Το Cabaret Voltaire παρουσιάζει τη Σαλώμη του Όσκαρ Ουάιλντ, σε μία παραγωγή του Theatre Lab Company, σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Ρεβή.

Από το Λονδίνο στην Αθήνα στο Cabaret Voltaire στο πλαίσιο της περιοδείας της παράστασης σε ευρωπαϊκές πόλεις (Prague Fringe Festival, Μαδρίτη, Παρίσι). Ο βρετανικός θίασος ” Theatre Lab Company” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αναστασίας Ρεβή σας προσκαλεί στην περιοδεία της διάσημης αιρετικής σάτιρας του Όσκαρ Ουάιλντ στην Αθήνα.

Το πάρτι γενεθλίων του βασιλιά Ηρώδη παίρνει αναπάντεχη τροπή, όταν ένα κόκκινο νήμα πόθου και εκδίκησης ξετυλίγεται μέσα στην ερωτική, φορτισμένη και παρακμιακή ατμόσφαιρα του 1930, μιας και η ιστορία τοποθετείται στην περίοδο Art Nouveau. Σε πρώτο πλάνο η έφηβη μοναχοκόρη, ο ηδονιστής πατριός βασιλιάς και η ζηλόφθονη μητέρα βασίλισσα. Σε δεύτερο ο ανεκπλήρωτος έρωτας, το φιλί, το φεγγάρι, ο θάνατος και τα λόγια ενός προφήτη μας προετοιμάζουν για τον σκανδαλιστικό χορό της νεαρής Σαλώμης, που χόρεψε για τον πατριό της, ζητώντας ως ανταμοιβή το κεφάλι του προφήτη Jokanaan.

Το λογοκριμένο από την αγγλική κοινωνία θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ σκονιζόταν για 40 χρόνια στα ράφια, αφού είχε χαρακτηριστεί από τον εξεταστή των θεατρικών έργων και την Αγγλική αριστοκρατία ως “νοσηρό, εξωφρενικό και απωθητικό”. Η ιδιοφυΐα του Ιρλανδού συγγραφέα αποτυπώνει με σκοτεινό σαρκασμό και σαγήνη την ακρότητα του πόθου, ενώ η δημιουργική φαντασία της Αναστασίας Ρεβή αποκαλύπτει την κρυμμένη ομορφιά της παρακμής και γοητεύει το κοινό, που αποτελώντας μέρος του σκηνικού χώρου, συμμετέχει σε αυτή την site- specific παράσταση, τσουγκρίζοντας το ποτό του και τσιμπώντας από τα ορεκτικά της γιορτής.

Η παράσταση έχει ζωντανή μουσική και παίζεται στα αγγλικά.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή.
Φωτισμοί, φωτογραφία, video projection: Γιάννης Κατσαρής
Κοστούμια: Valentina Sanna
Μουσική: Κωστής Κριτσωτάκης Ηθοποιοί
Denise Moreno
Νίκος Πουρσανίδης
Helen Bang
Tyler Coombes
Κώστας Καβακιώτης
Αλέξανδρος Αμερικάνος
Beatrice Hatzipateras-Dodgeon
Δημήτρης Κουιμτσίδης

Περισσότερες πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων

Στο prive πάρτι γενεθλίων του Ηρώδη οι καλεσμένοι μπαίνουν με λίστα προσκεκλημένων. Κρατήσεις θέσεων αποκλειστικά στο τηλέφωνο: 6949331765 και στο email: salomeathens@gmail.com. 

Κριτική της παράστασης

«Η Σαλώμη απο το Theatre Lab Company είναι φανταστική! Μια σκοτεινή, συναρπαστική και ακαταμάχητα ελκυστική παράσταση που κανένας δεν πρέπει να χάσει! Εμφαση στην ομορφιά…απίστευτα δυνατή και σαγηνευτική….χάρη στους ηθοποιούς , στην σκηνοθέτη Αναστασία Ρεβή και στον εκπρόσωπο της αισθητικής Οσκαρ Ουάιλντ.»

ONESTOPARTS