Ο πειραματικός χώρος Ανάμεσα παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 19:30 το Silent Move meet Haruna Kawanishi, ένα παράλληλο event στο πλαίσιο της έκθεσης “MakingMap”, της Ιαπωνέζας φωτογράφου.
 

Η φωτογράφος, σε έναν ανοιχτό διάλογο με το κοινό, θα μιλήσει για το έργο της. Στη συνέχεια, το σχήμα των Silent Move θα επενδύσει μουσικά την εικαστική αφήγηση της φωτογράφου. Ήχος και εικόνα σε μία διαδραστική σχέση, όπου οι συνθέσεις και οι αυτοσχεδιασμοί του ντουέτου των Γιάννη Παξεβάνη και Βασίλη Τζαβάρα θα συναντήσουν την κινηματογραφική προσέγγιση του έργου της Kawanishi.

Haruna Kawanishi
 
Γεννήθηκε το 1979, στο Τόκυο. Το 2002, αποφοίτησε από το  Nihon University College of Art του Τόκυο. Την ίδια χρονιά ήταν παραγωγός και πρωταγωνίστησε στην ταινία “While you sleep”, η οποία προβλήθηκε μεταξύ άλλων στο 59ο Φεστιβάλ της Βενετίας. Από το 2005 ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογραφία. Το 2008, συμμετείχε στο φεστιβάλ του Vendome, ενώ για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2009-2011) απέσπασε τιμητικό έπαινο για την δουλειά της από τα International Photography Awards του Λος Άντζελες. Δουλειά της έχει παρουσιάσει στη Νέα Υόρκη, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, τη Νορβηγία κα. Το 2010, επιλέχθηκε ανάμεσα στους “10 ανερχόμενους καλλιτέχνες της Ιαπωνίας” από το ιαπωνικό φωτογραφικό περιοδικό PHaT PHOTO.

Zει και εργάζεται στο Τόκυο. Είναι η  πρώτη φορά που εκθέτει στην Ελλάδα.

www.haruna-kawanishi.com
 

Silent Move
 
Οι Silent Move (Γιάννης Παξεβάνηs / κιθάρες, tapes, loops και Βασίλης Τζαβάρας / κιθάρες, μπάσο, πιάνο, tapes, loops) σχηματίστηκαν το 2009. Οι δύο μουσικοί, έχοντας ήδη μια συνεργασία δέκα ετών σε διάφορες άλλες παραγωγές (ηχογραφήσεις, συναυλίες, μουσική θεάτρου, μουσική ντοκιμαντέρ), προτείνουν μέσα από το σχήμα των Silent Move διαφορετικές αναγνώσεις βωβών ταινιών, με μέσο τον μουσικό αυτοσχεδιασμό, τον ηλεκτρικό ήχο και τα εφέ. Οι Silent Move μέχρι τώρα έχουν επενδύσει μουσικά το αριστούργημα του F. Murnau “Nosferatu”, του C.T. Dreyer “Jeanne d’ Arc” και του J.Epstein “The Fall of the House of Usher”. Έχουν εμφανιστεί σε πολλούς χώρους στην Αθήνα και την Πάτρα, ενώ το 2012 διοργάνωσαν το 1ο και 2ο Φεστιβάλ “Αυτοσχεδιασμός και σινεμά”.

Τον Οκτώβρη του 2013, συμμετείχαν στο In Mute Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, συνοδεύοντας την ταινία “The Fall of the House of Usher”.
 
 
http://vassilistzavaras.com/silent-move/
 
https://www.facebook.com/pages/SILENT-MOVE/557342464313849?fref=ts