Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί το ντοκιμαντέρ της Χαράς Φράγκου και του Αλέξανδρου Παπαηλιού, με τίτλο Στη φωλιά του χρόνου (In the nest of time), για μία προβολή τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015.

Στο φετινό 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2015 συμμετείχε η νέα ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο: «Στην φωλιά του χρόνου», η οποία αναδεικνύει την άμεση σχέση του περιβάλλοντος με την κρίση την οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Το ντοκιμαντέρ «Στη φωλιά του χρόνου» διάρκειας 70’, είναι μια αυτοχρηματοδοτούμενη ανεξάρτητη παραγωγή. Έγινε σε πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας, αλληλεγγύης, επαγγελματικής ευσυνειδησίας και έμπνευσης.

Η παραγωγή περιέλαβε πολλά ταξίδια, στην Μακεδονία και την Θράκη, την Αττική, την νότια Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε μακρύ χρονικό διάστημα και σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Σε πείσμα των καιρών καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το ντοκιμαντέρ μας με άρτιο και υψηλό τεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Πιστεύουμε ότι η ανάδειξη παρόμοιων προσπαθειών θα προσελκύσει το κοινό του Ελληνικού Κινηματογράφου και θα εμψυχώσει συναδέλφους στον δύσκολο δρόμο της ανεξάρτητης παραγωγής.

Λίγα λόγια για την ταινία: «Στη φωλιά του χρόνου»

Στην Ελλάδα σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων η ταυτότητα μιας ανάπτυξης συγκρούστηκε βίαια με μια άλλη. Εκείνη της κρίσης. Της κρίσης της οικονομικής της κοινωνιολογικής, της περιβαλλοντικής. Σήμερα ένα σύστημα επιθυμιών που αποδείχτηκαν πλαστές καταρρέει και η κοινωνία αμήχανη και ίσως πανικόβλητη ψάχνει να δώσει ταυτότητα στην επιθυμία και στην πραγματική αξία.

Καταγράψαμε τις δραστηριότητες τριών νέων ανθρώπων, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας που ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο για την ανάπτυξη και την ζωή τους.

Στο ντοκιμαντέρ «Στη Φωλιά του Χρόνου» παρουσιάζεται η διαδρομή, η δράση, τα κίνητρα για την επιλογή τους, οι μικρές και μεγάλες στιγμές τους, ενώ οι ίδιοι σήμερα δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτεροι απαντούν στο ερώτημα, τι είναι αληθινή ζωή και τι πραγματική επιθυμία.

Ποιό είναι το όφελος και ποια η σχέση τους με την Φτώχεια και τον Πλούτο αντίστοιχα; Πώς ερμήνευσαν και τοποθέτησαν τον χρόνο της καθημερινότητάς τους; Τί αποτελέσματα είχε το χρονικό καταφύγιο που σταδιακά έφτιαξαν;

Όλα αυτά ο θεατής θα τα δει να εξελίσσονται μέσα σε πλούσια οικοσυστήματα της Ελλάδας, όπως είναι το παραποτάμιο δάσος του Νέστου, το Δέλτα του Αξιού, και η λίμνη Κερκίνη στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο η Πύλος, η Γιάλοβα και ο κόλπος της Κυπαρισσίας καθώς επίσης στους ιδιαίτερους χώρους της Λαυρεωτικής και των Κυκλάδων.

Συντελεστές

Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Παπαηλιού
Έρευνα – Σενάριο: Χαρά Φράγκου
Οπερατέρ: Κατερίνα Τζιγκοτζίδου
Ηχολήπτης: Γιώργος Πολιτάκης
Μοντάζ: Χρήστος Χατζημπάρμπας
Μουσική: Γιάννης Βοργίας
Παραγωγή: Δημήτρης Μπακάλμπασης

Διάρκεια: 70΄