Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τη διημερίδα Riding the Greek Wave, η οποία θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με κεντρικό θέμα τις διεθνείς συμπαραγωγές και τη διανομή των Ελληνικών ταινιών.

Ο Ελληνικός κινηματογράφος, αποτελεί πλέον έναν από τους ελάχιστους τομείς, που με μηδαμινή στήριξη από την πολιτεία, συνεχίζει να φέρνει θετικά νέα και διακρίσεις από το εξωτερικό, καθιστώντας έτσι την εξωστρέφεια μονόδρομο, για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και ν’ αναπτυχθεί.

Το Riding the Greek Wave 2013, θα συγκεντρώσει και φέτος πλήθος σημαντικών προσκεκλημένων, με στόχο να γίνει ένα ετήσιο σημείο συνάντησης των Ελλήνων κινηματογραφιστών, με παράγοντες της διεθνούς κινηματογραφικής αγοράς:

Κατάρτιση:

Οι Jani Thiltges, διευθυντής προγράμματος του EAVE, Simon Perry, πρόεδρος του ACE και Nikolaj Nikitin, ιδρυτής και διευθυντής του SOFA, παρουσιάζουν προγράμματα κατάρτισης και δικτύωσης για ανερχόμενους και έμπειρους παραγωγούς και κινηματογραφικούς πωλητές.

Χρηματοδότηση:

Ο Roberto Olla εκτελεστικός διευθυντής του Eurimages, η Savina Neirotti, υπεύθυνη προγράμματος του Biennale College-Cinema, ο Holger Stern, commissioning editor του ZDF, κι ο Eric Garandeau, πρώην διευθυντής του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου, θ’ αναπτύξουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά κέντρα.

Συμπαραγωγές:

Ο Ed Guiney, της Element Pictures, ο Guillaume de Seille της Arizona Productions, ο Θανάσης Καραθάνος της Twentytwenty Vision και ο Titus Kreyenberg της Unafilm, θα μιλήσουν για τη συνεργασία τους με Έλληνες κινηματογραφιστές, καθώς και για τα μελλοντικά τους πλάνα σε σχέση με τη συμπαραγωγή Ελληνικών ταινιών.

Διανομή:

Η Emilie Georges της Memento Films International, η Kasia Karwan της Premium Films, η Marie Pierre Macia της MPM Film, και η Federica Tremolada, εκπρόσωπος του You Tube (Google) θα παραθέσουν τις προκλήσεις και δυνατότητες διείσδυσης της Ελληνικής ταινίας στην παγκόσμια αγορά.

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τρεις παράλληλες δράσεις:

1. Workshop “Treatment Lab & Pitching Training”, όπου έξι νέοι Έλληνες δημιουργοί θα επεξεργαστούν τα treatment των project τους και θα προετομάσουν το pitch των ιστοριών τους, την καθοδήγηση των Danny Takhar, Development executive της Element Pictures και Pavel Jech, Dean, FAMU.

2. Oμάδα εργασίας Eurimages. Ο Roberto Olla θα πραγματοποιήσει ένα κλειστό, ολιγομελές εργαστήριο νέων παραγωγών με θέμα την σύνταξη και υποβολή αίτησης στο Eurimages.

3. Ομάδα εργασίας You Tube. Η Federica Tremolada, θα δείξει σε μια κλειστή ομάδα νέων δημιουργών, τις δυνατότητες και τους τρόπους προώθησης των Καλών Τεχνών στο κοινό, μέσω του YouTube.