Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου

Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά  και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.
 
Σε κάθε συνάντηση σύγχρονοί μας ποιητές, αν και εκπρόσωποι διαφορετικών ηλικιακών «γενιών», κομίζουν τη δική τους ποιητική φωνή, με τις δυνατότητές τους, τις τάσεις και τις μεταξύ τους αποκλίσεις να ανοίγουν το διάλογο περί ποίησης. 

Προσκεκλημένοι Ποιητές:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΑΡΟΓΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΛΤΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΗ

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016 στο Βιβλιοπωλείο de Profundis των Εκδόσεων Γκοβόστη.

Συντονίζει ο ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥΠοιητής-Κριτικός Λογοτεχνίας
Γράμματα από την Κριμαία 1991 - Νίκου Κούνδουρου

Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.

Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά  και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.
 
Σε κάθε συνάντηση σύγχρονοί μας ποιητές, αν και εκπρόσωποι διαφορετικών ηλικιακών «γενιών», κομίζουν τη δική τους ποιητική φωνή, με τις δυνατότητές τους, τις τάσεις και τις μεταξύ τους αποκλίσεις να ανοίγουν το διάλογο περί ποίησης. Στις 11 Ιανουαρίου, στην πρώτη συνάντηση του 2016, διάβασαν ποιήματά τους οι ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΩΜΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ.
 
Στη συνέχεια οι ποιητές κλήθηκαν να τοποθετηθούν απέναντι σε ζητήματα θεματικής, θεματικών πυρήνων αλλά και ποιητικής μορφής, καθώς το κοινό παρατήρησε ότι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά έχουν σαφέστερο θέμα και πιο σφιχτή μορφή ενώ οι μικρότεροι ηλικιακά γράφουν περισσότερο σπαραγματικά χωρίς έναν εμφανώς προσδιορισμένο θεματικό πυρήνα. Οι ίδιοι οι ποιητές, αναφερόμενοι στη σύγχρονη ποίηση, την χαρακτήρισαν μάλλον ως συνθετική παλιότερων τάσεων και ρευμάτων και παραδέχτηκαν πως το κυνήγι της πρωτοτυπίας και παρθενογένεσης είναι μάλλον μάταιο.
 
 
Η συζήτηση θα συνεχιστεί εμπλουτισμένη με τις ποιητικές φωνές των προσκεκλημένων ποιητών:
 

Γιώργος Χρονάς, Γιάννης Τζανετάκης, Φοίβη Γιαννίση, Δημήτρης Αγγελής, Βασιλεία Οικονόμου

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016 στο Βιβλιοπωλείο de Profundis των Εκδόσεων Γκοβόστη.

Το μυστικό της Χάρλεϊ Στρητ - Άρης Γαβριηλίδης

Ποιητικοί διάλογοι στο βιβλιοπωλείο De Profundis

Κάθε μέρα νέοι διαγωνισμοί στο Culturenow.gr

Δες εδώ!

Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά και οι εκδόσεις Γκοβόστη, μετά τον κατά γενική ομολογία επιτυχημένο πρώτο κύκλο ποιητικών συναντήσεων, συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές. Απόσταγμα του πρώτου κύκλου είναι μια ανθολογία* στις σελίδες της οποίας αποτυπώνεται η ποιητική ατμόσφαιρα και το ποιητικό σφρίγος της νέας γενιάς.

Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά  και οι εκδόσεις Γκοβόστη, μετά τον κατά γενική ομολογία επιτυχημένο πρώτο κύκλο ποιητικών συναντήσεων, συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές. Απόσταγμα του πρώτου κύκλου είναι μια ανθολογία* στις σελίδες της οποίας αποτυπώνεται η ποιητική ατμόσφαιρα και το ποιητικό σφρίγος της νέας γενιάς.

Ο δεύτερος κύκλος θα ανοίξει τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και θα περιλαμβάνει επτά συναντήσεις –κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα– και σε καθεμία από αυτές θα προσκαλούνται τρεις ποιητές, εκπρόσωποι τριών διαφορετικών γενιών, οι οποίοι θα διαβάζουν ποιήματά τους και στη συνέχεια, με παρουσιαστή-συντονιστή έναν εκ των Κώστα Γ. Παπαγεωργίου – Τιτίκας Δημητρούλια, θα ανταλλάσσουν απόψεις μεταξύ τους και με όσους εκ των παρισταμένων-ακροατών το επιθυμούν. Οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν δικά τους ποιήματα κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων.

Συντονίζει ο Κώστα Γ. Παπαγεωργίου (Ποιητής – Κριτικός Λογοτεχνίας).

Προσκεκλημένοι ποιητές για την πρώτη συνάντηση του δεύτερου κύκλου ποιητικών διαλόγων:

Παυλίνα Παμπούδη ,Γιώργος Μπλάνας και η Άννα Γρίβα.

* Την ημέρα της πρώτης συνάντησης των Ποιητικών Διαλόγων θα κυκλοφορήσουν η Ανθολογία Ποιητικών Διαλόγων του πρώτου κύκλου, καθώς και το βιβλίο του Κώστα Γ. Παπαγεωργίου Ποιητικοί Μονόλογοι και Διάλογοι, με κριτικές για νέους και νεότατους ποιητές.

**Στην εκδήλωση θα προσφερθεί κρασί από το Κτήμα Σκούρα.

Λευκά στην κορυφή - Ιωάννα Καρατζαφέρη