Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

τρουσα

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Η φυσιογνωμία του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα εντός και εκτός των θεσμών
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στην Αίθουσα Διδακτική της Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ. θα λάβει χώρα συζήτηση με τίτλο «Η φυσιογνωμία του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα εντός και εκτός των θεσμών», στο πλαίσιο των Παράλληλων Δράσεων του Ελληνικού Φεστιβάλ.
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: Η Ωραία Ελένη του Jacques Offenbach στο Θέατρο Κολωνού
Η οπερέτα του Jacques Offenbach Η Ωραία Ελένη, την Τρίτη 19, την Τετάρτη 20, την Παρασκευή 22 & το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 ανοίγει την αυλαία του Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016».
Manji, του Junichiro Tanizaki στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το έργο του Junichiro Tanizaki, Manji, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Νταλιάνη.
StandStill: τρεις χορογραφίες στο Rabbithole
Η Μυρτώ Δελημιχάλη, η Ειρήνη Παπανικολάου και η Κατερίνα Φώτη παρουσιάζουν στο Rabbithole το StandStill, τρεις χορογραφίες για τη στιγμή της ακινητοποίησης.
3ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας προσκαλεί για τρίτη χρονιά στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, στις 23 και 24 Μαρτίου, όπου θα δούμε τη δουλειά της Ευαγγελίας Κολύρα, του Χάρη Κούσιου και της Ιωάννας Αγγελοπούλου.
Φρόσω Τρούσα: Το φεστιβάλ ARC for Dance έχει ένα χαρακτήρα χορευτικής φρεσκάδας
Το Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζει και φέτος το ARC for Dance Festival, Spring on Move, από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2015.
Ελευσίνα: Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
Την ισχυρή βούληση της να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 δήλωσε περίτρανα την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 το απόγευμα η πόλη της Ελευσίνας.
Η ομάδα χορού Αερίτες με τους Πλανήτες σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ
Μετά από ένα ήδη μακρύ ταξίδι, η χορογράφος Πατρίσια Απέργη και η ομάδα Αερίτες, ταξιδεύουν και παρουσιάζουν το έργο Πλάνητες στο φεστιβάλ Euro-­scene της Λειψίας και στο Centre National de la dance, στο Παρίσι, ένα από τα πιο καταξιωμένα κέντρα χορού του κόσμου υπο την καλλιτεχνική διεύθυνση της Mathilde Monnier.
Πλανήτες από την Πατρίσια Απέργη και τους Αερίτες στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας παρουσιάζει την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 το έργο Πλανήτες από την ομάδα Αερίτες, σε χορογραφία της Πατρίσιας Απέργη.
Φρόσω Τρούσα: Θέλει πολύ δουλειά να είσαι χορευτής και πραγματικά αυτό δεν αμείβεται
Όποιον καταπιάνεται με μια τέχνη τον θεωρώ τυχερό. Θα έχει πάντα κάτι να γιατρεύει την ψυχή του.. Εγώ επέλεξα τον χορό. Παρόλο που μου άρεσε από παιδί, ξεκίνησα να κάνω μαθήματα στα 16 μου χρόνια.
ΙΕΤΜ Αthens 2013
Τον Οκτώβριο του 2013, η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με αφορμή τη συνάντηση του Διεθνούς Δικτύου για τις Σύγχρονες Παραστατικές Τέχνες ΙΕΤΜ, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα το διάστημα 17-20 Οκτωβρίου 2013.
Παγκόσμια Ημέρα Χορού: εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, με πλούσιες εκδηλ...