Το Λογοτεχνικό περιοδικό ΚΛΕΨΥΔΡΑ  σας προσκαλεί στην τελετή απονομής του Βραβείου Πεζογραφίας ΚΛΕΨΥΔΡΑ 2013 στη Νίκη Αναστασέα, για το βιβλίο της Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι των εκδόσεων Πόλις, που θα γίνει την Τετάρτη 29/05/2013, στις 20.00 στο βιβλιοκαφέ Έναστρον, Σόλωνος 101, Αθήνα.

Το λογοτεχνικό βραβείο ΚΛΕΨΥΔΡΑ θεσπίστηκε τον Νοέμβρη του 2011 από το περιοδικό ΚΛΕΨΥΔΡΑ από το οποίο εποπτεύεται και χορηγείται.

Καθώς το βιβλίο και η λογοτεχνία κατείχε πάντα μια εξέχουσα θέση στο χώρο του πολιτισμού,  ο σκοπός της θέσπισης αυτού του βραβείου είναι η προάσπιση και η προώθηση του καλού λογοτεχνικού βιβλίου. Οι άνθρωποι που συνεργάζονται στην υλοποίηση αυτού του θεσμού έχουν ως στόχο την αναζήτηση τρόπων για την προώθηση της λογοτεχνίας και την ανάπτυξη, διάδοση και προβολή του καλού βιβλίου μέσα από το έργο των σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών.

Έτσι το βραβείο απονέμεται στον συγγραφέα εκείνο που το έργο του αντανακλά αυτό ακριβώς το πνεύμα και προωθεί την ποιοτική αναγνωστική διαδικασία. Το βραβείο είναι ετήσιο και απονέμεται την Άνοιξη του εκάστοτε έτους. Η Κριτική Επιτροπή συνεδριάζει και αποφασίζει για τη μακρά λίστα συμμετοχών το φθινόπωρο  ενώ ύστερα από ψηφοφορία αποφασίζει τελικά για τον νικητή, τον οποίο και βραβεύει σε ειδική τελετή το Μάη.