Έχοντας στην κατοχή της βραβείο καλύτερης φωνής στα “BBC Jazz Awards”, η Christine Tobin συναντά την οικουμενική ποίηση του Leonard Cohen, στις 12 Απριλίου 2014 στο Gazarte.

Η συναυλία ακυρώνεται

Ο λυρισμός και η ανατρεπτική ποίηση ενός εκ των πιο σημαντικών καλλιτεχνών στην σύγχρονη ιστορία της μουσικής και της λογοτεχνίας, ταξιδεύουν με αφετηρία το Ronnie Scott’s και προορισμό τη σκηνή του gazArte, μέσα από μια φωνή που έχει συγκινήσει το Ηνωμένο Βασίλειο όσο λίγες.

Γεννημένη στην Ιρλανδία, η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Christine Tobin ζει και παράγει μουσική στο Λονδίνο, ενώ έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό της προσωπικό στυλ, το οποίο βασίζεται έντονα στις Jazz επιρροές της, αλλά και στην ιδιαίτερη αγάπη της για την Afro-Latin του Fela Kuti, το παραδοσιακό αφρικανικό χρώμα της Oumou Sangare και τη Brazilian pop της Elis Regina.

Πρόκειται για μια χροιά αυθεντική και βαθιά εκφραστική, η οποία έκανε την Guardian να χαρακτηρίσει την Christine Tobin ως  “φωνή εικοσιτεσσάρων καρατίων”. Μια φωνή που προκαλεί συγκίνηση και ρομαντισμό, ένα πνεύμα ελεύθερο και μοναδικό.Μια πραγματική καλλιτέχνιδα που κέρδισε επάξια τον τίτλο καλύτερης φωνής στα BBC Jazz Awards το 2008.

Έχει συνεργαστεί τόσο σε επίπεδο ηχογραφήσεων, όσο και σε συναυλίες με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, παραγωγούς και μουσικά σύνολα όπως  Billy Childs, BBC Big Band, Django Bates, Nigel Kennedy, Billy Hart, Phil Robson, Liam Noble και Hans Koller , ενώ συμμετείχε με τραγούδι του Bessie Smith στην ταινία ‘Red, White & Blues’ του Martin Scorsese.

Έχει ηχογραφήσει συνολικά 7 δίσκους στην Babel, μια από τις πιο δυναμικές και εξελισσόμενες indie δισκογραφικές εταιρίες του Ηνωμένου Βασιλείου, συλλέγοντας διθυραμβικά σχόλια και κριτικές από τον βρετανικό Τύπο. Πιο συγκεκριμένα, η Guardian  την χαρακτήριζε ως “διαμάντι” της Jazz σκηνής του Λονδίνου χαρίζοντάς της τέσσερα αστέρια για τον δίσκο “Secret Life Of A Girl”, ενώ το Jazzwise ανέφερε πως “πρόκειται ίσως για την πιο περιπετειώδη jazz ερμηνεύτρια της γενιάς της, η οποία φαίνεται να έχει εξαιρετικές νέες ιδέες και προθυμία να υπερβεί τα όποια όρια με κάθε νέα της δισκογραφική δουλειά”.

Ανάμεσα στα πολλά μουσικά project με τα οποία καταπιάστηκε, ξεχώρισαν τα αφιερώματα σε προγράμματα του BBC με αναφορά σε καλλιτέχνες όπως  Billie Holiday, Bessie Smith, Abbey Lincoln, Betty Carter, Joni Mitchel και Carmen McRae.