Μετά την εξαιρετική συναυλία του Bob Brozman τη 1η Μαρτίου, το Tiki συνέχισε τις ευχάριστες εκπλήξεις με άλλο ένα πολύ δυνατό

Από τον Σταύρο Μπέκα

όνομα της underground σκηνής, τους φοβερούς Ελβετούς Rockabillάδες The Hillbilly Moon Explosion. Το live άνοιξαν οι εγχώριοι αναβιωτές του Rockabilly, Ducky Boyz, οι οποίοι κατάφεραν να ζεστάνουν το κοινό με το πάθος και την ενέργειά τους. Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν σαφώς καλύτεροι στις πιο punk στιγμές, αφού ταιριάζει περισότερο στο στυλ και τη διάθεσή τους. Η μισή ώρα πέρασε γρήγορα και όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή των Hillbilly Moon Explosion…

Ο Άγγλος Oliver Baroni, τραγουδιστής του group, εμφανίστηκε στα δεξιά της σκηνής με το πανέμορφο δανικό(!) μπλε πετρόλ κοντραμπάσο, ο επίσης Άγγλος κιθαρίστας Duncan James πήρε θέση στα αριστερά, ο Ελβετός drummer Luke The Puke Weyermann (απίστευτος τύπος που ήπιε πέντε μπύρες και κάπνισε ένα πακέτο τσιγάρα κατά τη διάρκεια του live!) συμπλήρωσε τη rhythm section της μπάντας και η εντυπωσιακή Ιταλοελβετίδα τραγουδίστρια, Emanuela Hutter, βγήκε στο κέντρο και μπροστά της σκηνής, όπου και αποθεώθηκε από το αντρικό κοινό και όχι μόνο!

Το live ξεκίνησε με της φωνή της Emanuela να ψελίζει τους πρώτους στίχους από το Broken Heart, ένα από τα καλύτερα τραγούδια του τελευταίου τους δίσκου που κυκλοφόρησε πέρυσι με τίτλο Buy, Beg Or Steal. Οι Hillbilly Moon Explosion περνάνε από το ένα κομμάτι στο άλλο με καταιγιστικούς ρυθμούς!

Από το παιχνιδιάρικο Trouble and Strife με τα πολύ όμορφα φωνητικά της Emanuela, στα κλασικά rock n\’ roll, Rag Doll Baby και Raw Deal, μέσα από τον πρώτο τους δίσκο και από το ομώνυμο από το τελευταίο τους album Buy, Beg or Steal που ξεσήκωσε το κοινό, στο χαρακτηριστικό rockabilly Night Of The Living Ted, έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους για να μας κάνουν να περάσουμε καλά το Κυριακάτικο βράδυ μας.

 

Από τη μέση του show και μετά, έπαιξαν και κάποια πιο ανάλαφρα κομμάτια, όπως το σε στυλ easy listening Goin\’ To Milano, τη διασκευή στο πιασάρικο Chick Habit των April March, που έγινε πασίγνωστο όταν συμπεριλήφθηκε στο soundtrack του Death Proof, αλλά και το υπέροχο ταξιδιάρικο midtempo The Long Way Down. Η απόλυτη αποθέωση πάντως ήρθε όταν έπαιξαν το νέο τους χιτάκι My Love For Evermore, ένα τραγούδι που θα μπορούσε να τους κάνει διάσημους ακόμη και στο mainstream ακροατήριο! Ίσως έτσι εξηγείτε και η πρόταση που δέχθηκαν, αλλά απέριψαν, για να εκπροσωπήσουν την Ελβετία στην Eurovision! Οι ξεκαρδιστικoί στίχοι και ο χαρούμενος ρυθμός του Johnny Are You Gay έκαναν όλο το Tiki να χορέψει, κάτι που συνέβη και με το rock n\’ roll Jeanie (With The Dark Blue Eyes). Κάπου εκεί πλησίαζε το τέλος της συναυλίας και φρόντισαν να μας αφήσουν με το φανταστικό garage / rockabilly Maniac Lover που αποτέλειωσε το ήδη ενθουσιασμένο κοινό.

Για encore, οι Hillbilly Moon Explosion, κράτησαν 3 διασκευές, μία αναμενόμενη στο Enola Gay των Orchestral Manoeuvres in the Dark, που συμπεριλαμβάνεται και στον τελευταίο τους δίσκο και δύο μάλλον απρόσμενες, στο κλασικό Mambo Italiano (όπου μάλιστα μας ενημέρωσαν ότι δεν ξέρουν Ελληνικά τραγούδια, αλλά ξέρουν Ιταλικά!) και στο Tainted Love των Soft Cell.

Μπορεί η μουσική των Hillbilly Moon Explosion να είναι κάπως απλοϊκή μερικές φορές, αλλά πραγματικά αυτό δεν επιρρεάζει καθόλου το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που κάνουν το κάνουν εξαιρετικά και δεν νομίζω να έφυγε κανείς δυσαρεστημένος από το live. Όλοι φαινόντουσαν ευτυχισμένοι που επέλεξαν να περάσουν με αυτόν τον τρόπο το βράδυ τους. Τα συγχαρητήρια μου και τις ευχαριστίες μου στο Tiki για την εξαιρετική πρώτη βδομάδα του Μάρτη που μας πρόσφερε.. Ας ελπίσουμε σύντομα να δούμε και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα ονόματα σε αυτόν τον τόσο cozy χώρο.