Οι Opera Chaotique θα παρουσιάσουν ένα νέο show με τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ στο Faust, κάθε Τετάρτη από τις 16 Οκτωβρίου 2013.

Φιλοσοφία και σεξ, κοινωνικές και πολιτικές ουτοπίες μέσα από μια σουρεαλιστική  ιστορία με χιούμορ. Οι Opera Chaotique παρουσιάζουν ένα νέο εναλλακτικό vaudeville, πότε λαμπερό και πότε σκοτεινό, αιχμηρό και επαναστατικό. Με την γνωστή αισθητική που τους χαρακτηρίζει, οι Tenorman & Voodoo Drummer αναμιγνύουν διαφορετικά είδη τέχνης μεταξύ τους.  Η όπερα συναντάει το punk, η τζαζ αναμιγνύεται με την Αφρικάνικη κουλτούρα. Πρωτότυπες συνθέσεις με μελοποιήσεις ποιημάτων και γραπτών των Ντε Σαντ, Σέξπηρ και Ε.Α. Πόε, ιδιαίτερες διασκευές, σε ένα χαοτικό show.

“a musical experience entirely unique, deep & well made”

(Where y’at magazine, New Orleans, USΑ)

“Jazz, opera, alt rock, African music and cabaret collide in this offbeat act.”

(TimeOut London mag. U.K.)

“between lyric, jazz & cabaret”

(Lylo Mag, FRANCE)

“a novel jazz-opera experience…”

(Exberliner Mag, GERMANY)

“We are proud to present something actually original…”

(BCN MES mag, SPAIN)

“dark cabaret operistico”

(Radio Cultura, ARGENTINA)

OPERA CHAOTIQUE _Bio

Οι Opera Chaotique δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2011 από τον Tenorman και τον Voodoo Drummer και ήδη έδωσαν μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Βερολίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Λονδίνο, Αθήνα, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Βρότσλαβ και σε πολλές πόλεις της Πορτογαλίας, ενώ έχουν συνεργαστεί με τους Jolly Jumper (NR), Louisiana Red, Bob Brozman, Blaine Reininger και Angela Brown (US).

Tον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε από την Hidden Track το ντεμπούτο τους album “Death of the Phantom of the Opera”. Πρόκειται για ένα concept album, όπου αφηγούνται την σουρεαλιστική ιστορία του Φαντάσματος της Όπερας, το οποίο ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη και οδηγείται σε μία θυελλώδη σχέση με την Voodoo Queen με τραγική κατάληξη…

Το διάσημο GOTHIC Magazine (GERMANY) έγραψε : “The Love Song is one of the greatest songs of our time”

Πρόσφατα εμφανίστηκαν στο «theARTer Gallery» του Βερολίνου, σε μια παράσταση με κούκλες μεγάλων διαστάσεων και ιδιαίτερα σκηνικά, σε συνεργασία με την ομάδα Merlin Puppet Theatre, στο Secret Garden Fest της Αγγλίας (headliners: Faithless, Django Django, Regina Spektor, 2 Many DJs), στο Rockwave Festival της Ελλάδας (headliners: Dead Can Dance) και ως opening act στις συναυλίες των Nouvelle Vague σε Αθήνα και Λάρισα.

Η συνέχεια περιλαμβάνει παρουσίαση της νέας τους παράστασης στην Ελλάδα και εμφανίσεις στην Ιταλία και τη Γερμανία.  Η μπάντα αποτελείται από τους Γιώργο Τζιουβάρα & Χρήστο Κουτσογιάννη, οι οποίοι πλαισιώνονται συχνά από εκλεκτούς καλεσμένους.

“Προκαλώντας όλα τα στερεότυπα δημιούργησαν ένα νέου είδους jazz-opera show σε ένα διεθνές καμπαρέ όπου διάσημοι χαρακτήρες της όπερας βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης”  (TIP BERLIN Mag)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ (Tenorman)

Είναι τραγουδιστής της όπερας και όχι μόνο, συνθέτης, ηθοποιός και πιανίστας που έχει τραγουδήσει με τις συμφωνικές ορχήστρες της Βουδαπέστης, Αθήνας, Βελιγραδίου, Βουκουρεστίου, Ερεβάν και της Ρώμης, πλάι στους Cheryl Studer (US) και Valery Chernov (RU). Έχει εμφανιστεί και ηχογραφήσει στην Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση και στο Κρατικό Θέατρο. Ερμήνευσε διάσημους ρόλους (Κουρέα της Σεβίλλης) καθώς και σε μιούζικαλ και οπερέτες  ενώ έχει συνθέσει μουσική για θέατρο (“Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” στο Badminton Theatre κ.ά.).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ (Voodoo Drummer)

Είναι Jazz-blues drummer που έχει παίξει στη Νέα Ορλεάνη, Ρώμη, Βιέννη, Κωσταντινούπολη, Λεμεσό και Αθήνα, με τους Delores Scott, Angela Brown, Lucille Grace-Ridges, Randy McAllister, Kim Lenz, Heather Cornell, Shaye Cohn, Sarah Peterson, John Joyce, Chad Moore, Jodie Woodward, Meschiya Lake, Michael Dotson, Jim & Minnie Murphy (US), Bots (BE), Talis Slide, Flo Metzger (DE), Jolly Jumper & Big Moe (NR) και ηχογράφησε με τους Louisiana Red, Bob Brozman, Blaine Reininger (US). Η έρευνά του πάνω στις ρίζες των drums τον οδήγησαν στο να παίξει με μουσικούς στη Havana (Cuba), Rio DeJaneiro (Brazil) & Porto Novo (Benin, West Africa).

Συντελεστές:

Γιώργος Τζιουβάρας (Tenorman): Φωνή, Πιάνο, Αφήγηση

Χρήστος Κουτσογιάννης (Voodoo Drummer): Ντραμς, Tricks

Σταύρος Παργινός: Τσέλο

Λητώ Μεσσήνη: Σοπράνο

Intermedius: Μίμος / Performer

Ελένη Σωτηρίου: Μέτζο σοπράνο

Κείμενα: Tenorman & Voodoo Drummer

Οργάνωση Παραγωγής: Cricos