Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

τραχινιες

 Η Ταραχή των ανθρωπίνων - Διονύσης Καψάλης
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Η Ταραχή των ανθρωπίνων του Διονύση Καψάλη.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Beat the Day #2 στο Beton 7
Το Beton 7 μας προσκαλεί στο Beat the Day #2, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2016 και 1, 7, 8 Απριλίου 2016.
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του "Κλυταιμνήστρα – Αντίνομο Δίκαιο" στο Ναύπλιο
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - ...
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.
Αυτός ο κόσμος ο Μικρός ο Μέγας: καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά στο Loft nice n easy
Το Loft nice n easy ετοίμασε για τους μικρούς του φίλους ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με καλλιτεχνικά εργαστήρια υπό τον τίτλο «Αυτός ο κόσμος ο Μικρός ο Μέγας», που ξεκινάει από τις 20 Φεβρουαρίου 2016.
Ευγενία Αποστόλου: Μια πόρτα είναι πάντα μια μετάβαση
Μια πόρτα είναι πάντα μια μετάβαση. Είσοδος, αποχώρηση, διέλευση από έναν τόπο, πέρασμα από μια κατάσταση σε μια άλλη. Ανοίγεις, κλείνεις, αφήνεις κάτι πίσω σου, δεν ξέρεις τι σε περιμένει, κάποιος σου την ανοίγει και σε περιμένει. Κάτι αλλάζει. Έχει κίνηση το άνοιγμα μιας πόρτας. Απόφαση.
Ετοιμαστείτε για Φεστιβάλ Επιδαύρου 2015!
Το Ελληνικό Φεστιβάλ (μετεξέλιξη του Φεστιβάλ Αθηνών), η μεγάλη αυτή γιορτή εξωστρέφειας και γόνιμου πολιτιστικού διαλόγου, που συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια ζωής -και 10 χρόνια υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Λούκου-, συνεχίζει –ευτυχώς- να αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό ορόσημο του ...
Το Bob Theatre Festival 2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία
34 ομάδες, 2 πρεμιέρες, 4 work in progress, 15 επαναλήψεις, 1 σκυλάδικο και 2.100 θεατές είναι τα νούμερα του φετινού BoB Theatre Festival. Η ανταπόκριση του κοινού αλλά και των ίδιων των ομάδων ήταν εκπληκτική σε όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ.
Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος 2014 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος 2014, με θέμα τον Αίαντα του Σοφοκλή, θα πραγματοποιηθεί, όπως και το προηγούμενο, την περίοδο 1- 10 Ιουλίου 2014, στο Παλαιό Ελαιουργείο του Δήμου Ελευσίνας.
blank 8 στο Beton 7
8 κομμάτια για σόλο βιολοντσέλο του Johann Sebastian Bach από τον Μιχάλη Χόιπελ ντυμένα με κίνηση από την Αγγελική Tρομπούκη στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7.
Αφιέρωμα του ΚΘΒΕ στον Δημήτρη Καρέλλη στο Βασιλικό Θέατρο
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον εμβληματικό ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Καρέλλη θα πραγματοποιήσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την Κυριακή 4 Μαϊου 2014.
Σεμινάρια αρχαίου δράματος από το Δρόμος με δέντρα - Baumstrasse
O Δρόμος με δέντρα - Baumstrasse προγραμματίζει σεμινάρια αρχαίου δράματος από την 1 έως τις 10 Ιουλίου στο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος στο παλιό ελαιουργείο Δήμου Ελευσίνας.
Σεμινάριο τεχνικής χορού με την Ιωάννα Παρασκευοπούλου στη Σύρο
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί διοργανώνει σεμινάριο τεχνικής χορού με την Ιωάννα Παρασκευοπούλου.
Τραχίνιες του Σοφοκλή, στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης
Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης παρουσιάζει την καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου “Τραχίνιες” σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013.
Τραχίνιες σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στα Αισχύλεια
Το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2013 θα φιλοξενήσει τις “Τραχίνιες” του Σοφοκλή, σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, για μια βραδιά την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013.
Οι Τραχίνιες στην Αθήνα
Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στην περιφέρεια σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και κέρδισε τις εντυπώσεις έρχεται στην Αθήνα για λίγες ακόμα παραστάσεις.
Τραχίνιες του Σοφοκλή, από το Εθνικό Θέατρο στο Θέατρο Βράχων
Το Θέατρο Βράχων θα φιλοξενήσει μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, τις “Τραχίνιες” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο πλαίσιο του ομώνυμου Φεστιβάλ, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013.
Τραχίνιες του Σοφοκλή, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων φιλοξενεί την παράσταση της τραγωδίας του Σοφοκλή “Τραχίνιες”, που παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων θεάτρων Δάσους και Γης
Τα Θέατρα Δάσους και Γης στη Θεσσαλονίκη φιλοξενούν και αυτό το καλοκαίρι πλούσιες εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου: Το πρόγραμμα
Από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου που διοργανώνει το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου στην Πιερία, ανακοινώθηκε, μετά τις αλλαγές που έγιναν, το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεών του.
Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης πάει Θέατρο… 2013
Το φεστιβάλ της Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί και αυτό το καλοκαίρι και θα μας παρουσιάσει ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις.
Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου 2013: Το πρόγραμμα
Το Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου παρουσίασε το πρόγραμμα του καλοκαιριού που περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων 2013»: Το πρόγραμμα
Το Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων 2013» ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του που, όπως κάθε καλοκαίρι, περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες παραστάσεις και συναυλίες.