Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους δράσεις με μια από τις πλέον…

πολυαναμενόμενες κινηματογραφικές πρεμιέρες του καλοκαιριού, με τίτλο “Επιχείρηση Χάος” την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, στις 21.00 στο θερινό σινεμά Λαΐς, της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.

Βρώμικο ξύλο, καθαρό σαν κρύσταλλο

Σε συνεργασία με την εταιρία κινηματογραφικής διανομής Feelgood Entertainment και στο πλαίσιο του 2ου Athens Open Air Film Festival, παρουσιάζουν σε αβάν πρεμιέ, ίσως την πιο συναρπαστική ταινία δράσης της τελευταίας δεκαετίας, το καταιγιστικό φιλμ από την Ινδονησία, «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:ΧΑΟΣ», που κατάφερε με την ανατριχιαστικά κλειστοφοβική αισθητική και την αμίμητη ευρηματικότητά του να κάνει τους πάντες να παραμιλούν και να το εκθειάζουν.

«Ποτέ μην υποτιμάς πόσο επίμονη είναι η παράνοια», είναι μια από τις μετρημένες στα δάχτυλα ατάκες που ακούγονται στην «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:ΧΑΟΣ». Ο λόγος που οι ατάκες είναι μετρημένες δεν είναι κάποιου είδους σεναριακό έλλειμμα, αλλά ότι όλοι στην ταινία έχουν κάτι πιο επείγον να κάνουν από το να μιλάνε: πρέπει να παλέψουν για να ζήσουν και μετά να πολεμήσουν κι άλλο, γιατί στο λαβύρινθο των 30 ορόφων  που έχουν κλειστεί  20 αστυνομικοί, ο πιο αδίστακτος εγκληματίας της Ινδονησίας και διάφοροι αιμοδιψείς παρατρεχάμενοι αυτού,  η κόλαση παραμονεύει σε κάθε γωνία. Η «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:ΧΑΟΣ» είναι μια κλειστοφοβική, σαρκοβόρα, καταιγιστική, ακόρεστη και μ’ έναν άξεστο τρόπο σαρκαστική ταινία δράσης που απαθανατίζει ευλαβικά τις κλωτσιές, τις μπουνιές, τις αποκρούσεις. Και η κάμερα του Evans δεν κάνει διακρίσεις, δεν στέκεται μόνο στους πρωταγωνιστές, αλλά χορεύει και σκορπάει τον θάνατο παντού, αφού όπου και να στραφεί πέφτουν κορμιά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα credits βρίθουν από άγνωστους στρατιώτες (21 φύλακες του εργαστηρίου ναρκωτικών, 5 μέλη της συμμορίας με τις μαχαίρες, 18 πολεμιστές με bowo κ.α.) που ξεχύθηκαν κι άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω, κάτω και πλαγίως. “Η καλύτερη ταινία δράσης των τελευταίων δεκαετιών”, Twitchfilm

Προσοχή: θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Σύνοψη
Μια επίλεκτη ομάδα ειδικών δυνάμεων έχει αναλάβει να εξοντώσει τον Tama (Ray Sahetaphy), τον πιο αδίστακτο εγκληματία της Τζακάρτα που εδρεύει σε ένα τεράστιο ρημαγμένο κτίριο παρέα με δολοφόνους, βιαστές, ναρκομανείς και κλέφτες. Η αποστολή εκτός από μυστική είναι και η πρώτη που συμμετέχει ο Rama (Iko Uwais), ένα νεοσύλλεκτο μέλος της ομάδας των αστυνομικών. Όταν η αποστολή αποκαλύπτεται κι ο Tama υπόσχεται ασυλία σε όποιον προσφερθεί να σκοτώσει τους αστυνομικούς-εισβολείς, ο Rama θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο του το θάρρος για να βγει ζωντανός από μια εφιαλτική δοκιμασία που τον περιμένει σε κάθε ένα από τους 30 ορόφους του κτιρίου.

2 Αυγούστου στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment.

Το Φεστιβάλ

Το 2ο Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού.