Η Πινακοθήκη Κυκλάδων, σε συνεργασία με τη Γκαλερί Ζουμπουλάκη, οργανώνει αναδρομική έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Σύρος Πολιτισμός 2014.

Από 1 έως 23 Ιουλίου, στο κτήριο της Πινακοθήκης στην Ερμούπολη της Σύρου, θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικά ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα. Μεγάλο μέρος της έκθεσης θα αποτελέσει η καινούργια του δουλειά, «συναντήσεις στη ζωγραφική», ένα ζωγραφικό παιχνίδι- αναφορά σε αγαπημένους καλλιτέχνες, που συνθέτει την προσωπική του ιστορία της ζωγραφικής.

Με αφορμή την έκθεση θα παρουσιαστεί ένα βιβλίο – αναδρομή στη ζωγραφική του Χρήστου Κεχαγιόγλου, χορηγία της εκδότριας κας Μάγγης Μίνογλου – Εκδόσεις Κριτική.

Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, κινηματογράφο στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Paris I-Sorbonne στο Παρίσι. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 22 ατομικές εκθέσεις και σε τουλάχιστον 60 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Έργα του ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου Βορρέ, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2013 παρουσίασε στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη την έκθεση «Στις άκρες του κόσμου-Πτήσεις δωματίου», τέταρτη ατομική του έκθεση.


Έργο: George Braque στις καρέκλες 2014. Ακρυλικά σε καμβά