Στο φιλόξενο χώρο του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου θα πραγματοποιηθεί το 12ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου και εκτός από τις προβολές, στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται συζητήσεις με Έλληνες και ξένους δημιουργούς του κινηματογράφου.

Οι χώρες που εκπροσωπούνται φέτος είναι η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Κροατία, η Παλαιστίνη, και η Τουρκία, ενώ θα προβληθούν συνολικά 20 ταινίες. 

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο σκηνοθέτη – παραγωγό  και διευθυντή φωτογραφίας  Νίκο Καβουκίδη με την προβολή των ταινιών Μαρτυρίες , Η στάχτη που μένει, Περιπλανώμενες νότες. 

Σταθερή παραμένει η ενότητα Οι κριτικοί κινηματογράφου προτείνουν όπου θα προβληθεί η ταινία Of Time and the City του Terence Davies. Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου θα συντονίσει ο Νίνος  Μικελίδης.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνονται: Συναυλία – αφιέρωμα στις μουσικές που έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος για τον κινηματογράφο με τίτλο «Η τέχνη της μουσικής επένδυσης στον κινηματογράφο» θα δοθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ώρα 9.00 μ.μ. Την ορχήστρα  διευθύνει ο συνθέτης. Παρουσίαση: Αλέξης Κωστάλας. Έκθεση φωτογραφίας  του Γιάννη Ιακωβίδη με τίτλο “Το χρώμα του χρόνου” – Λαύριο, Εικόνες Βιομηχανικής Μνήμης, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο.

Το 12ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού,  με την ευγενική χορηγία των ΕΡΤ Α.Ε., Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Media Desk και τη συνεργασία των  Π.Ε.Κ.Κ., Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Κροατικής Πρεσβείας, 1-2-0 Films.

Φορείς της διοργάνωσης η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με  το Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρία Μελετών Λαυρεωτικής.