Μετά την πρώτη επιτυχημένη τους παρουσία πέρσι στη Θεσσαλονίκη οι Rooster Theatre Company επιστρέφουν με την καινούρια τους παραγωγή “The Daily Tribunal”, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο BlackBox.

Πρόκειται για μία devised παράσταση που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο Brighton Fringe Festival και στο  Fringe Festival του Εδιμβούργου όπου έτυχε μεγάλης αποδοχής τόσο από τους κριτικούς όσο και από το κοινό.

Η “The Daily Tribunal” είναι μια παράσταση θεάτρου της επινόησης που επιδιώκει να ζωντανέψει αυτό το “απόκοσμο θηρίο” που λέγεται πρωινή εφημερίδα. Μέσα από τη σκηνοθεσία της Σοφίας Νάκου και της Laura Daffy, η παράσταση παρακολουθεί το ταξίδι δύο άστεγων (που υποδύονται οι ηθοποιοί  Sam Nunes de Souza και Alexander John) οι οποίοι θα χρειαστεί να αναλάβουν ξαφνικά το καθήκον να συγγράφουν σε καθημερινή βάση ένα άρθρο για την τοπική εφημερίδα. Η παράσταση πλέκει τα στοιχεία μιας ενιαίας αφήγησης με τις στυλιζαρισμένες αναπαραστάσεις των νέων ιστοριών, σε μια προσπάθεια να αναδείξει τα συνθετικά στοιχεία της αρετής και της κακίας που διαχέουν, αλλά και αναδύονται από τις ιστορίες που μας σερβίρουν κάθε μέρα. Πώς η καλή πρόθεση υποκύπτει στη διαφθορά; Είναι δυνατόν η δημοσιογραφική ακεραιότητα να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στην κουλτούρα του κουτσομπολιού των φανταχτερών ταμπλόιντ; Και, το κυριότερο, άραγε εμείς ως κοινωνία απαιτούμε αλήθεια κάτι καλύτερο; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα με τα οποία καταπιάνεται η παράσταση με όπλα της το μαύρο χιούμορ αλλά και με μια ανυποχώρητη αγκαλιά για την ανθρώπινη φύση.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σοφία Νάκου και Laura Daffy
Σκηνικά: Laura Daffy
Φωτισμοί: Σοφία Νάκου

Παίζουν: Nunes de Souza και Alexander John

Η Rooster Theatre Company

Η Rooster Theatre Company δημιουργήθηκε από μια ομάδα φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Kingston στον απόηχο της IYAF το 2012, οι οποίοι μόλις είχαν παρουσιάσει την παράσταση τους «Ο Υπολοχαγός του Inishmore» του Martin McDonagh. Από τότε, η Rooster Theatre Company έγινε γνωστή ως μια ομάδα που ρισκάρει στις παραστάσεις που παρουσιάζει και προκαλεί το κοινό της. Αυτό συνέβη με τη συρραφή μονολόγων υπό τον τίτλο «DIY» που παρουσίασε στο Κίνγκστον το 2013 και το 2014 με μια απροκάλυπτα γκροτέσκα διασκευή του έργου «Η εξαίρεση και ο κανόνας» του Μπρεχτ. Κατά το περασμένο έτος, η ομάδα παρουσίασε μια ανορθόδοξη προσαρμογή έργων του Χάρολντ Πίντερ, υπό τον τίτλο “See No Evil, Hear No Evil, Speak No Evil” στο Brighton, το Εδιμβούργο αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Καθώς τα ενδιαφέροντά της αφορούν θέματα σχετικά με την τρομοκρατία και την ταξική πάλη, η Rooster Theatre Company έχει εδραιωθεί ως μια ομάδα με έντονο πολιτικό στίγμα.

http://www.roostertheatrecompany.com
https://www.facebook.com/Rooster-Theatre-Company-1582983561938001/timeline