

Modeselektor (Monkeytown, Γερμανία)

Art Department (No.19, Kαναδάς)

Pan-Pot (Second State, Γερμανία)

Ellen Allien (BPitch Cntrl, Γερμανία)

Daniel Miller (Mute recs, Ην.Βασίλειο)

Mano Le Tough (Maeve, Ιρλανδία)

Νastia (Arma17, Ουκρανία)

Carlio Lio (Rawthentic, Καναδάς)

Maher Daniel (No.19, Η.Π.Α)

Rival Consoles (Erased Tapes, Hν.Βασίλειο)

Clevelant (White, Λουξεμβούργο)

Larry Gus (DFA, Ελλάς)

Ison (Noir Music, Ελλάς)

Mr.Statik (Bpitch Cntrl, Ελλάς)

Actor One (Noir Music, Ελλάς)

Giganta (Werkdiscs,Ελλάς)

Viton (Playground, Ελλάς)

DreaMachinery (Republic, Ελλάς)

Darktom (NON, Ελλάς)

George Adi (NON, Ελλάς)

Αναμφίβολα η παρουσία που ξεχωρίζει στο line up είναι αυτή των Τale of Us, oι οποίοι αποτελούν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σχήματα σήμερα στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, με κομμάτια τα οποία κυριάρχησαν στα charts όπως “Another Earth”, “Winds of Change”, “City at Night”, κ.α. Από τα media περιγράφεται ως «η νέα μεγάλη ελπίδα της ηλεκτρονικής”. Το 2012 παρουσίασαν το κορυφαίο σετ του Reworks εκείνη την χρονιά και η επιστροφή τους στην Θεσσαλονίκη αποτελεί ίσως την κορυφαία στιγμή για το φετινό Reworks

Eνα ειδικό μουσικό πρότζεκτ θα παρουσιάσει στην Θεσσαλονίκη και ο Dubfire ο οποίος σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στον χώρο. Το ένα μισό των θρυλικών Deep Dish μεσουρανεί παγκοσμίως με εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο.

Επιστροφή στην Ελλάδα και το Reworks και για τους Pan-Pot, Ellen Allien και Art Department. Στο Reworks θα παρουσιάσουν τις δικές τους μουσικές προτάσεις και χωρίς καμία αμφιβολία θα είναι ένα από τα highlight του φετινού Reworks.

Ακόμη μια σημαντική παρουσία είναι αυτή του Daniel Miller ο οποίος θα εμφανιστεί και αυτός για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος πίσω από την Mute Recs το σπίτι των Depeche Mode, Goldfrapp, Moby εκτός των άλλων θεωρείται ως ένας από τους πρωτεργάτες της technoποπ σκηνής. Στο Reworks θα παρουσιάσει ένα ειδικό σετ.

H χαρισματική Nastia έχει καταφέρει μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί κεντρική φιγούρα στον χώρο της house & techno μουσικής. Διατηρώντας το δικό της μοναδικό στιλ, η μουσική της δυναμική, περικλείει τα πάντα από booty bass & ghetto και Chicago house, μέχρι βαθιά techno. Και κάτι τέτοιο θα παρουσιάσει στη πρώτη της εμφάνισης την Θεσσαλονίκη στο φετινό Reworks.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και o Mano Le Tough με τον γεμάτο ρυθμό ήχο του. To φεστιβάλ συνεχίζοντας την παρουσίαση νέων τάσεων και καλλιτεχνών καλωσορίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Rival Consoles, Maher Daniel, Clevelant ονόματα τα οποία απασχόλησαν την σκηνή μέσα στην χρονιά.

Στην Ελληνική παρουσίαση τα πρώτα ονόματα είναι οι Ιson / Actor One, Μr.Statik, Larry Gus, Darktom & George Adi, DreaMachinery, Giganta κ.α

Ένα σύμβολο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Το Reworks συνεχίζει να είναι παρών για 10η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί την Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις. Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Για πρώτη χρονιά το φεστιβάλ θα διαρκέσει για 4 ημέρες από τις 17 μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους και τις ακριβείς δράσεις και δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

We Define our Future

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό να είναι ένα από τα θύματα της, το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό.

Με μήνυμα του και φέτος το «we define our future», καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες και κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Καλεί τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη να γίνουν ένα.