Η LDB Productions σας προσκαλεί στο 2ο διεθνές Φεστιβάλ Ανατολίτικης χορευτικής κουλτούρας και τέχνης στη Θεσσαλονίκη …

που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2012.

Σ’ αυτό το Φεστιβάλ σας δίνεται  η δυνατότητα να μάθετε κάποια από τα βασικά είδη αυτού του χορού και να πάρετε πολλές πολιτιστικές πληροφορίες.

Κατά τη διάρκεια του, θα διεξαχθούν σεμινάρια χορού από διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους του είδους, τους οποίους θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε επί σκηνής την

Τρίτη στις 18 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Σοφούλη
στην Καλαμαριά σε μια φαντασμαγορική παράσταση..!!

Τα σεμινάρια χορού θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο Νάμα (Λασκαράτου 4 περιοχή Ποσειδώνειο )
Τα σεμινάρια θα έχουν ως κυρίαρχο θέμα τον Ανατολίτικο χορό σε συνδυασμό με άλλα έίδη όπως: Flamenco, Jazz, Burlesque, Modern.

Την παράσταση θα πλαισιώσουν Έλληνες καλλιτέχνες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.

Η μαγεία της Ανατολής μέσα από μια παράσταση χορού, που σκοπό έχει να συστήσει την  κουλτούρα και την τέχνη του χορού της κοιλιάς, στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Ενός χορού, που στις απαρχές του, πριν χιλιάδες χρόνια ήταν χορός της γονιμότητας.

Ξεκίνησε στην Αίγυπτο και με τη μετανάστευση εξαπλώθηκε σ’ όλο τον κόσμο.

Η  αιγυπτιακή κουλτούρα παραμένει κυρίαρχο στοιχείο αυτού του χορού (ο οποίος εμπεριέχει πολλά διαφορετικά είδη) αν και τα τελευταία  χρόνια έχει εκμοντερνιστεί και αναβαθμιστεί συνδυάζοντας και προσθέτοντας πολλά στοιχεία κλασικού χορού.

Η κουλτούρα, τα φολκλορικά στοιχεία και τέλος το πάντρεμα με το κλασικό μπαλέτο, του έχουν δώσει τη σημερινή του μορφή και υπόσταση, η οποία μπορεί να μεταφερθεί σε μία θεατρική σκηνή.

Η τουρκική κουλτούρα και παράδοση είναι συνυφασμένη επίσης με αυτό το είδος χορού.   

Η Ελλάδα είναι το σύνορο του ανατολικού και του δυτικού κόσμου, οπότε οι επιρροές από την κουλτούρα της γειτονικής χώρας είναι πολλές σε αυτό το είδος χορού ,το οποίο μπορούν να χορέψουν όλες οι γυναίκες , ανεξαρτήτου ηλικίας  και σωματικής διάπλασης.

Συντελεστές: Αzaad Kaan, Katalin Schafer, Stella Zahir, Asrai and Group, Mika, Lia Verra Group.