Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

χουρμουζης

70+1 χρόνια ΕΕΤΕ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Πάτρα
Τα εγκαίνια της έκθεσης 70+1 χρόνια ΕΕΤΕ θα γίνουν την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 7:30μμ με την συμμετοχή του κουαρτέτου του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας.
Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή του Πάνου Σκουρολιάκου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Για τρίτη σαιζόν, επανέρχεται από τις 8 Δεκεμβρίου 2015, η επιτυχημένη μουσική- θεατρική παράσταση του ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ «ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΨΙΛΗ ΒΡΟΧΗ», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Αγγέλα, του Γιώργου Σεβαστίκογλου από τον Ludovic Lagarde στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Με αφορμή την κυκλοφορία της ανθολογίας δέκα θεατρικών έργων του νεοελληνικού ρεπερτορίου στα γαλλικά, σε επιμέλεια του Olivier Descotes (Panorama des écritures théâtrales de la Grèce moderne, 1830-1958, εκδόσεις L’Espace d’un instant), ο Ludovic Lagarde, διευθυντής της Comédie de Reims, σκηνοθετεί την ανάγνωση της Αγγέλας με Έλληνες ...
«Πολιτεία – Ασκληπιού 1-3»
Θυμάμαι, από τα πρώτα μου κιόλας χρόνια στην Αθήνα, άκουγα τους μεγαλύτερους να μιλάνε για το βιβλιοπωλείο της Πολιτείας σαν να επρόκειτο για έναν ιερό χώρο που μόνο οι αυθεντίες της λογοτεχνίας και της τέχνης γενικότερα, γνώριζαν και τολμούσαν να επισκεφτούν…
"Έφυγε" από τη ζωή ο σπουδαίος θεατρολόγος Δημήτρης Σπάθης
Ο Δημήτρης Σπάθης, ιστορικός του θεάτρου, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών "έφυγε" από τη ζωή την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, σε ηλικία 89 χρονών.
Πάνος Σκουρολιάκος: Η παράσταση «Στο Γαλατά ψιλή βροχή» είναι σαν μία… βαρκάδα!
Μια παράσταση σαν βαρκάδα στα νερά της Πόλης, της Σμύρνης και της καθ’ ημάς ανατολής, με όργανα και μουσικές είναι το μουσικο - θεατρικό θέαμα «Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή» του Πάνου Σκουρολιάκου που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Ίδρυμα Μιχαλης Κακογιάννης.
Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Μια παράσταση σαν βαρκάδα στα νερά της Πόλης, της Σμύρνης και της καθ’ ημάς ανατολής, με όργανα και μουσικές είναι το μουσικο- θεατρικό θέαμα Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή του Πάνου Σκουρολιάκου που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Ίδρυμα Μιχαλης Κακογιάννης.
Γρόσια θέλει..., του Μ.Χουρμούζη στο Θέατρο της Ημέρας
Στο πλαίσιο των φετινών θεατρικών του παραστάσεων το Θέατρο της Ημέρας προγραμματίζει την επανάληψη της περσινής επιτυχίας του «Γρόσια θέλει…».
Ο Λεπρέντης του Μ. Χουρμούζη, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Μ. Χουρμούζη με τίτλο “Ο Λεπρέντης” σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη, με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013, στις 21.00, στη Μονή Λαζαριστών.
Γρόσια θέλει, του Μ. Χουρμούζη
Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει μια παράσταση-πολιτικό καφενείο του Μ. Χουρμούζη με τίτλο «Γρόσια θέλει…».
Μπρεχτικές νησίδες: Μια συζήτηση με αφορμή τον Μπρεχτ στο Megaron Plus
Αποδεικνύοντας συνεχώς το ενδιαφέρον του για την τέχνη και την κοινωνία, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει … μια συζήτηση μ
Ο Ύπνος της Αδριανουπόλεως: Θοδωρής Γκόνης
Το νέο βιβλίο του Θοδωρή Γκόνη, γνωστού συγγραφέα, στιχουργού και σκηνοθέτη, με τίτλο Ο Ύπνος της Αδριανουπόλεως, κυκλοφορεί απο τις ε...