Ο Θέμης Μουμουλίδης και ο Άλκης Κούρκουλος συνυπογράφουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου στο θέατρο ΚΑΠΠΑ. Με τη συνεργασία αυτή …
 

οι δύο καλλιτέχνες επιχειρούν να αναδείξουν ένα άλλο πρόσωπο καλλιτεχνικής συνεργασίας και συνύπαρξης.΄Ετσι τη χειμερινή περίοδο 2010- 2011, θέατρο, μουσική, χορός, τραγούδι θα συνυπάρξουν στη σκηνή του θεάτρου ΚΑΠΠΑ σε τρεις κύκλους και περισσότερες από είκοσι παραγωγές.

Για τις ανάγκες του ρεπερτορίου ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε η σκηνή του θεάτρου [12μ Χ 14μ ], ενώ μειώθηκαν οι θέσεις σε 343. Παράλληλα βελτιώθηκε ο ήδη εξαιρετικός φωτιστικός εξοπλισμός του θεάτρου – προσθήκη ρομποτικών φώτων κ.ά. – ώστε να είναι εφικτή η συνύπαρξη τριών έως τεσσάρων παραγωγών εβδομαδιαίως.

Ταυτόχρονα οι δύο καλλιτέχνες εναρμονιζόμενοι απολύτως με την σύγχρονη ελληνική οικονομική πραγματικότητα καθιερώνουν εναλλακτικές τιμές εισιτηρίων.

Έτσι οι τιμές των εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές στο θέατρο ΚΑΠΠΑ κυμαίνονται μεταξύ 20 και 10 ευρώ και συγκεκριμένα: 20 – 17- 15- 10 ευρώ.

Α. Μουσικός Οκτώβριος στο Κάππα 

8- 17 Οκτωβρίου 2010
        
Το πρόγραμμα του ΚΑΠΠΑ «ανοίγει» με τον Μουσικό Οκτώβριο (8-17 Οκτωβρίου), κατά τον οποίο σε δέκα ιδιαίτερες μουσικές παραστάσεις, συνθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές προτείνουν μια διαφορετική ακρόαση μουσικής και τραγουδιών.

Βασικό υλικό του Μουσικού Οκτωβρίου αποτελούν μουσικές και τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο που «…ταξιδεύουν από τη σκηνή του θεάτρου στην ψυχή του θεατή…».

Στον Μουσικό Οκτώβριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Σαβίνα Γιαννάτου, Χρήστος Ζερμπίνος,  Κώστας Θωμαίδης, Θέμης Καραμουρατίδης, Χαρά Κεφαλά, Ελένη Κοκκίδου, Σία Κοσκινά, ΄Αλκης Κούρκουλος, Μίλτος Λογιάδης, Γιάννης Μπέζος, Νατάσσα Μποφίλιου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώτα Νέγκα, Θοδωρής Οικονόμου, Γιώργος Παπαχριστούδης, Νίκος Πλατύραχος, Τάνια Τρύπη, Ταξιάρχης Χάνος, Γιάννης Χαρούλης κ.ά.

Β. Το ρεπερτόριο του Κάππα

22 Οκτωβρίου – 15 Μαΐου 2011

Τη χειμερινή περίοδο 2010- 2011, περισσότερες από δέκα θεατρικές παραγωγές θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του θεάτρου ΚΑΠΑ, ενώ ήδη προγραμματίζονται μια σειρά νέων μουσικών παραστάσεων που θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.

Πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου με την νέα επεξεργασία της κωμωδίας του Κάρλο Γκολντόνι «Η Λοκαντιέρα». Ο θίασος προτείνει μια νέα εκδοχή της κωμωδίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες κλειστού θεάτρου αλλάζοντας βασικές στιγμές της καλοκαιρινής εκδοχής.

Απόδοση- Σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης, Σκηνικό – κοστούμια Γιώργος Πάτσας, Μουσική  Θοδωρής Οικονόμου, Χορογραφία ΄Ελενα Γεροδήμου, φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ρένια Λουζίδου – Κώστας Κόκλας – Αλέξανδρος Μπουρδούμης [Αλμπέρτο Φάις*] – Τάσος Γιαννόπουλος – Θύμιος Κούκιος – Μαριάνθη Φωτάκη –  – Αντώνης Δημητροκάλης – ΄Αντεια Ολυμπίου. [* από 26 Νοεμβρίου] .

Στις 23 Οκτωβρίου πρεμιέρα του έργου του΄Ακη Δήμου «ΑΙΩΝΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ», με πρωταγωνίστρια την Πέμη Ζούνη. Μαζί της στη σκηνή [στο πιάνο] ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου.

“Η ιστορία μιας ήσυχης, νυχτερινής γυναίκας πίσω απ’ τα τραγούδια, δίπλα στους έρωτες, βαθιά στην καρδιά της…” 

Στις 4 Νοεμβρίου, πρεμιέρα της νέας παραγωγής «…Μια Σταχτοπούτα», παράσταση για όλη την οικογένεια, που αντλεί το υλικό της από το μύθο της Σταχτοπούτας του Σαρ Περρό, επιχειρώντας μια σύγχρονη ανάγνωση του μύθου.

Η παράσταση χρησιμοποιεί διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης (θέατρο, όπερα, μιούζικαλ, μπαλέτο, σύγχρονος χορός, video art κ.ά.)

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.

Σκηνικό Γιώργος Πάτσας, κινησιολογική επιμέλεια και χορογραφία ΄Ελενα Γεροδήμου, μουσική Θοδωρής Οικονόμου (αλλά και μουσικές από το μπαλέτο του Γιόχαν Στράους «Σταχτοπούτα»), φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριάνθη Φωτάκη, Αλμπέρτο Φάις, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, ΄Αντεια Ολυμπίου, Αντώνης Δημητροκάλης, Αρετή Πασχάλη, Σοφοκλής Κωστούλας, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ελπίδα Μεταξά.

Στις 25 Νοεμβρίου, πρεμιέρα του έργου του Σαμ Σέπαρντ «Fool for Love», με πρωταγωνιστή τον΄Αλκη Κούρκουλο, σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Σκηνικά κοστούμια Γιώργος Πάτσας.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2011 θα δοθεί η πρεμιέρα του έργου του Τ. Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο πόθος». Πρόκειται για παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (καλλιτεχνική Διεύθυνση Γιάννης Βόγλης).

Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Νικολαίδη, η μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, το σκηνικό του Γιάννη Μεντζικώφ.

Στους κεντρικούς ρόλους η Κάτια Γέρου (Μπλανς Ντιμπουά) και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Κοβάλσκι).

Στις 4 Μαρτίου 2011, πρεμιέρα της  «Κάρμεν», του έργου που σκηνοθετεί ο Στάθης Λιβαθινός και θα παρουσιάζεται σε νέα επεξεργασία στη σκηνή του ΚΑΠΠΑ.

Σκηνικό Ελένη Μανωλοπούλου, φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου.
Στο ρόλο της Κάρμεν η Μαρία Ναυπλιώτου και του Χοσέ ο Ηλίας Μελέτης.

Στις 15 Μαρτίου πρεμιέρα της μουσικής παράστασης «Galery Song». Υλικό της παράστασης μερικά από τα σημαντικότερα κείμενα τραγούδια και μουσικές του εικοστού αιώνα. Μια συλλογή στιγμών, σε μια διαδρομή από το μαξιμαλιστικό (της έκφρασης και της εποχής) στο αναγκαίο.

Μια γυναίκα ανακαλύπτει μέσα από μνήμες που ζωντανεύουν, έναν άλλο κόσμο διαφορετικό από αυτό που μέχρι τώρα ζει , έναν κόσμο όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν κι όλα ν’ αλλάξουν …

Η αθωότητα, η περιπέτεια του έρωτα, η αμφισβήτηση, κι ένα ταξίδι τέλος του κόσμου (ψυχής)… στον άδειο χώρο της ψυχής (σαν μετά από καταστροφή), όπου ξαναβλέποντας τα πράγματα απ’ την αρχή, συνειδητοποιείς πως αρκεί μια μόνο νότα για να νιώσεις τη μουσική, να δημιουργήσει ζωή να ταράξει την ανυπαρξία.

Κι αυτή η αναγκαστική επιστροφή στην απλότητα μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο… ένας μουσικός (πιανίστας) που συνοδεύει αλλά και «διευθύνει» τις ηχογραφημένες ορχήστρες (από ντουέτο μέχρι συμφωνική ορχήστρα) και ένας ηθοποιός χορευτής ολοκληρώνουν τη διανομή.

Μια ωδή στην ουτοπία… ένας ύμνος στην προσδοκία του ανέφικτου…
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.
Στο ρόλο της γυναίκας η Σία Κοσκινά. Μαζί της ο Φοίβος Ριμένας.
 
Γ. Συνάντηση Νέων Δημιουργών
16- 31 Μαΐου 2011

Η χειμερινή περίοδος στο θέατρο ΚΑΠΠΑ θα ολοκληρωθεί με τη Συνάντηση Νέων Δημιουργών.
Πρόκειται για μια προσπάθεια ενθάρρυνσης και επιβράβευσης νέων δημιουργών από κάθε χώρο σκηνικής καλλιτεχνικής έκφρασης (θέατρο, χορός, μουσική, τραγούδι).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν μια σειρά παραστάσεων που δημιουργοί τους θα είναι ηλικίας έως 35 ετών. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2011, από την επιτροπή νέων δημιουργών που θα κάνει και την τελική επιλογή.