H Εταιρεία Θεάτρου UNIVERSALIA συνεργάζεται πρώτη φορά με την Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα παρουσιαστεί σε επανάληψη το έργο «Γράμματα στα κοριτσάκια» του Lewis Carroll από 18 Οκτωβρίου 2014 για 20 παραστάσεις.

Η μουσικός και performer Violet Louise παρουσιάζει στο Από Μηχανής Θέατρο την παράσταση «Γράμματα στα Κοριτσάκια». Μια παράσταση βασισμένη στις επιστολές του Lewis Carroll, συγγραφέα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, προς τις ανήλικες φίλες του.

O αξιότιμος κύριος Lewis Carroll Dodgson, o καθηγητής μαθηματικών, o φωτογράφος, ο κληρικός άφησε ένα τεράστιο συγγραφικό έργο, ένα προσωπικό ημερολόγιo –από το οποίο εξαφανίστηκαν δύο τόμοι μυστηριωδώς– και ένα αναπάντητο ερωτηματικό σε σχέση με την ερωτική του ταυτότητα.

«Αν έχεις την καλοσύνη, παράγγειλε στην Τζούντυ –μαζί με την αγάπη μου, που τη στέλνω πολύ δισταχτικά– ότι ίσως τη συγχωρέσω, αλλά δε θα ξεχάσω ποτέ πόσο άσπλαχνα μου φέρθηκε χτες εδώ, στο διαμέρισμά μου. Δεν ήσουν μπροστά και δε θα ταλαιπωρήσω με περιγραφές την ευαίσθητη φύση σου. Κάποια μέρα όμως θα της το ξεπληρώσω. Ἐνα αποπνικτικό απόγευμα που θα βρεθεί εδώ, μισολιπόθυμη από τη δίψα, θα βγάλω ένα μπουκάλι υπέροχη δροσερή λεμονάδα. Θα το ξεβουλώσω και θα το αδειάσω σε ένα ψηλό ποτήρι, με μπόλικο αφρό. Θα βάλω το ποτήρι κοντά της, και τότε θα έχει την ικανοποίηση να με δει να το πίνω εγώ, χωρίς να φτάσει στα δικά της χείλη ούτε σταγόνα. Τρυφερά δικός σου, όπως πάντα. C. L. Dodgson».

Aπόσπασμα από την ελληνική έκδοση «Γράμματα στα Κοριτσάκια και Φωτογραφίες», μτφρ. Τζένη Μαστοράκη, εκδ. Άγρα, Αθήνα 1982.

Ταυτότητα της παράστασης

Σύλληψη – Κίνηση – Ερμηνεία: Violet Louise
Μουσική – Sound Design: Violet Louise
Επιμέλεια Κίνησης: Χαρά Κότσαλη – Pauline Huguet
Ηχοληψία – Βοηθός Sound Design: Άρης Παυλίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Pauline Huguet
Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτογραφίες: Stefanosknapp, Περικλής Πραβήτας

Διάρκεια: 60 λεπτά

Συμπαραγωγή Εταιρείας Θεάτρου Συν-Επί με την Εταιρεία Θεάτρου UNIVERSALIA