Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου για δεύτερη συνεχή χρονιά οργανώνει το ετήσιο Gala Όπερας με στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Μελετών Αποκατάστασης των ιστορικών κτιρίων του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι.

Στην έναρξη του Gala Όπερας θα βραβευθούν οι μεγάλοι δωρητές και υποστηρικτές του Συλλόγου. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.30, στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”.

Στη φετινή εορταστική συναυλία λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:
Ειρήνη Καράγιαννη, μέτζο σοπράνο
Δημήτρης Πακσόγλου, τενόρος
Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και άριες από γνωστές όπερες και οπερέτες, συνθετών όπως, Donizetti, Rossini, Tchaikovsky, Offenbach, Massenet, Bellini, Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, κ.ά.

Με τα έσοδα του πρώτου Gala Όπερας ολοκληρώθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Altera Pars και εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού η μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου του Βουτυροκομείου. Εφέτος όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για την μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου του Οινοποιείου το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης. Είναι από τα παλαιότερα κτίρια του κτήματος και μια πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής κρασιού για την εποχή του. Τα κρασιά του Τατοΐου είχαν βραβευθεί σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις. Στόχος είναι η αναστήλωση και η επαναλειτουργία του Οινοποιείου και η βιολογική παραγωγή κρασιού, η πώληση του οποίου θα αποφέρει έσοδα για την συντήρηση του κτήματος. Για να καλυφθεί το κόστος της μελέτης θα διοργανώνονται τακτικές εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά τον Σύλλογο είτε με την μορφή δωρεάς, είτε χορηγίας, μπορούν να επικοινωνούν στο [email protected] και στο τηλέφωνο 6975947248. Οι δωρητές του Συλλόγου και οι ευεργέτες του Τατοΐου θα τιμούνται ετήσια από τον Σύλλογο και η συνεισφορά τους θα τύχει ειδικής μνείας σε ειδικό σημείο του πρώην Βασιλικού Κτήματος σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές.

Διάρκεια τελετής βράβευσης: 15 λεπτά
Διάρκεια συναυλίας: 70 λεπτά (δύο μέρη των 30 λεπτών και διάλειμμα 10 λεπτά)

Οργάνωση παραγωγής: specs ‘n’ arts και Έναστρος.

Το Gala Όπερας πραγματοποιείται χάριν στην δωρεά του κ. Στάμου Φαφαλιού τον οποίο ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά.

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου ευχαριστεί επίσης την Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5 για την χορηγία εκτυπώσεων του επικοινωνιακού υλικού, τον Οίκο Μόδας Konstantinos Melis by Laskos για την παραχώρηση του φορέματος της μέτζο σοπράνο κ. Ειρήνης Καράγιαννη καθώς και τον Οίκο Zolotas για την παραχώρηση των κοσμημάτων. O ανθοστολισμός της αίθουσας συναυλιών του Παρνασσού είναι μια ευγενική χορηγία της κ. Ρόης Κωνσταντά και οι ανθοδέσμες των καλλιτεχνών θα γίνουν με ευγενική δωρεά του κ. Σπύρου Πιτούλη.