«Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος» στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Οι καιροί ήταν δύσκολοι για την όμορφη χώρα. Τα ποτάμια στέρευαν και στο πέλαγος αρμένιζαν πειρατικά καράβια. Η σωτηρία ήταν ένα κάστρο. Οι δύο γέροι βασιλιάδες γυρεύουν το καλό της χώρας και οι δυο μοναχογιοί τους την αγάπη.

Οι καιροί ήταν δύσκολοι για την όμορφη χώρα. Τα ποτάμια στέρευαν και στο πέλαγος αρμένιζαν πειρατικά καράβια. Η σωτηρία ήταν ένα κάστρο. Οι δύο γέροι βασιλιάδες γυρεύουν το καλό της χώρας και οι δυο μοναχογιοί τους την αγάπη. Ανάμεσά τους μια αρχοντοπούλα με ομορφιά ξακουστή και φρονιμάδα αμέτρητη. Δύο άθλοι θα κρίνουν τον αξιότερο. Η κυρά-Ρήνη φυλακισμένη καρτερεί… Ποιός θα την κερδίσει; Ο αψύς και γυριστής Γυφτάκης ή ο χλομός Ανήλιαγος;

 

Το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, που είναι το αρχαιότερο Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο του Αγρινίου, γιορτάζοντας τα 70 χρόνια ανελλιπούς δράσης, παρουσιάζει την νεανική – εφηβική μουσικοθεατρική παράσταση «Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος», στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για μια ιδέα του μουσικού (performer) Ανδρέα Κατερινόπουλου, ο οποίος υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης που ακροβατεί μεταξύ σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής. Το θεατρικό έργο «Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος» γράφτηκε από την πολυβραβευμένη συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου, βασισμένο σε έναν από τους πιο γνωστούς Αιτωλικούς μύθους, και γίνεται μουσικοθεατρική παράσταση για να ζεστάνει την καρδιά όσων είναι και παραμένουν παιδιά.

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου παντρεύει επί σκηνής δύο μορφές τέχνης, το μουσικό θέατρο και την ψηφιακή τεχνολογία, μετατρέποντας την θεατρική σκηνή σε ζωντανό πίνακα ζωγραφικής, όπως τον δημιουργεί η ιδιαίτερη, σύγχρονη και ταυτόχρονα ονειρική σκηνοθετική ανάγνωση  του  Κωνσταντίνου Κάππα. Ο εικαστικός δημιουργός (digital artist) Ευθύμης Αργυράτος αποδίδει ψηφιακά, αποσπάσματα του μύθου ζωγραφίζοντας σε πραγματικό χρόνο.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της όμορφης αρχοντοπούλας  Κυρά – Ρήνης κρατά η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου. Επίσης, εμφανίζονται οι Αγρινιώτες ηθοποιοί και μουσικοί Αιμίλιος Αλεξανδρής, Χριστίνα Δαλαμάγκα και Ανδρέας Κατερινόπουλος. Τα κοστούμια και τις ειδικές κατασκευές υπογράφει η ανατρεπτική σκηνογράφος και ενδυματολόγος θεάτρου Ελένη Καραμέρου, γνωστή για την επί σειρά ετών συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο, ενώ τα σκηνικά είναι κατασκευή του Βασίλη Ραμμόπουλου.

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 η παράσταση που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανεβαίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο το οποίο, τα τελευταία 22 χρόνια, αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Kωνσταντίνος Κάππας

Πρωτότυπη μουσική: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Σκηνικά: Bασίλης Ραμμόπουλος

Κοστούμια-ειδικές κατασκευές: Eλένη Καραμέρου

Εικαστικός-digital artist: Ευθύμης Αργυράτος

Φωτογραφία: Πάνος Καλτσάς

Κατασκευή αφίσας-μπάνερ: Tάσος Τσικριτέας / One Plus Design

Βεστιάριο: Eθνικό Θέατρο

Οργάνωση παραγωγής: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Προβολή-επικοινωνία: Ανδρέας Κατερινόπουλος-Νατάσα Παππά

Παίζουν:

Κυρά – Ρήνη: Γωγώ Μπρέμπου

Βάγια: Χριστίνα Δαλαμάγκα

Ανήλιαγος: Αιμίλιος Αλεξανδρής

Γυφτάκης: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος

Δημιουργική Μάθηση στην Τεχνόπολη: Μια Κυριακή για όλη την οικογένεια

Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, που είναι το αρχαιότερο Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο της πόλης του Αγρινίου, γιορτάζοντας το 2016 τα 70 χρόνια ανελλιπούς δράσης, προετοιμάζει για τον Νοέμβριο την παρουσίαση της νεανικής – εφηβικής μουσικής – θεατρικής παράστασης «Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος», που θα παρουσιαστεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, που είναι το αρχαιότερο Αθλητικό και Πολιτιστικό Σωματείο της πόλης του Αγρινίου,  γιορτάζοντας το 2016 τα 70 χρόνια ανελλιπούς δράσης, προετοιμάζει για τον Νοέμβριο την παρουσίαση της νεανικής – εφηβικής μουσικής – θεατρικής παράστασης «Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος», που θα παρουσιαστεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Πρόκειται για μια ιδέα του μουσικού Ανδρέα Κατερινόπουλου, ο οποίος υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης. Το θεατρικό έργο «Το Κάστρο της Κυρά – Ρήνης και ο βασιλιάς Ανήλιαγος» γράφτηκε από την φιλόλογο-συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά – Ραμμοπούλου, βασισμένο σε έναν από τους πιο εμβληματικούς Αιτωλικούς μύθους, και εξιστορεί τον έρωτα του όμορφου βασιλιά Ανήλιαγου για την Κυρά-Ρήνη. Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Κάππας.

 

Ανήλιαγο το πρόσωπο

Φεγγάρι η μορφή του

Και της καρδιάς του η φωνή

Ανιστορεί τον πόνο του

Μιλάει στα νυχτοπούλια

Μετράει τον κύκλο τ΄ αστεριού

Και τα παιδιά της πούλιας.

Το δώρο, από το ΚΘΒΕ στα Θέρμης Δρώμενα 2016