35 εικαστικοί εκθέτουν έργα τους με θέμα την Παγκόσμια Φτώχεια είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνει από τις 12 έως τις 20 Απριλίου ο Όμιλος UNESCO Δήμου Αμαρουσίου περιφέρειας Αττικής, με τη συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου, του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ergoway και την υποστήριξη της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Όμιλος UNESCO Αμαρουσίου θα πραγματοποιήσει σειρά ομιλιών, με στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την αφύπνιση της κοινωνίας των πολιτών. Το πρόβλημα της φτώχειας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μαστίζει την παγκόσμια κοινότητα και για το λόγο αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου.

Η αύξηση της παγκόσμιας φτώχειας και ανισότητας αποτελούν φλέγοντα ζητήματα τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η καταπολέμηση, αλλά και η εξάλειψη αυτών είναι οι πρακτικές που οφείλουν να βρίσκονται πάντοτε στο προσκήνιο. Η Τεχνόπολις, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις που μαρτυρούν το έντονο ενδιαφέρον τους για αυτά τα θέματα.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως οι: Αβαγιανού Ρένα, Αγγελοπούλου Μαρία, Αϊβάζογλου Αχιλλέας, Αλεξάκης Στέλιος, Ανούση Ρένα, Αντωναρόπουλος Χρήστος, Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου Μίνα, Βελούδιος Μιχάλης, Βλαχόπουλος Πάνος, Γρηγόρα Άννα, Δημητρίου Βίκυ, Gerdau Karla, Κακαδιάρης Νικόλαος, Κολοβός Ανδρέας, Κουτσούμπα Ρούλα, Κτιστοπούλου Μαρία, Λέκκας Βασίλης, Λύτρας Σπύρος, Μαραγκού Κλεονίκη, Μέντη Βούλα, Μέρλιν-Βασιλάτου Ειρήνη-Λίζα, Μιχαηλίδου Άννα, Μπαράς Σπύρος, Πλέσσα Μαργαρίτα, Ραζής Άγγελος, Σαρακατσιάνος Χρήστος, Σμέρου Ζαχαρούλα, Ροϊλού Βιολέττα, Σούτογλου Έφη, Σπηλιωτόπουλος Κώστας, Σταθόπουλος Γιώργος, Σταυροπούλου Ματίνα, Στεφόπουλος Αθανάσιος, Στεφοπούλου-Δρίτσα Κατερίνα, Υφαντή Ανθούλα.