Ρεσιτάλ βιολιού με την βιολονίστα Ιωάννα Γαϊτάνη και τους πιανίστες Διονύση Μαλλούχο και Χάρη Γαϊτάνη σε έργα των A.Corelli, G.F. Handel, G.Tartini, F.Chopin, F.Liszt, J. Hubay, P. de Sarasate και B. Bartok, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015, στον αύλειο χώρο της Παναγίας της Ελεήστριας στην Κορώνη Μεσσηνίας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης 2015.

Ιωάννα Γαϊτάνη (βιολί)

Η Ιωάννα Γαϊτάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Δώδεκα ετών ξεκίνησε βιολί. Το 2004 πήρε το δίπλωμα βιολιού στην Αθήνα με Άριστα παμψηφεί και Α ́ Βραβείο. Από την ηλικία των δεκάξι, ζει και σπουδάζει στην Γερμανία, ενώ είναι υπότροφος του ΙΚΥ (Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το 2011 αποφοίτησε από την Musikhochschule της Κολωνίας στην τάξη του Prof. Zakhar Bron.

Έχει αποσπάσει το Α ́ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Violinesporlapaz της Ισπανίας 2006, B ́ Βραβείο στον Διαγωνισμό ΤΕΧΝΗ Θεσσαλονίκης, επίσης διακρίθηκε στους: Eurovision, Canetti και Wieniawski Competition.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Klassishe Philharmonie Bonn σε τουρ στη Γερμανία, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, με την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Έχει πραγματοποιήσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ισπανία, Βέλγιο. Ως υπότροφος της γερμανικής εταιρίας Villa Musica, η οποία της παραχωρεί από το 2005 το ex-Schubert Pietro Guarneri του 1702, εμφανίζεται κάθε χρόνο σε συναυλίες και ηχογραφήσεις μουσικής δωματίου μαζί με εξαίρετους καλλιτέχνες όπως: Rainer Kussmaul, Natalia Prishepenko, Wen sinn Yang, Wolfgang Meyer, N.Chumachenko, C.Altenburger κ.α.

Έχει συμπράξει με την Armonia Atenea (Καμεράτα) και τον Γιώργο Πέτρου, και με την Music Aeterna και τον Θεόδωρο Κουρεντζή. Από το 2011 εργάζεται ώς κορυφαία στα Α’ βιολιά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα, ενώ είναι μέλος του Koronis String Quartet και του Metis Piano Trio.

Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο)

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με τη Θάλεια Μπαχά. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, απ ́ όπου και πήρε Δίπλωμα το 1987, στην τάξη του Γιώργου Αρβανιτάκη. Με την υποστήριξη των ιδρυμάτων «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και «Μπάκαλα» μελετά κοντά στους Μarta Gulyas και Istvan Gulyas, στην Ακαδημία «Ferenc Liszt» της Βουδαπέστης (1988-91).

Έχει εμφανισθεί στις σημαντικότερες αθηναϊκές αίθουσες, σε πολυάριθμα Φεστιβάλ (Πεντέλης, Κερκύρας, Ηρακλείου Κρήτης, Σάμου, Σύρου, Τήνου, Νάξου, Αίγινας, Πάτμου, Kορώνης, MuSifanto Σίφνου, κ.α.) στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στο Μόντε Κάρλο, τη Γερμανία (Βερολίνο), τις Η.Π.Α. (Νέα Υόρκη, Ατλάντα, Nashville, πανεπιστήμια Princeton, Rutgers, Indianapolis), την Abuja της Νιγηρίας, στο Φεστιβάλ της Bevagna και στη “Villa Reale” της Monza στην Ιταλία, στη Βουδαπέστη, το Εstergom και άλλες πόλεις της Ουγγαρίας, κ.α., σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών, την Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα Εγχόρδων “Franz Liszt” της Ουγγαρίας (Ηρώδειο, Φεστιβάλ Αθηνών  ́93).

Έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Δισκογραφικά δραστηριοποιήθηκε με τις εταιρείες EMΙ, SONY, Subways Music, IRIDA Classical και UTOPIA/Mικρή Άρκτο σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, αρκετά σε πρώτη δισκογράφηση.

Υπήρξε επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Φραγκίσκης Καρόρη στην ΕΤ-1, ως σεναριογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών μουσικών εκπομπών με έμφαση στον εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, σε σχέση με τα παιδιά και τους νέους [«Ο Κόσμος της Μουσικής», Διεθνείς Μουσικοί Διαγωνισμοί, το «Παιχνίδι του μαύρου και του άσπρου» (1984-92), «Νέα και Νότες» (1994-95)]. Από τον Απρίλιο του 2003 παρουσιάζει καθημερινά ραδιοφωνική εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ («Ολα τα πρωινά του Τρίτου», πρωινή ζωντανή ζώνη: 10.00-12.00).

Με εικοσιπενταετή πείρα στη διδασκαλία του πιάνου, είναι σήμερα καθηγητής στο Αττικό Ωδείο και συντονιστής του μετεκπαιδευτικού σεμιναριακού κύκλου «Πιάνο Χωρίς Σύνορα». Παράλληλα δίνει masterclasses στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κοζάνη, τη Νάουσα, τη Σίφνο, το Ηράκλειο Κρήτης και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Ωδεία. Από το 2007 διδάσκει μουσική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από τον Αύγουστο του 2009 είναι διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός του Ε. Μ. Πολυτεχνείου.

Χαράλαμπος Γαϊτάνης (πιάνο)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Μαθήματα πιάνου άρχισε το 1989 στο Ωδείο Αγίου Στεφάνου Αττικής. Το 1995 κατατάχτηκε στην Ανωτέρα στο ωδείο της Μουσικής Εταιρίας Αθηνών.

Καθηγητές του οι Γιάννης Ιωαννίδης, Ναταλία Μιχαηλίδου, Uwe Matschke, Τάσος Πάπας. Το 2004 πήρε με άριστα το Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών, και το 2007, το δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί και Α ́βραβείο από το Ωδείο Πατρών. Σε διαγωνισμούς έλαβε Χρυσό μετάλλιο junior στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της ΧΟΝ 1992, Α ́finalist στον Διεθνή Διαγωνισμό πιάνου KONZERTEUM 1996, Α ́Βραβείο με χρηματικό έπαθλο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών στην  Άνδρο 2003, Γ ́ Βραβείο με χρηματικό έπαθλο KONZERTEUM 2005.

Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Αθήνα και στον Άγιο Στέφανο, 1996 ατομικό ρεσιτάλ στην Αίθουσα ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, 2000 Συναυλία Μουσικής δωματίου με την βιολονίστα Ιωάννα Γαϊτάνη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγίου Στεφάνου και το 2004 στο Ωδείο Ραζή. 2006 Συναυλία για δυο πιάνα στην Αίθουσα ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ. 2007 Ρεσιτάλ στον Άγιο Στέφανο και στο Ωδείο Πατρών. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, ως Geomatics Engineer.