H Audio Visual παρουσιάζει στη χώρα μας την ταινία του Άλεν Χιουζ με τίτλο «Broken City» και εξαιρετικό καστ ηθοποιών, όπως οι Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ράσελ Κρόου, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Μπάρι Πέππερ κ.α.

Η ταινία, θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013.

Σκηνοθεσία: Άλεν Χιουζ

Σενάριο: Μπράιαν Τάκερ

Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ράσελ Κρόου, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Μπάρι Πέππερ, Κάιλ Τσάντλερ, Νάταλι Μαρτίνεζ, Τζέφρι Ράιτ

Διάρκεια ταινίας: 108’

Σε μια εξαθλιωμένη πόλη που κυριαρχεί η αδικία, ο πρώην αστυνομικός Μπίλι Τάγκαρτ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) αναζητά λύτρωση και εκδίκηση, μετά την προδοσία από έναν ισχυρό άνδρα της πόλης, τον Δήμαρχο (Ράσελ Κρόου). Το ανελέητο κυνήγι του Μπίλι για δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με την έμπειρη κυνικότητά του, τον κάνει μια ασταμάτητη δύναμη καθώς και τον χειρότερο εφιάλτη του Δημάρχου.

Μαρκ Γουόλμπεργκ

Ο πρωταγωνιστής του BROKEN CITY, ο Μπίλι Τάγκαρτ είναι ένας από τους πλουσιότερους ρόλους του Μαρκ Γουόλμπεργκ. «Το σενάριο της ταινίας μου θύμισε εκείνα τα έξυπνα, καρατερίστικα θρίλερ εγκλήματος, τα οποία έβλεπα και λάτρευα μικρός», λέει ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός.

Ο Μπίλι είναι ένας πρώην αστυνομικός της Νέας Υόρκης, ο οποίος αγαπούσε τη δουλειά του και την έκανε πολύ καλά, μέχρι που υπερέβαλλε ερευνώντας έναν φόνο. Τώρα, είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ, ίσα που τα βγάζει πέρα, «όταν ένα τηλεφώνημα από τον Δήμαρχο του προσφέρει την ευκαιρία να πάρει πίσω το σήμα του και το όπλο του», εξηγεί ο Γουόλμπεργκ. «Ο Δήμαρχος πιστεύει ότι η σύζυγός του έχει εξωσυζυγική σχέση και ανησυχεί μήπως του στοιχίσει την επανεκλογή. Καθώς ο Μπίλι αρχίζει την έρευνα, αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση μοιχείας και τότε πυροδοτείται ο πόλεμος ανάμεσα στον Δήμαρχο και τον Μπίλι.» Αυτός ο πόλεμος είναι που θα οδηγήσει τον Μπίλι στην εξιλέωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤ

ΜΑΡΚ ΓΟΥΟΛΜΠΕΡΓΚ (Μπίλι Τάγκαρτ, Παραγωγός) τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ και με υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες για την εξαιρετική δουλειά του στην ταινία με θέμα το μποξ THE FIGHTER και στην επιδοκιμασμένη δραματική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε THE DEPARTED. Ο επιτυχημένος ρόλος του στο BOOGIE NIGHTS καθιέρωσε τον Γουόλμπεργκ ως έναν από τους πλέον ταλαντούχους του Χόλιγουντ.

Η εξαιρετική κινηματογραφική καριέρα του Γουόλμπεργκ άρχισε με την ταινία της Πένι Μάρσαλ RENAISSANCE MAN και THE BASKETBALL DIARIES με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και συμπρωταγωνίστησε με τη Ρις Γουίδερσπουν στο θρίλερ FEAR.

Αργότερα πρωταγωνίστησε στο THREE KINGS και PERFECT STORM, και στις δύο ταινίες με τον Τζορτζ Κλούνι και στο ITALIAN JOB με τη Σαρλίζ Θερόν. Ο Γουόλμπεργκ πρωταγωνίστησε επίσης στην αθλητική ταινία INVINCIBLE με τον Γκρεγκ Κινίαρ και στην ταινία SHOOTER, βασισμένη στο μπεστ-σέλλερ Point of Impact. Επασυνδέθηκε με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Γκρέι (με τον οποίον ο Γουόλμπεργκ είχε συνεργαστεί στο THE YARDS) και συμπρωταγωνίστησε με τη Γιοακίν Φίνιξ στο WE OWN THE NIGHT, ενώ έκανε και την παραγωγή της ταινίας.

Στις δουλειές του συμπεριλαμβάνονται και οι ταινίες THE HAPPENING, MAX PAYNE, THE LOVELY BONES, DATE NIGHT και THE OTHER GUYS. Πέρυσι πρωταγωνίστησε στο CONTRABAND με την Κέιτ Μπέκινσεϊλ και στην επιτυχημένη κωμωδία του Σεθ ΜακΦάρλαν TED. Προσεχώς στην ταινία PAIN & GAIN του σκηνοθέτη Μάικλ Μπέι και στο TWO GUNS δίπλα στον Ντένζελ Ουάσινγκτον.

ΡΑΣΕΛ ΚΡΟΟΥ (Δήμαρχος Νίκολας Χόστελερ) βραβευμένος με Όσκαρ, θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία, άρχισε να κουνά τα νερά στην αυστραλιανή βιομηχανία του κινηματογράφου με την ερμηνεία του στην αμφιλεγόμενη ταινία POMPER STOMPER, για την οποία ο Κρόου επευφημήθηκε σε όλο τον κόσμο. Έλαβε τρεις συνεχείς υποψηφιότητες Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στις ταινίες INSIDER, GLADIATOR και A BEAUTIFUL MIND, και κέρδισε το Όσκαρ A’ Ανδρικού Ρόλου για το GLADIATOR. Ο Κρόου τιμήθηκε από αρκετές διοργανώσεις κριτικών. Από την ένωση Broadcast Film Critics Association και υποψηφιότητες Καλύτερου Ηθοποιού από το Hollywood Foreign Press Association, Screen Actors Guild και BAFTA.

Η ταινία του Ρον Χάουαρντ A BEAUTIFUL MIND, το εξαιρετικό πορτρέτο του βραβευμένου με Όσκαρ Τζον Φορμπς Νας, Τζούνιορ,  του χάρισε την τρίτη υποψηφιότητά του για Όσκαρ και συγκέντρωσε βραβεία Καλύτερου Ηθοποιού στις Χρυσές Σφαίρες, Broadcast Film Critics Association, Screen Actor Guild, BAFTA και άλλες ενώσεις κριτικών. Ο Κρόου έλαβε την πρώτη υποψηφιότητά του για Όσκαρ για τη δουλειά του στο δράμα του Μάικλ Μαν THE INSIDER, ως Τζέφρι Γουίγκαντ, ένα απολυμένο στέλεχος καπνοβιομηχανίας. Κέρδισε επίσης βραβεία Καλύτερου Ηθοποιού από την Los Angeles Film Critics Association, Broadcast Film Critics Association, National Society of Film Critics και National Board of Review και υποψηφιότητες Καλύτερου Ηθοποιού για τη Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και Screen Actors Guild Award.

Ο Κρόου πρωταγωνίστησε πρόσφατα στο THE MAN WITH THE IRON FISTS, μια ταινία δράσης η οποία διαδραματίζεται στη φεουδαρχική Κίνα, σε σκηνοθεσία RZA. Αργότερα, συνόδευσε το καταξιωμένο καστ στη μεταφορά της ταινίας LES MISERABLES. Το καλοκαίρι πρωταγωνιστεί ως Τζορ-Ελ στο MAN OF STEEL, σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ. Ακόμη, αναμένεται ο ρόλος του ως κεντρικός ήρωας στην ταινία ΝΟΑΗ, σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι. Ο Κρόυ πωταγωνίστησε ως Τζον Μπρέναν στο θρίλερ εγκλήματος της Lionsgate, ΤΗΕ ΝΕΧΤ THREE DAYS, δίπλα στην Ολίβια Γουάιλντ, Λίαμ Νίσον και Ελίζαμπεθ Μπανκς και ως Ρόμπιν Λόνγκστραϊντ, στην επική ταινία περιπέτειας του Ρίντλεϊ Σκοτ, ROBIN HOOD. Επίσης πρωταγωνίστησε στο θρίλερ STATE OF PLAY, δίπλα στους Έντουαρντ Νόρτον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς και Μπεν Άφλεκ, στη δραματική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ BODY OF LIES για τη Warner Bros, με πρωταγωνιστή επίσης τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, στην ταινία της Lionsgate, 3:10 TO YUMA, δίπλα στον Κρίστιαν Μπέιλ και ξανά με σκηνοθέτη τον Ρίνλεϊ Σκοτ για τη Universal, στην ταινία AMERICAN GANGSTER με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον. Πριν τις βραβεύσεις του, ο Κρόου άφησε το σημάδι του στο Χόλιγουντ στο αστυνομικό δράμα του Κέρτις Χάνσον L.A. CONFIDENTIAL, ως αστυνομικός του Τμήματος Ηθών, Μπαντ Γουάιτ. Στο ενεργητικό του επίσης, η ταινία του Ρον Χάουαρντ CINDERELLA MAN, ως Τζιμ Μπράντοκ. Το A GOOD YEAR, σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ, βασισμένο στο βιβλίο του Πίτερ Μέιλ, το MYSTERY ALASKA του Τζέι Ρόουτς, το PROOF OF LIFE του Τέιλορ Χάκφορντ και στο VIRTUOSITY, δίπλα στον Ντένζελ Ουάσινγκτον. Ο Κρόου έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην Αμερική στο γουέστερν THE QUICK AND THD DEAD, με τον Τζιν Χάκμαν και τη Σάρον Στόουν. Επιπλέον πρωταγωνίστησε στις ταινίες: HEAVEN’S BURNING, BREAKING UP, ROUGH MAGIC, THE SUM OF US, FOR THE MOMENT, LOVE IN LIMBO, THE SILVER BRUMBY, βασισμένο στην αυστραλιανό παιδικό μυθιστόρημα, THE EFFICIENCY EXPERT και PRISONERS OF THE SUN. Το Κινηματογραφικό Ινστιτούτο Αυστραλίας (AFI) έδωσε υποψηφιότητα Καλύτερου Ηθοποιού στον Κρόου για την ταινία THE CROSSING και τον βράβευσε με το βραβείο Β’ Αντρικού Ρόλου στην ταινία PROOF. Το AFI και η Australian Film Critics τον βράβευσαν ως Καλύτερο Ηθοποιό για την ερμηνεία του στην ταινία ROMPER STOMPER. Το 1993, το Seatle International Film Festival ονόμασε τον Κρόου ως Καλύτερο Ηθοποιό για τη δουλειά του στις ταινίες ROMPER STOMPER και HAMMERS OVER THE ANVIL.

Κάθριν Ζέτα ΤζόουνςΚΑΘΡΙΝ ΖΕΤΑ-ΤΖΟΟΥΝΣ (Κάθλιν Χόστελερ) είναι μια πολυβραβευμένη ηθοποιός, ενώ η εμβέλεια του ταλέντου της εκτείνεται από το σινεμά μέχρι το θέατρο. Έχει ένα βραβείο Όσκαρ στη συλλογή της για το πορτρέτο της διάσημης Βέλμα Κέλι, στη μεταφορά στην οθόνη του μιούζικαλ του Μπρόντουγεϊ CHICAGO. Στην ταινία η οποία κέρδισε το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας, συμπρωταγωνίστησε η Ρενέ Ζέλβεγκερ και ο Ρίτσαρντ Γκιρ. Η Ζέτα-Τζόνς προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα και κέρδισε το βραβείο Επιλογής των Κριτικών, το βραβείο Screen Guild Award και το βραβείο BAFTA Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της. Κέρδισε βραβείο Tony ως πρωταγωνίστρια σε μιούζικαλ για το επιτυχημένο ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ ως Ντεζιρέ Άρμφελντ, στην ταινία του Στίβεν Σοντχάιμ A LITTLE NIGHT MUSIC. Παλαιότερα, πρωταγωνίστησε στο ROCK AGES, σε σκηνοθεσία Άνταμ Σάνκμαν δίπλα στους Τομ Κρουζ, Ράσελ Μπαντ και Άλεκ Μπόλντουιν. Στην επιτυχημένη κομεντί της Warner Bros ΝΟ RESERVATIONS, με συμπρωταγωνιστή τον Άαρον Έκχαρτ και στο ρομαντικό θρίλερ DEATH DEFYING ACTS, δίπλα στον Γκάι Πιρς. Το 2005, η Ζέτα-Τζόουνς επανερμήνευσε τον ρόλο της ως Έλενα ντε λα Βέγκα στο THE LEGEND OF ZORRO, το σίκουελ της εισπρακτικής επιτυχίας ΤΗΕ MASK OF ZORRO. Πρωταγωνίστησε στο OCEAN’S 12 του Στίβεν Σόντερμπεργκ ενώ προηγήθηκε η εμφάνισή της δίπλα στον Τομ Χανκς στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ THE TERMINAL. Η Ζέτα-Τζόουνς πρωταγωνίστησε με τον Τζορτζ Κλούνι στην κωμωδία των Αδελφών Κοέν INTOLERABLE CRUELTY. Η Ζέτα-Τζόουνς κέρδισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνείας της ως σύζυγος εμπόρου ναρκωτικού στην ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ TRAFFIC. Το καστ της επευφημένης από τους κριτικούς ταινίας έλαβε το βραβείο SAG Εξαιρετικής Ερμηνείας από την Ένωση Αμερικανών Παραγωγών.

Πρωτογνώρισε διεθνή αναγνώριση στην ταινία δράσης THE MASK OF ZORRO, δίπλα στον Αντόνιο Μπαντέρας και τον Άντονι Χόπκινς. Η Ζέτα-Τζόουνς συνέχισε να αιχμαλωτίζει τους θεατές το 1999 στο ρομαντικό θρίλερ του Τζον Άμιελ ENTRAPMENT, δίπλα στον κινηματογραφικό θρύλο Σον Κόνερι. Πρωταγωνίστησε με την Τζούλια Ρόμπερτς, τον Μπίλι Κρίσταλ και τον Τζον Κιούζακ στη μουσική κομεντί AMERICA’S SWEETHEARTS. Γεννημένη στην Ουαλία, η Ζέτα-Τζόουνς άρχισε την καριέρα της στη σκηνή του Λονδίνου και ακολούθησε η συμμετοχή της στο καστ της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς του Yorkshire Television THE DARLING BUDS OF MAY, βασισμένη στα μυθιστορήματα του Η.Ε. Μπέιτς.  Το 2010, η Ζέτα-Τζόουνς έλαβε το μετάλλιο του Διοικητή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στη Τιμητική Λίστα Γενεθλίων της Βασίλισσας για τις υπηρεσίες της στη βιομηχανία του κινηματογράφου και το φιλανθρωπικό της έργο.