Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

ελληνισμος

Παρουσίαση του βιβλίου "Αλλόκοτος Ελληνισμός" του Νικήτα Σινιόσογλου
Οι εκδόσεις Κίχλη και Ο Μωβ Σκίουρος σας προσκαλούν στις 17 Φεβρουρίου 2017 για την παρουσίαση του βιβλίου του Νικήτα Σινιόσογλου "Αλλόκοτος Ελληνισμός"
Αντίδωρο Ιστορίας - Δημήτρης Μαυραειδόπουλος
Οι Εκδόσεις «Μένανδρος» προχώρησαν στην κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου με τίτλο «Αντίδωρο Ιστορίας» του οποίου συγγραφέας είναι ο Δημήτρης Μαυραειδόπουλος, επιτυχημένος συγγραφέας και αρθρογράφος.
Αλλόκοτος Ελληνισμός - Νικήτας Σινιόσογλου
Από τις εκδόσεις Κίχλη κυκλοφορεί το βιβλίο Αλλόκοτος Ελληνισμός. Δοκίμιο για την οριακή εμπειρία των ιδεών του Νικήτα Σινιόσογλου.
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη: Εκπαιδευτικά προγράμματα Νοεμβρίου 2016
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους μας περιμένουν τον Νοέμβριο 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.
 Αόριστη Ελλάδα - Χρήστος Γιανναράς
Επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός το βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά, «Αόριστη Ελλάδα. Κονσέρτο για δυο αποδημίες», η πρώτη έκδοση του οποίου έγινε το 1995.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Οκτωβρίου 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεκινούν τον μήνα Οκτώβριο 2016.
Τo ΚΘΒΕ στο  πρόγραμμα act4Greece της Εθνικής Τράπεζας
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επιλέχθηκε και θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα act4Greece της Εθνικής Τράπεζας!
Ο Κωστής Αβυσσινός στην Αυλή των Νεραϊδοθαυμάτων
Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016, στις 21:00, στη σκηνή της Αυλής των Νεραϊδοθαυμάτων, στα Κοντόπουλα Κεραμειών θα απολαύσουμε τον Κωστή Αβυσσινό.
Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό: Μια ελληνική παράσταση στο Λονδίνο
Η Στέλλα Μιχαήλ με τη παιδική σκηνή “Αερόπλοιο” προσγειώνεται το Σάββατο, στις 4 Ιουνίου στην ANDIPA GALLERY του Λονδίνου με την παράσταση “Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό” του Νίκου Καμτσή.
Ο Αλέκος Αλαβάνος στις Συναντήσεις Κορυφής του Ιανού
Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συναντήσεις Κορυφής στο café του ΙΑΝΟΥ», ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει με τον Αλέκο Αλαβάνο με θέμα: "Η Ιστορική εμπειρία της Αριστεράς στην Ελλάδα - Η περίπτωση του Σύριζα"
Η Στέλλα Μιχαήλ και το Αερόπλοιο στην Andira Gallery του Λονδίνου
Η θεατρολόγος - ηθοποιός Στέλλα Μιχαήλ με τη παιδική σκηνή “Αερόπλοιο” θα κάνει ένα μαγικό και παραμυθένιο ταξίδι στον φιλόξενο χώρο της ANDIPA GALLERY του Λονδίνου.
Ο Στάθης Σταυρόπουλος και η Μαριάννα Κορομηλά στον Ιανό
Συναντήσεις κορυφής στο cafe του Ιανού την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, με τον Στάθη Σταυρόπουλο και την Μαριάννα Κορομηλά.
Η Οργή του Ανδρέα! - Δήμητρα A. Παπανδρέου
Από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο Η Οργή του Ανδρέα! της Δήμητρας A. Παπανδρέου
Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία - Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος
Από τις εκδόσεις Αρχονταρίκι κυκλοφορεί το βιβλίο, Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία. Το δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας (1914-1922): Ιστορικό μυθιστόρημα του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Προμήθεια 2015: Τιμητική εκδήλωση στον Άγγελο Σικελιανό
Η έναρξη των εκδηλώσεων ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2015 θα γίνει με ένα αφιέρωμα στον μεγάλο λυρικό ποιητή και ιδρυτή των Δελφικών Γιορτών, τον Άγγελο Σικελιανό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, ώρα 20:00, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου/Ολύμπου.
Συναντήσεις Κορυφής: 50 χρόνια από τα Ιουλιανά του 65’, με τον Θεόδωρο Ζιάκα στο Café του Ιανού
H τελευταία Συνάντηση Κορυφής στο CAFÉ του ΙΑΝΟΥ με τον Γιώργο Καραμπελιά για αυτή την περίοδο, θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 με θέμα "50 χρόνια από τα Ιουλιανά του 65’. Από τον εκσυγχρονισμό της παράδοσης στον παρασιτικό εκσυγχρονισμό" και συνομιλητή τον Θεόδωρο Ζιάκα.
Διάλεξη της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ: Το Βυζάντιο στην εποχή του Δάντη
Διάλεξη της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ με θέμα Το Βυζάντιο στην εποχή του Δάντη την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015
Το νέο, σύγχρονο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης
«Θύλακας της νεότερης ιστορίας το νέο, σύγχρονο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης» δήλωσε ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης μετά την επίσκεψη στο έργο αποκατάστασης των ιστορικών κτιρίων στην Πλάκα.
Δημήτρης Λάγιος – Αφιέρωμα στην μνήμη του
Ο Δημήτρης Λάγιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ζάκυνθο, τόπο που αγάπησε βαθιά. Επηρεάστηκε παιδί ακόμα, από την πνευματικότητα και τη μουσική παράδοσή της. Παράδοση που ερεύνησε σε όλη του τη ζωή και αποτύπωσε με ενδιαφέροντα τρόπο στο έργο του. Ο πατέρας του τραγουδούσε ψαλμούς στην ...
Εκπνοές - Γιάννης Αντιόχου: Κριτική βιβλίου
«Να τολμάτε να ζητάτε όνειρα από τον ύπνο σας», γράφει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αντιόχου στη συλλογή του «Εκπνοές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος και μέσα σ’ αυτό το στίχο συνοψίζεται όλος ο ποιητικός παλμός της νέας ποιητικής του ιδέας και μας προτρέπει να αναλογιστούμε τη δύναμη ...
Προσεχείς εκδόσεις από το Μεταίχμιο
Πολλά και σημαντικά βιβλία θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το πρώτο εξάμηνο του 2015, έως τον Ιούνιο. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα βιβλία και τους συγγραφείς τους (κριτικές, συνεντεύξεις, βίντεο) στο σχετικό συνημμένο αρχείο
Το Πάτημα του Έλληνα - Ελένη Σβορώνου
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου με τίτλο Το Πάτημα του Έλληνα
Ο Βουρκόλακας του Αργύρη Εφταλιώτη στο Θέατρο Αποθήκη
Το μοναδικό θεατρικό έργο του Αργύρη Εφταλιώτη, ο Βουρκόλακας, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 στο Θέατρο Αποθήκη, 120 χρόνια μετά τη συγγραφή του (1894) σε μια σύγχρονη παράσταση που συνομιλεί με την παράδοση με μοναδικό τρόπο.
Συναντήσεις κορυφής: Ο Νίκος Κοτζιάς στο café του Ιανού
Μία μέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον καθηγητή και συγγραφέα Νίκο Κοτζιά για τις γεωπολιτικές διαστάσεις της ελληνικής κρίσης, στο café του Ιανού.