Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

κτερισματα

Ο κρατήρας της μάχης εκτίθεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Για πρώτη φορά από την ημέρα της ανακάλυψής του –πριν από 140 χρόνια- θα εκτεθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ο κρατήρας της μάχης, μαζί με ένα από τα χρυσά κύπελλα που είχε στο εσωτερικό του.
Σπασμένο Βλέμμα: Αναδρομική έκθεση φωτογραφίας του Μισέλ Φάις
Η αναδρομική έκθεση φωτογραφίας του Μισέλ Φάις “Σπασμένο βλέμμα” (1996-2016) φιλοξενείται στην γκαλερί του βιβλιοπωλείου Πλειάδες έως 27 Φεβρουαρίου 2016.
Σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα στην Πύλο
Μια σπουδαία ανακάλυψη έφερε στο φως η σκαπάνη του Jack L. Davis και της Sharon R. Stocker, από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati, στην Πελοπόννησο.
Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια στο Φεστιβάλ Δράμας
Τα Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια με παρουσιαστή τον συγγραφέα-δημοσιογράφο Παύλο Μεθενίτη, δίνουν και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού με τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
οικείο θρόισμα απουσίας: Εικαστικές συνθέσεις της Μαρίας Αϊραμ στον Ι.Ο.Χανίων
Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 εγκαινιάζεται η έκθεση εικαστικών συνθέσεων της Μαρίας Αϊραμ με τίτλο «οικείο θρόισμα απουσίας» στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.
Μεταφορά κτιρίου Μυκηναϊκού οικισμού από ανασκαφή στον Πλαταμώνα Πιερίας
Μεταφέρεται σήμερα, προκειμένου να αναδειχθεί, στο θεματικό πάρκο Λειβήθρων, αψιδωτό κτίριο που αποκαλύφθηκε στον Πλαταμώνα Πιερίας σε ανασκαφή Μυκηναϊκού νεκροταφείου και οικισμού.
Έρως Ανίκατε: Έκθεση της Ελευθερίας Τζίτζη – Νικολαϊδου στη γκαλερί Art Zone 42
Η γκαλερί Art Zone 42 εγκαινιάζει την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 την πέμπτη ατομική έκθεση της εικαστικού Ελευθερίας Τζίτζη - Νικολαϊδου με τίτλο ‘Ερως Ανίκατε’, η οποία περιλαμβάνει νέες δημιουργίες από μπρούντζο, αλπακά, χαλκό και ασήμι.
Έκθεση: Νέο Ερείπιο - Δρώντας στον Χαμένο Χώρο, του Χάρη Κοντοσφύρη
Κατεβαίνοντας τα σκαλιά στη γκαλερί Ζουμπουλάκη, στην πλατεία Κολωνακίου, μια έκπληξη περιμένει, τόσο τον προετοιμασμένο, όσο και τον ανυποψίαστο επισκέπτη. Μια φιλόδοξη εγκατάσταση του Χάρη Κοντοσφύρη, και των συνεργατών του, ένα αλληγορικό συνονθύλευμα από τσιμεντένια γλυπτά, που ...
La petite mort του Μισέλ Φάις στο Θέατρο Τέχνης Κάρλος Κουν
Στο πλαίσιο των «8 Σύγχρονων Ελληνικών Έργων» το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 3 Φεβρουαρίου, το έργο του Μισέλ Φάις, La petite mort.
«Reframing nature»: Έκθεση Έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου
Η αίθουσα τέχνης εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου έχει καθιερώσει από το 2011 την ανάθεση επιμέλειας ομαδικών εκθέσεων σε συνεργαζόμενους καλλιτέχνες.
Μουσική βραδιά με τη Μάρθα Φριντζήλα, στον χώρο Τέχνης “24”
Ο χώρος Τέχνης “24” και “Η Άλλη Αρκαδία”, θα φιλοξενήσει μια μουσική βραδιά με τη γνωστή σκηνοθέτιδα και ερμηνεύτρια Μάρθα Φριντζήλα, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, στις 20.30.
Η Όλια Λαζαρίδου και η Αλεξία Καλτσίκη διαβάζουν τα «Κτερίσματα» του Μ. Φάις
Η Όλια Λαζαρίδου και η Αλεξία Καλτσίκη, θα διαβάσουν αποσπάσματα από το τελευταίο μυθιστόρημα του Μισέλ Φάις «Κτερίσματα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Έκθεση Κτερίσματα: Παράλληλες εκδηλώσεις
Ο Χώρος Τέχνης “24”, όπου και φιλοξενείται η έκθεση των Καλλιόπης Ασαργιωτάκη και Τάσου Μαντζαβίνου αλλά και ασπρόμαυρων φωτογραφιών του συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου Μισέλ Φάις, πραγματοποιεί από κοινού με την «Άλλη Αρκαδία» παράλληλες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
Διάλογοι µε τον Χρόνο: Η έκθεση του Κρις Γιανάκου στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου
Το Διεθνές Συµβούλιο Μουσείων (ICOM) προκειμένου να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ηµέρα Μουσείων.
Κτερίσματα: Έκθεση στο χώρο Τέχνης 24
Ο Χώρος Τέχνης «24» και «Η άλλη Αρκαδία» διοργανώνουν την έκθεση με τίτλο “Κτερίσματα” που περιλαμβάνει έργα της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη, του Τάσου Μαντζαβίνου και φωτογραφίες του Μισέλ Φάις.
Κτερίσματα: Πολυσυλλεκτική έκθεση, στο Χώρο Τέχνης 24
Ο Χώρος Τέχνης «24» και το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» σας προσκαλούν στην έκθεση «Κτερίσματα» με έργα της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη, του Τάσου Μαντζαβίνου και φωτογραφίες του Μισέλ Φάις.
Κτερίσματα - Μισέλ Φάις: Παρουσίαση στο Free Thinking Zone
Το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Μισέλ Φάις μ...
Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει τη νέα αρχαιολογική έκθεση με τίτλο… … «Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της Ισ
Κτερίσματα - Μισέλ Φάις
Οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Μισέλ Φάις με τίτλο «Κτερίσματα», που αποτελεί μια παραβατική μυθιστορία… &...
Κτερίσματα του Μισέλ Φάις: Παρουσίαση στην Άλλη Αρκαδία
Το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Μισέλ Φάις …
Μουσείο Μπενάκη: Θέατρο Σημείο - Νίκος Διαμαντής - Μουσείο ανθρώπινης συμπεριφοράς
Η θεατρική εγκατάσταση Μουσείο ανθρώπινης συμπεριφοράς, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, χρησιμοποιεί τους χώρους … του ...
Μουσείο Μπενάκη-Πωλητήριο: Δημήτρης Νικολαΐδης - Με αφορμή τα κτερίσματα
Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς συνέδεσε το όνομά του &helli...
Θυμίζει κάτι.. από Αρχαία Ελλάδα
Σ’ ένα συνοπτικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο μέσα από 142 αρχαία αντικείμενα, προσκαλεί τον επισκέπτη η μόνιμη έκθεση Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχ