Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο που έχει γράψει ο Μάνος Κοντολέων με τίτλο «Μέλι κόλλησε στα χείλη», στα βιβλιοπωλεία.

Μέσα της δεκαετίας του ’90 σε ένα πανέµορφο χωριό του Πηλίου. Ένα κορίτσι, η Μέλω, ψάχνει την ελευθερία, τον έρωτα, τη φυγή. Ο µικρός τόπος την πνίγει, τα χείλη της γυρεύουν το µέλι της ζωής, τον καρπό του πάθους, µια αίσθηση λύτρωσης από την κλειστή κοινωνία. Ο νέος άντρας που εκείνη θα πιστέψει πως µπορεί να κάνει τα χείλια της να κολλάνε από µέλι δεν είναι ικανός να ξεφύγει από τις δικές του δεσμεύσεις. Στο πρόσωπο του Σήφη θα βρει το όχημα για το ταξίδι της και µιαν Ελλάδα που στο μεταίχμιο του νέου αιώνα βιώνει τη δική της ουτοπική ευδαιμονία. Μα το ταξίδι της Μέλως θα είναι σκοτεινό, η υποταγή θα της κοστίσει ακριβά στην ψυχή. Γιατί, όταν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που ζητάς και κυνηγάς το πάθος µε λάθος τρόπο, τότε τα χείλη στερεύουν από μέλι, ακολουθεί η ποινή του πεπρωμένου. Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, τον σαρκικό πόθο και τη μοναξιά. Ένα μυθιστόρημα χωρίς θύτες και θύματα, µα µε ήρωες που παλεύουν να ζήσουν µε µοναδικό καύσιµο την ανάγκη απόδρασης από τη μοίρα τους, σε μια Ελλάδα που αλλάζει χωρίς να ξέρει πού πάει.

Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:

Ο Μάνος Κοντολέων γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.Γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα, παραμύθια, θέατρο και κριτικά σημειώματα. Συνεργάτης εφημερίδων, περιοδικών, του κρατικού ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Έργα του κυκλοφορούν στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ταϊλάνδη. Δύο βιβλία του έχουν τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο.