Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

γαλανοπουλου

Πρόγραμμα ξεναγήσεων Ιανουαρίου - Μαρτίου από τον Δήμο Αθηναίων
Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, επιστρέφει για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2017 και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά.
Τα συναρπαστικά καλλιτεχνικά projects του MIRfestival 2016
Απρόσμενο, ασυνήθιστο και με επαναστατική διάθεση, το MIRfestival 2016 προσγειώνεται για πέμπτη φορά στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί του συναρπαστικά καλλιτεχνικά πρότζεκτ, τα οποία ρίχνουν το καθένα το δικό του, διαφορετικό φως στο ζήτημα της ουτοπίας.
MIRfestival 2016: Περιπετειώδες, συναρπαστικό, επαναστατικό, ευρηματικό
Το 5ο MIRfestival σύγχρονης τέχνης, προσκαλεί το κοινό της Αθήνας σε ασυνήθιστους αλλά και σε ιστορικούς χώρους, να ανακαλύψει την πιο σύγχρονη πλευρά του ζωντανού θεάματος, να συναντήσει καλλιτέχνες με όραμα και με προτάσεις, να δει, να ακούσει, να σκεφτεί και κυρίως να συμμετάσχει στη γιορτή.
Αφέντης και υπηρέτης - Λέων Τολστόι
Από τις εκδόσεις Ροές και στη σειρά microMEGA / Λογοτεχνία κυκλοφορεί το βιβλίο του Λέων Τολστόι, Αφέντης και υπηρέτης σε μετάφραση Σταυρούλας Αργυροπούλου και σε επιμέλεια-επίμετρο Βιργινίας Γαλανοπούλου.
Η Στέγη ταξιδεύει το καλοκαίρι στο εξωτερικό
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της, με την υποστήριξη της περιοδείας παραστάσεών της.
Απονεμήθηκαν τα Βραβεία του Αναγνώστη για το 2016
Απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.
«Τα νερά του μετανάστη» και «Ηρωικές έξοδοι» στο Open Stage της Πειραματικής Σκηνής
Η Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του Open Stage, την performance «Τα νερά του μετανάστη», του Ζαφείρη Νικήτα, και το ιδιότυπο ντοκιμαντέρ «Ηρωικές έξοδοι», της Χριστιάνας Γαλανοπούλου.
Μία βραδιά προς τιμήν του Ανδρέα Μπέλλη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 διοργανώνει βραδιά αφιερωμένη στον Ανδρέα Μπέλλη, συνεργάτη του Μιχάλη Κακογιάννη στην ταινία Γλυκειά Πατρίδα, ως Διευθυντής Φωτογραφίας, και τη θεατρική παράσταση με το έργο Ναν του Άλαν Εϊκμπορν (1990) ως Σχεδιαστής Φωτισμών Θεάτρου.
Ύπνος project από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί εντός και εκτός Στέγης το Ύπνος Project (Hypnos Project), από τις 18 Απριλίου έως τις 19 Ιουνίου 2016.
3ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μας προσκαλεί για τρίτη χρονιά στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, στις 23 και 24 Μαρτίου, όπου θα δούμε τη δουλειά της Ευαγγελίας Κολύρα, του Χάρη Κούσιου και της Ιωάννας Αγγελοπούλου.
Η Σονάτα του Κρόυτσερ - Λέων Τολστόι: Κριτική βιβλίου
Ο Λέων Τολστόι είχε γράψει στα ημερολόγιά του: «Για να μπορέσει κανένας να πλησιάσει το Θεό, πρέπει να ναι εντελώς μόνος». «Το πιο αξιοσημείωτο συμβάν της ζωής του ανθρώπου είναι η στιγμή που παίρνει συνείδηση του εαυτού του.
Ο λευκός αετός - Νικολάι Λεσκόφ
Από τις εκδόσεις Ροές, και στη σειρά «MicroMEGA / Λογοτεχνία», κυκλοφόρησε το βιβλίο Ο λευκός αετός του Νικολάι Λεσκόφ σε μετάφραση-επίμετρο της Βιργινίας Γαλανοπούλου.
Process, της Dora Sulženko Hoštová στο φεστιβάλ Transitions 3 της Στέγης
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Transitions 3 την παράσταση χορού Process, της Dora Sulženko Hoštová.
Melodrama της Eszter Salamon στο φεστιβαλ Transitions 3 της Στέγης

Το φεστιβαλ Transitions 3 της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει το έργο της Eszter Salamon, με τίτλο Melodrama.
Clouds, από την Handa Gote Research & Development στο πλαίσιο του Τransitions 3 στη Στέγη
To Clouds από την Handa Gote Research & Development θα παιχτεί για 2 μόνο παραστάσεις 21 και 22 Νοεμβρίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης στο πλαίσιο του Τransitions 3.
Ο μαύρος μοναχός - Άντον Τσέχοφ: Κριτική βιβλίου
«Το μεγαλύτερο θαύμα απ’όλα είναι ο άνθρωπος, κι εμείς δεν θα κουραστούμε ποτέ να τον μελετούμε»… «σκοπός της ζωής είναι η ίδια η ζωή» γράφει ο Τσέχοφ σε μία επιστολή το 1892, χρονιά κατά την οποία εκδίδει ένα άλλο του μεγαλειώδες διήγημα, τον Θάλαμο αρ.6.
Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι εδώ!
Ξεκινάει το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.
Το παραθυράκι του Ιούδα - Τζον Ντίξον Καρ σ
Από τις εκδόσεις Τόπος κυκλοφορεί το βιβλίο, Το παραθυράκι του Ιούδα του Τζον Ντίξον Καρ σε μετάφραση του Νεοκλή Γαλανόπουλου
Domino από την ομάδα Vasistas στο Θέατρο Ροές
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται την ομάδα Vasistas και την Αργυρώ Χιώτη, παρουσιάζοντας φέτος στο Θέατρο Ροές το έργο Domino.
Το Rēs Ratio Network με 4 θεατρικές παραγωγές στο Θέατρο Ροές
Το Rēs Ratio Network είναι ένα δίκτυο καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε το 2014, ώστε να ελκύσει δημιουργούς με κοινή αφετηρία την έρευνα στην παραγωγή έργων παραστασιακής τέχνης και σκηνικής γραφής.
Αίματα, από την Ομάδα Vasistas στο 50o Φεστιβάλ Δημητρίων
Το 50α Δημήτρια φιλοξενούν την ομάδα Vasistas και το έργο του Ευθύμη Φιλίππου, Αίματα, για δύο παραστάσεις στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2015, στο Θέατρο Αυλαία.
Η Στέγη ταξιδεύει με ελληνικές παραγωγές εκτός συνόρων
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση έχοντας από τη δημιουργία της ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, περισσότερες από 15 ελληνικές παραγωγές θεάτρου, χορού ...
Έκθεση - Εικαστικός Περίπατος στην Κίμωλο
“Ένα κτήριο, τρία γλυπτά και ένα ντοκιμαντέρ” αποτελούν τα “σημεία εκκίνησης” για τη δημιουργία εικαστικών έργων που θα παρουσιαστούν μέχρι 31 Αυγούστου 2015 σε μη-εκθεσιακούς χώρους σε παραλληλία με τη καθημερινή ζωή στο χωριό της Κιμώλου.
Το Rēs Ratio Network στο Θέατρο Ροές: Πρόγραμμα 2015-16
Το δίκτυο καλλιτεχνών Rēs Ratio Network παρουσιάζει στο Θέατρο Ροές το πρόγραμμα για τη περίοδο 2015-16.