Ο θεατρικός προγραμματισμός της KNOT Gallery για την καλλιτεχνική περίοδο 2010 – 2011 υπόσχεται να προσφέρει στο αθηναϊκό κοινό μια ευρεία γκάμα παραστάσεων και θεατρικών έργων.

Με σταθερούς άξονες τον ουσιαστικό καλλιτεχνικό πειραματισμό και την ποιότητα των παραστάσεων, η KNOT Gallery συνεχίζει την πορεία που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο 2010, να προσφέρει δηλαδή στο κοινό πρωτότυπες και ρηξικέλευθες παραστάσεις τόσο σε επίπεδο δικών της παραγωγών, όσο και σε επίπεδο φιλοξενιών.

Έτσι λοιπόν, η θεατρική σεζόν ξεκινά με την επανάληψη της επιτυχημένης παραγωγής του Γλάρου του Άντον Τσέχοφ από την εταιρία θεάτρου pequod (27/09 – 16/11, Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15), και συνεχίζει με την πρώτη σκηνική παρουσίαση στην Ελλάδα της νουβέλας του Τζόζεφ Κόνραντ Τα νιάτα σε μορφή αναλογίου με τον καταξιωμένο μεταφραστή Άρη Μπερλή (10, 17 και 24 Οκτωβρίου).

Τον Νοέμβριο, η δεύτερη παραγωγή της ΚΝΟΤ θα είναι η πανελλήνια πρεμιέρα του έργου Παρείσακτοι της Μαρίας Ευσταθιάδη, όπου μια ομάδα ηθοποιών, μουσικών και τραγουδιστών θα συνθέσει ένα “σκηνικό στοίχειωμα” στη ΚΝΟΤ Gallery (από 20/11 μέχρι 20/12).

Για το 2011, η τρίτη παραγωγή της ΚΝΟΤ βασίζεται στο θρυλικό μυθιστόρημα της Mary Shelly Frankenstein\’ ο Βασίλης Μαυρογεωργίου θα ερμηνεύσει ταυτόχρονα τους ρόλους του Δρ. Φράνκενσταϊν και του τέρατος, ενώ η Μαρία Φιλίνη θα ερμηνεύσει την ίδια την συγγραφέα του σκοτεινού αυτού αριστουργήματος (πρεμιέρα: 7 Φεβρουαρίου).

Τον Μάρτιο 2011, η ΚΝΟΤ έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την πρεμιέρα του καινούργιου έργου του ταλαντούχου σκηνοθέτη και συγγραφέα Βασίλη Μαυρογεωργίου Το τέλος του κόσμου, ενώ τον Απρίλιο, ο Χαράλαμπος Γωγιός με τις Όπερες των ζητιάνων θα παρουσιάσουν Τα νυχτερινά τραγούδια, μια μουσικο-θεατρική παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για τη ΚΝΟΤ.

Τέλος, τον Μάιο 2011, τρεις θεατρικές ομάδες, οι blitz, οι ab ovo και η knot performance group θα αναλάβουν ένα τριήμερο με τον τίτλο Experiment! στο οποίο θα παρουσιάσουν δρώμενα με γνώμονα την έννοια του πειραματισμού στο σύγχρονο θέατρο.

Για ακόμα μια χρονιά, η KNOT Gallery στηρίζει τόσο τους νέους δημιουργούς όσο και τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα διατηρεί σταθερά την τιμή των εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για να μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει ζωντανό τον διάλογο  κοινού και καλλιτεχνών. Ελπίζουμε πως η θεατρική περίοδος 2010-2011 στη ΚΝΟΤ θα είναι ελκυστική τόσο για το κοινό όσο και για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτήν.

Info: Ο Θέμελης Γλυνάτσης είναι σκηνοθέτης και συνιδρυτής της KNOT Gallery. Έχει σπουδάσει θέατρο και συγκριτική λογοτεχνία στην Αγγλία, όπου και εργάστηκε ως καθηγητής θεάτρου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για ένα χρόνο. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2004. Έχει σκηνοθετήσει έργα Straviksy, Μuller, Koltes και Mallarme στην Αγγλία και στην Ελλάδα, και συνεχίζει να παραδίδει σεμινάρια στα πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης.