Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

μοντερνισμος

Η Ελληνική Τέχνη ταξιδεύει στο Σαλόνι των Ανεξαρτήτων
Υπό την επιμέλεια της γνωστής ιστορικού τέχνης και τεχνοκριτικού κ. Έμμυς Βαρουξάκη η Ελληνική Τέχνη ταξιδεύει ακόμη μια φορά έως το Σαλόνι των Ανεξαρτήτων στο Grand Palais στο Παρίσι.
Εκφραστές του μοντέρνου: έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων από τη Συλλογή Γ. Βογιατζόγλου
Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, Νέα Ιωνία Αττικής, παρουσιάζουν την έκθεση «Εκφραστές του Μοντέρνου» με έργα από τη Συλλογή του αρχιτέκτονα Γιώργου Βογιατζόγλου, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.
IndepArt2016: Έκθεση τέχνης στην Image Gallery
Η Image Gallery σε συνεργασία με την τεχνοκριτικό και ιστορικό τέχνης Έμμυ Βαρουξάκη παρουσιάζουν την έκθεση IndepArt2016 με έργα σημαντικών καλλιτεχνών.
121 Χρόνια Κινηματογράφου σε 12 μαθήματα στο Σχολείο του Σινεμά
Το Σχολείο του Σινεμά διοργανώνει ένα Συναρπαστικό Ταξίδι στον Μαγικό Κόσμο του Κινηματογράφου - 12 Μαθήματα Ιστορίας και Θεωρίας του Κινηματογράφου για όλους τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης.
Η 3η διάλεξη του Αντώνη Κωτίδη στο Μουσείο Μπενάκη
Το Σάββατο 7 Μαϊου 2016, στις 19.00, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη, πραγματοποιείται η 3η διάλεξη του Καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Αντώνη Κωτίδη.
20 & 20 για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: η έκθεση στην Ύδρα
Η αγαπημένη έκθεση "20 & 20 για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης" συνεχίζει το ταξίδι της και από την Τρίτη 5 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαΐου θα φιλοξενείται στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας.
Ακύρωση - Η τρίτη διάλεξη του Αλέξη Κωστίδη στο Μουσείο Μπενάκη
Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στις 19.00, στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη, πραγματοποιείται η 3η διάλεξη του Καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Αντώνη Κωτίδη. - Η διάλεξη ακυρώνεται
«120 Χρόνια Κινηματογράφου 1895-2015» σε 12 Μαθήματα Ιστορίας και Θεωρίας στο Σχολείο του Σινεμά
Με αφορμή την συμπλήρωση 120 χρόνων κινηματογράφου στις 28 Δεκεμβρίου 2015 το Σχολείο του Σινεμά οργανώνει ένα σεμινάριο 12 μαθημάτων ιστορίας και θεωρίας του κινηματογράφου που θα τις προσεγγίσει με κύριο άξονα την χρονολογική εξέλιξη.
Αφερέγγυοι και πλάνητες - Γιώργος Αριστηνός
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο, Αφερέγγυοι και πλάνητες . Δοκίμια για τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό του Γιώργου Αριστηνού
Διάλεξη της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ: Το Βυζάντιο στην εποχή του Δάντη
Διάλεξη της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ με θέμα Το Βυζάντιο στην εποχή του Δάντη την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015
Σιανγκ Γιανγκ – Μακιαβέλι – Σοφιστές: οι τεχνικοί του κράτους - Χρήστος Καφτεράνης
Από τις εκδόσεις Γερμανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Σιανγκ Γιανγκ - Μακιαβέλι – Σοφιστές, Οι τεχνικοί του κράτους του Χρήστου Καφτεράνη
Aφιέρωμα για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Σισιλιάνου στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Την Παρασκευή 29 Μαΐου, ώρες 17:00 - 21:00 ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής διοργανώνει επετειακό αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Σισιλιάνο, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατό του.
20 + 20 για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης: η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα ταξιδεύει αυτό τον Μάρτιο η συναρπαστική όσο και αναπάντεχη εικαστική συνομιλία που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην IANOS Αίθουσα Τέχνης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρων «Ο Θέογνις».
Παγκοσμιοποίηση, Ετερότητα και Αυτονομία: έκθεση στη γκαλερί ArtΠρίσμα
Η γκαλερί ArtΠρίσμα εγκαινιάζει την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 την έκθεση Παγκοσμιοποίηση, Ετερότητα και Αυτονομία, στην οποία συμμετέχουν οι Άγγελος Σκούρτης, Έρση Χατζηαργυρού και Δημήτρης Φόρτσας.
Ο Μοντερνισμός του Γκρέκο: σεμινάριο στο Μουσείο Μπενάκη
Το Σάββατο 31 Iανουαρίου 2015 το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί το σεμινάριο Ο Μοντερνισμός του Γκρέκο, που διοργανώνει η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης.
Φεστιβάλ π 05 με έκθεση και πάρτι στο Ρομάντσο
Το πέμπτο δρώμενο της ομάδας ‘π’ θα πραγματοποιηθεί στις 26 Δεκεμβρίου 2014, στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ και συμπεριλαμβάνει την οπτικοακουστική έκθεση I thought you were the real thing και πάρτι με καλεσμένο τον Νεοϋορκέζο Adam X, και τους Έλληνες SAWF, ANFS και 3.14.
Ο Μοντερνισμός του Γκρέκο: σεμινάριο με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο Μουσείο Μπενάκη
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί το σεμινάριο Ο Μοντερνισμός του Γκρέκο με εισηγητή τον Νίκο Χατζηνικολάου, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014.
Ρεσιτάλ τσέλου-πιάνου στο Kyklos Ensemble
Το KYKLOS ENSEMBLE, συνεχίζοντας την έντονη πολιτιστική του δράση, παρουσιάζει, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, δύο κορυφαίους σολίστ σε ρεσιτάλ: τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστα και καλεσμένη του KYKLOS, Δανάη Καρά, και τον καταξιωμένο βιρτουόζο του τσέλου και μέλος του συνόλου, Βασίλη Λύκο. Σε μια ...
Έκθεση για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στον Ιανό
Μια συναρπαστική όσο και αναπάντεχη εικαστική συνομιλία εγκαινιάζεται στην IANOS Αίθουσα Τέχνης την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014.
Αρχείο Καβάφη: Δράσεις 2014-15
Το Αρχείο Καβάφη και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών θα διοργανώσουν για τη χρονιά 2014-15 ένα νέο πρόγραμμα συζητήσεων με αφορμή το καβαφικό έργο, το δεύτερο κύκλο μαθημάτων για ενήλικες, καθώς και μια σειρά από άλλες δράσεις εντός και εκτός της Στέγης.
Εργαστήριο "Τέχνες και Μουσική" στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», παρουσιάζει τον φετινό πρώτο κύκλο του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας που έχει τίτλο Τέχνες και Μουσική, το οποίο ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου 2014.
Thorn in the Flesh: Ομαδική έκθεση στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου
Η Συλλογή Γιώργου Οικονόμου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Thorn in the Flesh» σε επιμέλεια του Dieter Buchhart. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 στον εκθεσιακό χώρο της Συλλογής Οικονόμου στην Αθήνα.
Μαθήματα φωτογραφίας από τον Ανδρέα Κατσικούδη στο Cinemarian
Τον Οκτώβριο 2014 ξεκινούν μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους, με τον Ανδρέα Κατσικούδη στο Cinemarian. Θα γίνει συνάντηση γνωριμίας κι εγγραφών την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014.
eXploding: η τέταρτη έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, το πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα. Εννέα εικαστικοί της γενιάς του ΄80, δάσκαλοι και διεθνείς προσωπικότητες παρουσιάζουν την οπτική ...