Από την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορεί το βιβλίο της Ελισάβετ Ιακωβίδου, Χρυσή λάσπη.

Α΄ Βραβείο μυθιστορήματος Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

 

Μια ιστορία των Ρομά στα βάθη των αιώνων, ένα φευγιό, μια συναρπαστική διαδρομή…

 

Χρυσή λάσπη είναι η έννοια του χώματος σαν ζωή, πορεία, δημιουργία και θάνατος. 

Το χώμα αναμεμειγμένο με το νερό γίνεται λάσπη και βούρκος κι ένα μοναδικό παιχνίδι στα χέρια των παιδιών των τσιγγάνων όταν χρυσίζει την άνοιξη κάτω από τα χρώματα του ήλιου.

Δεμένοι αναπόσπαστα με τη λάσπη είναι οι τσιγγάνοι, από την οποία οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν ποτέ να δραπετεύσουν. 

Η τσιγγανοπούλα Καρμελίτα όμως το κατορθώνει περνώντας σε μια άλλη διάσταση χάρη στο ταλέντο της και τη δύναμη της αγάπης, δαμάζοντας έτσι τη μοίρα της.

Στο διάβα της αυτό θα δοκιμαστεί και θα ματώσει ανεπανόρθωτα…

Η κάθαρση επέρχεται με τον καθαγιασμό της από εκείνους που είχε ευεργετήσει κι ανέλπιδα αγαπήσει.

Μια βαθιά διείσδυση στη ζωή των κατατρεγμένων Ρομά σε μια ιστορική πραγματικότητα στα βάθη των αιώνων με αφετηρία τον ελλαδικό χώρο, ενδιάμεσα περάσματα τα Βαλκάνια και τη χώρα των Ρως και τέλος την Κωνσταντινούπολη των ευγενών και των αυτοκρατόρων.

Ελισάβετ Ιακωβίδου: Γεννήθηκα μια αλκυονίδα μέρα του Γενάρη στην Αθήνα. Ταξίδεψα πολύ και γνώρισα τον κόσμο. Σημαντικοί σταθμοί στη ζωή μου, η Αμερική και το Βερολίνο. Η Ελλάδα παραμένει σταθερή αξία.

Αριστοτέλειο, Φιλοσοφική. Στρατευμένη στην εκπαίδευση για τριάντα χρόνια. Συνταξιούχος από το 2010 με πολύ χρόνο για να γράφω και να δημιουργώ.

Μια μεγάλη κι ενδιαφέρουσα πορεία ζωής. Ένα ακόμη ανέκδοτο βιβλίο… Η ζωή ένας παθιασμένος έρωτας για δράση και δημιουργία…