Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

μπετοβεν

Ο Άγγελος Λιακάκης και ο Τίτος Γουβέλης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Στην πρώτη συναυλία τους στο πλαίσιο της σειράς «Μουσική Δωματίου», ο Άγγελος Λιακάκης και ο Τίτος Γουβέλης θα ερμηνεύσουν την Τετάρτη 9 Απριλίου (ώρα: 20.30), τις Σονάτες για τσέλο και πιάνο αρ. 1, 3 και 4 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, καθώς και τις Επτά παραλλαγές του πάνω σε ένα θέμα από τον Μαγικό ...
Young music of europe: συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα Νέων είναι μία νεοσύστατη ευρωπαϊκή ορχήστρα που εδρεύει στην Αθήνα, από το 2013, και αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Καμεράτας (Camerata Europaea).
Κύκλος Μπραμς (Ι): Συναυλίες της ΚΟΑ σε Αθήνα και Πειραιά
Στον κορυφαίο εκπρόσωπο κατά τον 19ο αιώνα της μείζονος γερμανικής συμφωνικής παράδοσης είναι αφιερωμένος ο φετινός θεματικός Κύκλος Μπραμς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο οποίος αποτελεί τη φυσική συνέχεια των πρόσφατων αφιερωμάτων της Ορχήστρας στον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν.
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: αφιέρωμα στον Μπραμς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ως φυσική συνέχεια των πρόσφατων αφιερωμάτων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε Μότσαρτ και Μπετόβεν, έρχεται ο φετινός κύκλος Μπραμς, η πρώτη συναυλία του οποίου θα δοθεί και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΚΟΑ με το Φεστιβάλ "Συμφωνία" Πειραιά και Νήσων ...
Ο Ντον Τζοβάννι ταξιδεύει στο Θέατρο των Πολιτών
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τον θρυλικό Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», μια δράση που έχει αγκαλιάσει το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλη την Ελλάδα.
Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ από την Όπερα της Βαλίτσας στην Ηλιούπολη
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τον θρυλικό Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», μια δράση που έχει αγκαλιάσει το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλη την Ελλάδα.
Εορταστική συναυλία με την Ενάτη του Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ίδρυμα EUROPAMUSICALE και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συνδιοργανώνουν στις 28 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μία μεγάλη εορταστική συναυλία, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής ...
Διπλές Γλωσσίδες: Συναυλία μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Θέατρον
Ο αρκετά ασυνήθιστος συνδυασμός ξύλινων πνευστών με διπλή γλωσσίδα (όμποε, αγγλικό κόρνο και φαγκότο) με το τσέμπαλο, το «βασιλιά» των μουσικών οργάνων της εποχής του Μπαρόκ, πρωταγωνιστεί στη δεύτερη συναυλία μουσικής δωματίου που διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με ...
Χρήστος Κανέττης & Ρολφ Πλάγκε: συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η Σειρά «Μουσική Δωματίου» συνεχίζεται, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (ώρα: 20.30), με τη δεύτερη από τις τέσσερις συναυλίες του Κύκλου αυτού που φιλοδοξεί να φέρει το κοινό σε επαφή με μουσικά κομψοτεχνήματα γραμμένα για μικρά σύνολα.
Ντον Τζοβάννι από την Όπερα της βαλίτσας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατσινίου
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τον θρυλικό Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», μια δράση που έχει αγκαλιάσει το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλη την Ελλάδα.
Άκου… τα πλήκτρα!: οι συναυλίες για παιδιά συνεχίζονται στο Μέγαρο
Το Μέγαρο Μουσικής γίνεται Μέγαρο για παιδιά και κάθε Κυριακή φιλοξενεί από μία ξεχωριστή συναυλία, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Άκου... τα όργανα! Αυτήν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 το Μέγαρο καλεί κάθε μικρό μουσικόφιλο να ακούσει τα πλήκτρα!
To Van Baerle Piano Trio για μία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το Μέγαρο καλωσορίζει την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου (ώρα: 20.30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος τους πολλά υποσχόμενους μουσικούς του Van Baerle Piano Trio από την Ολλανδία, που απέσπασαν πρόσφατα διπλό βραβείο στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό ARD.
Σπύρος Μουρίκης και Ντιάνα Βρανούση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Σπύρος Μουρίκης και η Ντιάνα Βρανούση θα βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μια συναυλία μουσικής δωματίου για κλαρινέτο και πιάνο με επίκεντρο τη γαλλική αισθαντικότητα, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 στις 20.30.
Ο Κύκλος Lied ξεκινά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, το ελληνικό αστέρι που λάμπει στο μαγικό κόσμο της όπερας και ο διακεκριμένος πιανίστας Χαράλαμπος Αγγελόπουλος ανοίγουν τον Κύκλο Lied στο Μέγαρο με άριες δωματίου και τραγούδια των Μπελλίνι, Ντονιτσέττι, Βέρντι και Ροσσίνι.
Ο Noé Inui και ο Βασίλης Βαρβαρέσος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Ελληνοϊάπωνας βιολονίστας Noé Inui [Νοέ Ινουί] και ο Θεσσαλονικιός πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος είναι δύο εξαιρετικά ταλαντούχοι νεαροί καλλιτέχνες, που επέλεξαν να παρουσιάσουν στην κοινή τους εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, σονάτες για βιολί και πιάνο ή ...
Ο Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ ταξιδεύει με την Όπερα της Βαλίτσας
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τον θρυλικό Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ με τη μορφή της «Όπερας της Βαλίτσας», μια δράση που έχει αγκαλιάσει το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια, σε όλη την Ελλάδα.
Viva V.E.R.D.I.! Mια συναυλία με άριες για γυναικεία φωνή και μεταγραφές για πιάνο του Φραντς Λιστ
Με αφορμή τον εορτασμό 200 χρόνων από τη γέννηση του Τζουζέππε Βέρντι (1813-1901), μιας από τις πλέον εμβληματικές μουσικές φυσιογνωμίες όλων των εποχών, η Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης θα φιλοξενήσει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου (ώρα: 20.30)
Μετατροπίες με τις «Πιαν-ωδίες» του Περικλή Κούκου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Οι «Πιαν-ωδίες» είναι ένα παιχνίδι με ένα αλλά και δύο πιάνα, για δύο, τέσσερα ή και οκτώ χέρια, στο οποίο θα συμμετάσχουν με… τόλμη και φαντασία, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Στέλλα Κούκου, ο Δημήτρης Κούκος, ο Νίκος Λαάρης και ο Θανάσης Αποστολόπουλος.
Greeklish Babylon: Προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να συνδυάσουμε τους ήχους, τις απόψεις και τα ηχοχρώματα
Πολλές φορές στην τέχνη, χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε κάποιους ρόλους, οι οποίοι ξεκίνησαν από άλλη αφετηρία, όμως ο δρόμος τους οδήγησε σε διαφορετικά μονοπάτια. Τέτοια είναι και η περίπτωση του νεοσύστατου συγκροτήματος Greeklish Babylon, που μόνο ως τέτοιο δεν ξεκίνησε τη μουσική του ...
Κυριακή πρωί στο Μέγαρο: Βίδες, γρανάζια και καρφιά
Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων παρουσιάζει ένα μουσικό καλειδοσκόπιο με μουσικές εμπνευσμένες από το θόρυβο των μηχανών, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των συναυλίων Κυριακή πρωί στο Μέγαρο.
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος ερμηνεύει ιδανικά Ραχμάνινοφ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος θα εμφανιστεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για ένα ρεσιτάλ στο πλαίσιο της Σειράς Ειδικές Εμφανίσεις, όπου θα παρουσιάσει συνθέσεις του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, του οποίου θεωρείται ...
Η  Budapest Festival Orchestral υπό τον διάσημο αρχιμουσικό της Ivan Fischer συναντά την Maria Joao Pires
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο, «Ο Κύκλος Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι» ανοίγει με μια σπουδαία συνάντηση»!
Η Σταχτοπούτα: Κωμική όπερα σε δύο πράξεις, στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Με μια από τις πιο απολαυστικές κωμικές όπερες του Τζοακίνο Ροσσίνι ξεκινά η καλλιτεχνική περίοδος 2013-14 για την Εθνική Λυρική Σκηνή. Το διάσημο παραμύθι της Σταχτοπούτας μεταφέρεται σε ένα off Broadway θέατρο της Νέας Υόρκης στην εποχή της “Μεγάλης Ύφεσης”, ενώ αντί για γοβάκι την λύση δίνει ...
Ένα Μέγαρο για όλους: Πρόγραμμα σεζόν 2013 - 2014 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Θεσμός ισχυρός, το Μέγαρο Μουσικής, στα 22 και πλέον χρόνια παρουσίας του, ταυτίζεται με την πολιτιστική ταυτότητα της χώρας αλλά και του διεθνούς γίγνεσθαι με άρτιες παραγωγές και άψογες τεχνικά και αισθητικά εκδηλώσεις. Με τέχνη, πρόγραμμα και όραμα απαντά στις δυσκολίες και τα ...