Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

βελτσος

Οι απέναντι - Σόνια Ζαχαράτου
Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πολύτροπον το νέο βιβλίο της Σόνιας Ζαχαράτου με τίτλο, Οι απέναντι. Είκοσι τρεις συνεντεύξεις και μία συζήτηση.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Πρόγραμμα 2016 - 2017
Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν υποδέχεται την νέα σεζόν 2016- 2017 με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πλούσιο πρόγραμμα, έχοντας οδηγό τον Γιάννη Σκαρίμπα και σύνθημα τον στίχο «έως ότου -φως μου- βγούμε από την τρικυμία αυτού του κόσμου» από την Φαντασία του.
Σχέδιο για Ηλέκτρα - Σχέδιο για Ιφιγένεια, του Γιώργου Βέλτσου στο Θέατρο Τ
Δύο Σχέδια του Γιώργου Βέλτσου με πρόφαση την Ηλέκτρα, την Ιφιγένεια και τον Ορέστη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη παρουσιάζει το Θέατρο Τ από 28 έως 31 Μαΐου 2015.
Σχέδιο για Ηλέκτρα - Σχέδιο για Ιφιγένεια, του Γιώργου Βέλτσου στο Θέατρο οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής
Το Θέατρο οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής παρουσιαζει μία παράσταση βασισμένη σε δύο έργα σχέδια του Γιώργου Βελτσου, με τίτλο Σχέδιο για Ηλέκτρα - Σχέδιο για Ιφιγένεια / δεύτερο σχεδίασμα, από τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015.
Μάγκντα Γκαίμπελς - Γιώργος Βέλτσος
Στο νέο θεατρικό έργο του Γιώργου Βέλτσου, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Άγρα, πρωταγωνιστεί η Μάγκντα Γκαίμπελς, η γυναίκα του διαβόητου υπουργού προπαγάνδας του Χίτλερ Γιόζεφ Γκαίμπελς, εξιδανικευμένο πρότυπο συζύγου και μητέρας στη ναζιστική Γερμανία, που σκότωσε τα έξι παιδιά της ...
Βέλτσος – Μαρμαρινός – Δημητριάδης – Βούρος συζητούν με το κοινό για την «Αυτοκρατορία» (I Have your Data)
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, μετά το πέρας της παράστασης «Αυτοκρατορία» (I Have your Data) που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η Αυτοκρατορία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Νέα ημερομηνία πρεμιέρας
Το ιδανικό «πέρασμα από το φως στο πρώτο σκοτάδι» επιβάλλει τη μικρή μετάθεση της προγραμματισμένης και πολυαναμενόμενης πρεμιέρας της Αυτοκρατορίας (I have your data) για την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 στις 16.00.
Η Αυτοκρατορία (I Have your Data) από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Γιώργου Βέλτσου, Η Αυτοκρατορία, από την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η Αυτοκρατορία του Γιώργου Βέλτσου από το Κ.Θ.Β.Ε και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν, σε συμπαραγωγή, το έργο του Γιώργου Βέλτσου «Η Αυτοκρατορία» (I Have your Data), σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.
Τέχνη και Τρέλα: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (Ε.Μ.Π.Ε.) και ο Δήμος της Αθήνας (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) οργανώνουν την εκδήλωση Τέχνη και Τρέλα, από τις 6 έως τις 25 Οκτωβρίου 2014.
Τέχνη και Τρέλα: εκθέσεις και εκδηλώσεις στην Αθήνα
Η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (Ε.Μ.Π.Ε.) και ο Δήμος της Αθήνας (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) οργανώνουν την εκδήλωση Τέχνη και Τρέλα, από τις 6 έως τις 25 Οκτωβρίου 2014.
Σχέδιο για Ηλέκτρα - Σχέδιο για Ιφιγένεια / Πρώτο Σχεδίασμα, του Γιώργου Βέλτσου στο «Φουγάρο»
Το Φουγάρο παρουσιάζει δύο ΣΧΕΔΙΑ του Γιώργου Βέλτσου με πρόφαση την Ηλέκτρα, την Ιφιγένεια, τον Ορέστη σε έξι παραστάσεις (4, 5, 6 και 11, 12, 13 Ιουλίου, στις 21.30)στη Βιβλιοθήκη Ανθός.
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Καλλιτεχνικός προγραμματισμός 2014 - 2015
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του για την ερχόμενη θεατρική περίοδο 2014 - 2015.
Σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας: Το θέατρο από το '60 μέχρι σήμερα: συνέδριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Το Γαλλικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία παρουσιάζει το συνέδριο Σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας: Το θέατρο από το '60 μέχρι σήμερα, στις 8, 9 και 10 Μαϊου 2014.
Αυτοκρατορία - Γιώργος Βέλτσος
Από τις Εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το βιβλίο του Γιώργου Βέλτσου, με τίτλο Αυτοκρατορία
Χωρίς δεκάρα στο Θέατρο Άλμα
Η Καλλιτεχνική Εταιρεία “Ομήρου Παράφωνοι” παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο "Χωρίς δεκάρα", σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Καζαντζάκη, κάθε Παρασκευή στις 20.00.
Αφιέρωμα στο Δημήτρη Δημητριάδη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Ο πιο σημαντικός σύγχρονος Έλληνας θεατρικός συγγραφέας έρχεται στη Στέγη. Ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Δημητριάδη, που συστήνει στο κοινό τα λιγότερο γνωστά του έργα. Σημαντικοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί αναδεικνύουν των πλούτο του έργου του.
Γιώργου Βέλτσου, «Η φωνή» σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη στη μικρή σκηνή της Στέγης
Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει το μονόπρακτο του Γιώργου Βέλτσου, «Η Φωνή» σε σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη.
PassPort: Ένας νέος πολυχώρος ξεκινά δυναμικά
Ένας νέος πολυχώρος στον Πειραιά που ακούει στο όνομα PassPort θα μας κρατάει συντροφιά τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται …...
Megaron Plus 2011-2012: Με την Ελλάδα στο επίκεντρο
To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσίασε το πρόγραμμα του Megaron Plus, ενός φόρουμ ιδεών που εδώ και χρόνια αποτελεί ένα πεδίο ανταλλαγή...
Από Μηχανής Θέατρο: Θεατρική περίοδος 2011-2012
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ), τη θεατρική περίοδο 2011-2012 συνεχίζει παρουσιάζοντας ένα συνεχώς εξελισσόμενο ρεπερτόριο που … έχει μι...
Ιστορία των Μεταμορφώσεων: Ολοκλήρωση 1ου κύκλου παραστάσεων
Ολοκληρώνεται ο 1ος κύκλος των παραστάσεων της Ρούλας Πατεράκη που παρουσιάζεται από την Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί σε συνεργασία με το
Ιώβ, μία αυτοβιογραφία
Ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης με τη συνδρομή γνωστών ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών (Γ. Βέλτσος, Γ. Κουμεντάκης, Γ. Μεντζικώφ, Ε. Ντεκώ) και μία ομάδα δεκαπέ