Οι Roman Gomez Trio συναντούν τη Martha Moreleón για μία συναυλία στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων “Φοίβος Ανωγειάκης”.
 

Tο ποιοτικό μουσικό σχήμα από τη Λατινική Αμερική θα περιλάβει στο ρεπερτόριο του κυρίως τραγούδια διασκευές από τη Misa Criolla του Ariel Ramírez καθώς και άλλα τραγούδια της Λατινικής Αμερικής εμπνευσμένα από το θρησκευτικό συναίσθημα αλλά και από κοινωνικά θέματα όπως τα τραγούδια του κινήματος του Nuevo Canto.

Ο πολυοργανίστας μουσικός Roman Gomez στο πιάνο, κιθάρα και μπαντονεόν, ο Demian Gomez στα ντραμς – κρουστά και ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσσο με special guest την σημαντική Martha Moreleón (που έχει τραγουδήσει στη δισκογραφία την Misa Criolla δίπλα στο Γιώργο Νταλάρα).

Η Μάρθα Μορελεόν γεννήθηκε στην πόλη του Μεξικού (Μεξικό). Σπούδασε κλασσικό τραγούδι με τον Χοσέ Πουλίδο στο Ανώτατο Εθνικό Ωδείο του Μεξικού καθώς επίσης και δραματική τέχνη στο Αctors Studio Dimitrios Sarras στην ίδια πόλη. Πήρε το πρώτο βραβείο ως ηθοποιός, στο Φέστιβαλ του Θεάτρου Νέων της πόλης του Μεξικού, με το έργο ‘El Atentado’ του Jorge Ibargüengoitia.

Παράλληλα με το θέατρο, συμμετείχε στα παραδοσιακά συγκροτήματα: Citlali, Los Folkloristas, (το σημαντικότερο στο είδος του στη Λατινική Αμερική), Papalote και Raza de Cobre . Ηχογράφησε δίσκους με τα δύο τελευταία.

Έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες και έχει λάβει μέρος σε σημαντικά φεστιβάλ: στο Μεξικό, στην Κούβα, στις ΗΠΑ, στη Δανία, στη Γαλλία και στην Κύπρο αντιπροσωπεύοντας το Μεξικό.

Ανέκαθεν ενδιαφερόταν για την προώθηση της παραδοσιακής μουσικής και του νέου τραγουδιού (canto nuevo) της Λατινικής Αμερικής, της βραζιλιάνικη μουσικής, όπως επίσης και για την διάδοση του ελληνικού τραγουδιού στη πατρίδα της.
 
Ζει εδώ και χρόνια  στην Ελλάδα- την οποία θεωρεί δεύτερη πατρίδα της-συνεργαζόμενη με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες. Συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς της λάτιν σκηνής ( σε μικρές μουσικές σκηνές, σε συναυλίες και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως την τελετή της έναρξης του καρναβαλιού της Πάτρας του 2001.)

Με τον Γιώργο Νταλάρα έχει συνεργαστεί στους δίσκους Latin, Χωρίς Σύνορα (με τους Apurimac) και στη παρουσίαση και ήχογράφηση του έργου  Misa Criolla του αργεντινού συνθέτη Αριέλ Ραμίρες υπό την διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου (έργο που παρουσιάστηκε :το 1989 στο Παλλάς. Το 1996 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Βερολίνο με τη Χορωδία της Όπερας του Βερολίνου.  Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου του 2001,στο  Ηρώδειο με την Εmma Shapplin, υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ και στις 18 και 19 Ιανουαρίου του 2002, στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θ. και την χορωδία Fons musicalis,υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα.

Απo το 2002 διδάσκει φωνητική έκφραση και παραδίδει σεμινάρια. Συνεργάζεται με διάφορους σκηνοθέτες, σαν actors coach. Το 2006, ανέβασε ένα θεατρικό έργο με θέμα τη ζωή της μεξικάνας ζωγράφο, Frida Kahlo, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τον Ιανουάριο του 2007 η Misa Criolla ξαναπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Μάρθα Μορελεών ξαναεμφανίστηκε στο πλευρό του Γιώργου Νταλάρα. Η συναυλία έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εκτός από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, έχει συμμετάσχει και σε πολλές δισκογραφικές δουλειές.

Ο Roman Gomez ήρθε στην Αθήνα από το Buenos Aires της Αργεντινής τον Σεπτέμβριο του 2008 για μόνιμη εγκατάσταση. Έχει συνεργασθεί με μουσικούς σε πολλές χώρες, όπως Γαλλία, Ισπανία, Λετονία, Γερμανία, Ιταλία κ.ά. Για να αναφερθούμε μόνον στην Ιταλία, έχει συνεργασθεί με τους Lucio Dalla, Eduardo de Angelis, Lisa, Teatro del Sol, Daniele Sepe, Tony Esposito, Accademia di Santa Cecilia. Έχει εμφανισθεί παίζοντας tango σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη. Έχει επίσης δώσει tango master classes στη Ρώμη και στη Νάπολη.
 
Στην Ελλάδα έχει συνεργασθεί με τον Μάριο Στρόφαλη, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Natalia Petsalis, τον Φίλιππο Πλιάτσικα, την Αρλέτα κ.α. Έχοντας κλασική παιδεία, έχει εμφανισθεί στη χώρα μας και σε κλασικό ρεπερτόριο (Δημοτική Πινακοθήκη, Πινακοθήκη Πειραιώς, Παρνασσός, Ατενέουμ), αλλά και στην ΕΡΤ, το Half Note, το θέατρο Κάππα.
 
Η tango μουσική του αγκαλιάζει στοιχεία της αργεντίνικης μουσικής και της λατινο-αμερικάνικης φολκλόρ μουσικής, ενώ υιοθετεί ελεύθερα στυλιστικά στοιχεία της jazz. Στους αυτοσχεδιασμούς του και τις συνθέσεις του κατέχει ένα μοναδικό δημιουργικό μίγμα της μουσικής tango και της σύγχρονης κλασικής μουσικής, κοντά στο στυλ των Claude Debussy, Gerswhin και Bella Bartok.
 
Εκτός από ένας εξαιρετικός σολίστας (παίζει πιάνο, μπαντονεόν, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα), είναι και ένας εξαιρετικός συνθέτης και ενορχηστρωτής. Αλλά το tango και η αργεντίνικη φολκλόρ μουσική δεν είναι τα μόνα είδη της επιδεξιότητάς του. Εχει λάβει μέρος στο Jazz Festival στην Πρέβεζα και στο European Jazz Festival στην Τεχνόπολη καθώς και έχει δώσει συναυλίες στη Ρώμη, Νάπολη, Κύπρο, Ρόδο και στο Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη.

Ο Demian Gomez είναι Αργεντίνος καλλιτέχνης γεννημένος το 1977 στο Buenos Aires. Ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης που προέρχεται από μια οικογένεια με μουσική παράδοση στην παραδοσιακή μουσική και στο tango. Απόφοιτος του καλλιτεχνικού σχολείου Centro Polivalente de Arte de San Isidro, ξεκίνησε την καριέρα του ως μουσικός το 1996 με την περιοδεία σε όλη την Ισπανία και την Βραζιλία με αργεντίνικα φολκ μπαλέτα (Ballet de Arte Folklorico Argentino και Ballet Salta). Στην πορεία συνεργάστηκε με την Sara Montiel, Escencia Gitana, Baltomero Cadiz και πολλούς άλλους διακεκριμένους καλλιτέχνες στο διεθνές χώρο του Flamenco παίζοντας cajon και κρουστά.

Eίχε δημιουργήσει στην Αργεντινή δικά του ροκ συγκροτήματα συνθέτοντας και παίζοντας drums μέχρι το 2005 όταν ταξίδεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να παίζει λάτιν μουσική. Παράλληλα, από το 2005 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί και συμμετάσχει σε δίσκους των Yanet Kapuya, Φίλλιπο Πλιάτσικα, Γιάννη Αρζομάνογλου, Μάρτα Μορελεόν, Κώστας Τζιάγουλας, Μάρθα Οικονομοπούλου και με συγκροτήματα όπως Ηχόδραση του Νίκου Τουλιάτου, Delos project, Eleysis, La Nuria κτλ σε διάφορα στυλ μουσικής όπως jazz, αφρικάνικη μουσική, ποπ, ροκ, λάτιν, tango κτλ. Από το 1998 μέχρι σήμερα, στην Αργεντινή και στην Ελλάδα, παρέδωσε και παραδίδει μαθήματα κρουστών, drums και cajon. Το 2011 – 2012 συμμετείχε ως μουσικοσυνθέτης σε ένα από τα μεγαλύτερα event στην Αργεντινή, στο αφιέρωμα στον Federico Garcia Lorca. Το 2009 είχε εκθέσει κάποια από τα έργα ζωγραφικής του στο Art Gallery στη Βούλα, ενώ το 2012 πραγματοποίησε την πρώτη του προσωπική έκθεση ζωγραφικής στον πολυχώρο Manyarte στο Buenos Aires εκθέτοντας τα έργα του κάτω από τους ήχους του συγκροτήματός του. Στον τύπο έχει παρουσιαστεί ως καλλιτέχνης σε περιοδικά “Caras”, Αργεντινή (ως μουσικός) και στο αφιέρωμα του περιοδικού “Jazz & Τζαζ” στους λατίνους καλλιτέχνες στην Ελλάδα (ως μουσικοσυνθέτης).

Ο Δημήτρης Τσεκούρας γεννήθηκε σχετικά πρόσφατα. Παίζει μουσική από την πρώτη μέρα. Μια μέρα, ανακάλυψε τους Led Zeppelin και συνειδητοποιήσε ότι αγαπά τη μουσική, γιατί κατάλαβε ότι υπάρχει το μπάσσο, και ότι το μπάσσο παίζεται από τον κύριο Jon Paul Jones. Όταν μεγάλωσε, βρήκε το μεγαλύτερο του αδερφάκι, το κοντραμπάσσο, και το πήρε αγκαλιά. Τον έμαθε να το οδηγεί ο Τάσος Κάζαγλης. Τον έβαλαν στην παρέα τους οι Εncardia και το τρίο του Χάρη Λαμπράκη που έγινε κουαρτέτο. Μετά, βρήκε τη Δανάη και έκαναν δύο μωρά. Τον Αντρέα και τη Μυρτιά. Είναι αγκαλιά με το κοντραμπάσσο μέχρι σήμερα, το ξαπλώνει στο συνοδηγό και πάνε μαζί παντού.