To Faust παρουσιάζει το έργο του Μάμετ, «Τώρα που γυρίζει» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου από τις 11 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη έως Κυριακή.

Δύο μεγαλοπαραγωγοί του Χόλιγουντ στην αναζήτηση της «τέλειας» ταινίας. Μια γυναίκα στο επίκεντρο των αποφάσεων, της διαμάχης, του ρινγκ…

Με την μαύρη κωμωδία Τώρα που Γυρίζει (Speed the plow) του Ντέιβιντ Μάμετ, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους αμερικάνους συγγραφείς, θα ξεκινήσει αυτόν τον Οκτώβριο τη θεατρική του σεζόν το FAUST. Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Αντώνης Πέρης και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Μόσχος. Τους τρεις χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι Αλέκος Συσσοβίτης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Ευτυχία Γιακουμή.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης υποδύεται τον επιτυχημένο παραγωγό που μόλις έχει αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Παραγωγής σε ένα από τα μεγαλύτερα Στούντιο του Χόλιγουντ. Ο επί σειρά ετών φίλος του και στενός συνεργάτης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, έχει έτοιμη την πρόταση προς τον νέο Διευθυντή: Μια συμφωνία συνεργασίας με έναν από τους πιο γνωστούς σταρ του Χόλιγουντ για έναν εξασφαλισμένο εμπορικό θρίαμβο. Τώρα είναι η ευκαιρία και των δύο να γεμίσουν με «ωραία, γεμάτα, χορταστικά τσουβάλια λεφτά», όπως περιγράφει γλαφυρά ο ήρωας του Μάμετ. Τώρα που γυρίζει και για τους δύο μια προσωρινή γραμματέας (Ευτυχία Γιακουμή) έρχεται να θέσει εν αμφιβόλω τα σχέδια τους. Η φρεσκάδα και ο ενθουσιασμός της κοπέλας γοητεύουν τον Διευθυντή και του υπενθυμίζουν τα δικά του χρόνια της αθωότητας. Μήπως τώρα είναι η δική του ευκαιρία να προτείνει στον κόσμο ένα ποιοτικό έργο; Μια θέση ισχύος άλλωστε, δεν αποτελεί ταυτόχρονα και μια θέση ευθύνης; Σθεναρός αντίπαλος στα σχέδιά του θα σταθεί ο φίλος του. Μπορεί κανείς να ανατρέψει το σύστημα που τον έχει αναδείξει; Υπάρχει επιτυχία χωρίς κέρδος; Ευτυχία χωρίς χρήμα;

Μια κωμική σύγκρουση ανάμεσα στα πιστεύω και στην πλεονεξία μας. Ένα ειρωνικό σχόλιο για το κυνήγι της επιτυχίας και την αγωνιώδη προσπάθειά μας να ξεχωρίσουμε. Μια λεπτή κριτική γύρω από τα πραγματικά κίνητρα μας, τις αμφιταλαντεύσεις μας και την τυχαιότητα των αποφάσεών μας.

Διανομή:

Αλέκος Συσσοβίτης

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Ευτυχία Γιακουμή

Συντελεστές

Μετάφραση: Αντώνης Πέρης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Σκηνικά/Κοστούμια: Λίνα Μότσιου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τζούλια Διαμαντοπούλου

Βοηθός ενδυματολόγου: Αλεξάνδρα Γιαννακανδροπούλου