Την Πέμπτη 22 Ιουλίου εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης TAF (The Art Foundation), η έκθεση με τίτλο Reflections

στην οποία συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Χαράλαμπος Δερμάτης, Μπάμπης Καραλής, Λεωνίδας Καραμπίνης, Χάρης Κοντοσφύρης, Φάνης Ρουμανιάς, Αννέτα Σπανουδάκη, Ολυμπία Τοπτσίδου, Γιώργος Τσεριώνης, Νίκος Τσολάκογλου, Έφη Φουρίκη.

Από το μύθο του Νάρκισσου μέχρι σήμερα ο καθρέφτης ως αντικείμενο αντανακλά, προβάλλει, κολακεύει, σατιρίζει ή κατακερματίζει την εικόνα μας.

Το γεγονός ότι κανείς δε γνωρίζει τη μορφή του αν δεν την δει στον καθρέφτη γοήτευε πάντοτε τον άνθρωπο. Το παιδί σε ένα πρώιμο στάδιο αποκτά συνείδηση του εαυτού του μέσα από τη θέαση της εικόνας του στον καθρέφτη.

Η φευγαλέα αντανάκλαση στο στάσιμο νερό, στο γυαλισμένο μέταλλο ή στο χημικά επεξεργασμένο γυαλί συνδέεται τόσο με την αλήθεια, την πιστή απεικόνιση της «πραγματικότητας», όσο και με το ψεύδος, το «είδωλό» της.  

Η εικόνα στον καθρέφτη ως δείγμα των δυνατοτήτων και βιτρίνα των επιθυμιών; Είμαι έτσι όπως φαίνομαι στον καθρέφτη ή ο καθρέφτης, απλώς, μαρτυρά τη σχέση μου με την αυτοεικόνα μου, δηλαδή μια αυτόνομη διαδικασία αναμέτρησης με τον εαυτό; Οι άλλοι άνθρωποι, όμως, βλέπουν τα ίδια χαρακτηριστικά που εγώ αναγνωρίζω στην εικόνα της μορφής μου;

10 καλλιτέχνες σχεδιάζουν και υλοποιούν ισάριθμες εγκαταστάσεις στα δωμάτια του Taf προσπαθώντας να οδηγήσουν τον θεατή σε μία νέα βιωματική οπτική εμπειρία.

Την ίδια ημέρα εγκαινιάζεται και η έκθεση Εν Λευκώ. Πρόκειται για μια εγκατάσταση σε εξέλιξη που δημιουργείται από τους επισκέπτες. Βασίζεται στην ‘εν λευκώ’ παράδοση του χώρου και του λόγου σε όλους αυτούς που θα θελήσουν να συμμετέχουν. Όλοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα έργο-μήνυμα. Η σύλληψη της ιδέας  και ο σχεδιασμός είναι του Χαράλαμπου Δερμάτη.

Απομονωθείτε για λίγο ή για πολύ στα ειδικά κατασκευασμένα παραβάν της αίθουσας και αφήστε το δικό σας σημάδι σε ένα λευκό χαρτί. Ζωγραφίστε, γράψτε, ευχηθείτε, χλευάστε, αποθεώστε, καταδικάστε και καταθέστε τη δικιά σας εκδοχή-ψήφο όσες φορές θέλετε. Επώνυμα ή ανώνυμα.

Στο τέλος κάθε μέρας, οι φάκελοι θα ανοίγουν και τα προσωπικά σας «έργα» θα αναρτώνται στους τοίχους της gallery, δίπλα και ισάξια σε «έργα» γνωστών και αγνώστων.

Η συμμετοχή του κοινού στην εγκατάσταση διαμορφώνει ένα πεδίο διερεύνησης και παιχνιδιού σχηματίζοντας ένα έργο ανοιχτής δομής. Απώτερος σκοπός ενός τέτοιου δρώμενου είναι ο εκφραστικός διάλογος, η καταγραφή του σήμερα, η πολυφωνία αλλά και η μοναδικότητα. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς όρια. Εν λευκώ.