Η cheapart πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 1998 στη Θεσσαλονίκη και από τότε η πρώτη cheapart κάθε χρονιάς παρουσιάζεται εκεί που γεννήθηκε. Φέτος γιορτάζει 11 χρόνια εκεί και παρουσιάζει την πρώτη έκθεση στην Καλαμαριά στο κτίριο των Κοιτώνων, στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Στην φετινή έκθεση θα λάβουν μέρος 140 επιλεγμένοι καλλιτέχνες με καινούριες ενότητες έργων και πρόκειται για τη μεγαλύτερη που διοργανώθηκε μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Πολλούς από τους καλλιτέχνες αυτούς είχε την ευκαιρία να δει και το διεθνές κοινό στη Βιέννη τον Νοέμβριο 2008 στην δεύτερη διεθνή cheapart με τίτλο artMart. Φέτος 34 προσκεκλημένοι Ιταλοί καλλιτέχνες από όλη την Ιταλία θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση υπό την επιμέλεια της Αφροδίτης Οικονομίδου και της Delia Gianti, ενώ την επιμέλεια της έκθεσης επωμίζονται οι Γιώργος και Δημήτρης Γεωργακόπουλος και ο Λευθέρης Πλακίδας.

Η cheapart παρουσίασε στο κοινό τα τελευταία 12 χρόνια πάνω από 300 καλλιτέχνες. Πολλοί φιλότεχνοι που παρακολούθησαν την πορεία αυτή και άλλοι που μεγάλωσαν με τη συστηματική παρουσία της cheapart θα έχουν σίγουρα πολλά να διηγηθούν. Αρκετοί γνώρισαν το διάστημα αυτό από κοντά τους καλλιτέχνες και συνδέθηκαν φιλικά με αυτούς και το έργο τους. Τόσο το κοινό όσο και οι καλλιτέχνες αισθάνονται την εκδήλωση αυτή τόσο οικεία όσο και μια φιλική συγκέντρωση στο σπίτι τους. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί όλοι είμαστε ένα οργανικό μέρος της εκδήλωσης που μας παρέχει την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί συζητώντας, ανταλλάσσοντας απόψεις και ιδέες.

Η φετινή cheapart τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης / κέντρο πολιτισμού και τον πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμαριάς.