Την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης σε έναν τόπο που δοκιμάστηκε σκληρά πριν από δύο χρόνια, την κατεστραμμένη από τις φωτιές Ηλεία, έχει θέσει ως στόχο του το 2ο Eco Festival στις όχθες του Αλφειού ποταμού, που ξεκινά στις 24 Ιουλίου.

Η διοργανώτρια μη κυβερνητική οργάνωση «Φεστιβάλ Αλφειού» φιλοδοξεί οι εκδηλώσεις να αποτελέσουν ένα μεγάλο επικοινωνιακό και πολιτιστικό γεγονός, πάνω στη μυθική οικοδιαδρομή που δημιουργείται από την Καρύταινα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία και να λειτουργήσουν ως προωθητική διαδικασία στην υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, της βιολογικής γεωργίας του εναλλακτικού τουρισμού και της πράσινης και πολιτιστικής επιχειρηματικότητας.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, συζητήσεις, αλλά και αγώνες ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, στις όχθες του Αλφειού θα εμφανιστούν οι: Φίλιππος Πλιάτσικας (24/7), Θάνος Μικρούτσικος – Μίλτος Πασχαλίδης – Ρίτα Αντωνοπούλου (25/7), Γιάννης Αγγελάκας, Sunny Side of the Razor, MEGAVAT, Feel in (30/7), Inactive Messiah, Technolorgy, Siva Six, Meanie Geanies, Lucky Funeral, Vibratore Bizarro (31/7), Locomondo, Λεωνίδας Μπαλάφας, Τέλος πάντων, Delightful, B-Sides (1/8) και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, Αλκ. Κωνσταντόπουλος, Ζ. Αρβανιτίδη – Ελεύθερη Πτώση (8/8).

Επίσης, στις 25-26 Ιουλίου θα διοργανωθεί διήμερος αγώνας τρίαθλου ο οποίος θα περιλαμβάνει, Hydrospeed, Mountain Bike, Αγώνα δρόμου – προσανατολισμού. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ καθώς και στη γύρω περιοχή.

Διοργανώνονται, επίσης, μουσική συνάντηση νέων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, έκθεση φωτογραφίας από το Olympia workshop, έκθεση φωτογραφίας με θέμα: Βιοποικιλότητα ποταμού Αλφειού, τουρνουά River (beach) Volley και συνάντηση εθελοντών για το περιβάλλον.

Στις 25 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί μουσική βραδιά αφιερωμένη στους πυρόπληκτους της Ηλείας με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων στις όχθες του Αλφειού, καθώς και έκθεση φωτογραφίας και βίντεο με στιγμές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007. Τα έσοδα θα δοθούν στη Νομαρχία Ηλείας για ανάγκες των πυρόπληκτων.

Στις 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τον Αλφειό, το περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πράσινη επιχειρηματικότητα.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργούν περίπτερα βιολογικών προϊόντων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ για όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων του φεστιβάλ έχει διαμορφωθεί κατάλληλα χώρος δίπλα στο ποτάμι ώστε όποιοι από τους επισκέπτες θελήσουν, να μπορούν να κατασκηνώσουν ελεύθερα.